ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور

متن کامل ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور.

ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور

متن کامل ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور.

ماده 34  قانون پولی و بانکی کشور

ماده 34 ـ انجام عملیات زیر برای بانکها ممنوع است:

ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351/04/18

ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور

ممشاهده ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351/04/18

قانون پولی و بانکی کشور / ماده 34

ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۵۱/۰۴/۱۸

متن ماده 34
قانون پولی و بانکی کشور

مصوب ۱۳۵۱/۰۴/۱۸
  • ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور

    متن کامل 34 ماده

    مصوب ۱۳۵۱/۰۴/۱۸
متن ماده ۳۴

ماده 34 ـ انجام عملیات زیر برای بانکها ممنوع است:

1 ـ خرید و فروش کالا به منظور تجارت.
2 ـ معاملات غیر منقول جز برای بانکهایی که هدف آنها انجام معاملات غیرمنقول است.
3 ـ خرید سهام و مشارکت در سرمایه یک یا چند شرکت و یا خرید اوراق بهادار داخلی یا خارجی به حساب خود به میزانی بیش از آنچه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به موجب دستورها یا آیین نامه های خاص تعیین خواهد کرد.
4 ـ اعطای اعتبار به اعضای ارکان خود و موسساتی که اعضای مزبور در آن ذینفع اند و سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی بیش از آنچه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به موجب دستورها یا آیین نامه های خاص تعیین خواهد کرد.
5 ـ اعطای اعتبار به اعضای ارکان یا روسای ادارات و بازرسان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مگر با رعایت آیین نامه ای که در این مورد به تصویب شورای پول و اعتبار خواهد رسید.
6 ـ انتشار اوراق دیداری در وجه حامل.
تبصره ـ تملک غیر منقول برای استیفاء مطالبات یا برای تامین محل کار یا مسکن کارکنان بانک و معاملات نسبت به آن طبق شرائطی که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد نمود مشمول ممنوعیت موضوع بند 2 این ماده نخواهد بود.

ماده 33 ـ الف ـ میزان و نحوه ایجاد اندوخته قانونی بانکها و طرز استفاده از آن طبق آیین نامه ای که به تصویب شورای پول و اعتبار خواهد رسید تعیین خواهد شد. اندوخته قانونی از 0.15 سود ویژه سالانه کمتر و از 0.20 بیشتر نخواهد بود. اندوخته قانونی پس از آن که به میزان سرمایه رسید اختیاری است. ب ـ در صورتی که سرمایه بانکی بر اثر زیان از حداقل مقرر در این قانون کمتر شود باید بر اساس...

نمایش ماده

ماده 35 ـ الف ـ محکومین به سرقت ارتشاء اختلاس خیانت در امانت کلاهبرداری جعل و تزویر صدور چک بی محل و ورشکستگی به تقصیر یا تقلب اعم از این که حکم از دادگاه های داخلی یا خارج کشور صادر شده یا محکوم مجرم اصلی یا شریک یا معاون جرم بوده باشد از تصدی اداره امور بانکها به هر عنوان ممنوع می باشند. ب ـ مدیران و روسای هیچ بانکی نمی توانند بدون اجازه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در...

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1827-155-96 - مورخ 1397/05/03
1-مطابق ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور انجام برخی معاملات از جمله خرید و فروش کالا به منظور تجارت و معاملات غیرمنقول جز برای بانک هایی که هدف آنها انجام معاملات غیرمنقول است ممنوع اعلام شده است سوالی که مطرح است اینکه نهی قانونگذار در این خصوص دلالت بر فساد و بطلان دارد یا خیر؟ و اگر بانکی علی رغم نهی مذکور اقدام به معاملات ممنوعه مذکور نماید معامله مذکور صحیح است یا باطل؟ 2-مطابق ماده یک قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی تحت هر عنوان و تاسیس و ثبت هر گونه تشکل برای انجام عملیات بانکی بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است حال با عنایت به نص ماده مذکور نهی قانونگذار در این خصوص چه حکمی دارد؟ آیا این نهی دلالت بر فساد و بطلان معاملات اشخاص حقیقی یا حقوقی فاقد مجوز می نماید یا خیر؟ و اگر موسسه یا بانکی بدون داشتن مجوز از بانک مرکزی اقدام به انجام معاملات بانکی از قبیل انعقاد عقودی چون مضاربه مشارکت فروش اقساطی و امثالهم نموده و از این طریق تسهیلات اعطا نماید حکم معاملات مذکور چه خواهد بود؟ 3-مطابق ذیل ماده 37 قانون پولی و بانکی کشور بانک ها مکلف به رعایت مقررات اساسنامه خود می باشند و برابر ماده 86 قانون شرکت های تعاونی مصوب سال 1350 و ماده 2 اصلاحی همان قانون مصوب سال 1353 مجاز به انجام عملیات اعتباری برای غیر عضو نیست با توجه به این نصوص قانونی چنانچه در اساسنامه یک شرکت تعاونی اعتباری انجام برخی فعالیت ها از جمله اعطای تسهیلات در قالب عقود اسلامی به افراد ثالث غیر از اعضا پیش بینی نشده باشد آیا تعاونی مذکور مجاز به انجام عملیات و معاملات بانکی می باشد؟ چنانچه مجاز به این امر نبوده لیکن اقدام به انجام معاملاتی چون مشارکت مضاربه فروش اقساطی و امثالهم نماید حکم این معاملات چه خواهد بود.
ماده 34  قانون پولی و بانکی کشور

ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور

متن کامل ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور.

ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور

متن کامل ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM