متن کامل ماده 19 آیین نامه نحوه تاسیس و اداره موسسات اعتباری غیردولتی.
متن کامل ماده ۱۹ آیین نامه نحوه تاسیس و اداره موسسات اعتباری غیردولتی.
متن کامل 19 ماده
ماده 19ـ سقف مجاز تملک سهام موسسه اعتباری به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای هر شرکت سهامی عام یا تعاونی سهامی عام یا هر موسسه و نهاد عمومی غیردولتی ده درصد و برای اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی پنج درصد می باشد.
تبصره 1ـ معاملات بیش از سقف های مجاز در این ماده توسط هر یک از اشخاص مذکور باطل و ملغی الاثر است. افزایش سقف سهم مجاز از طریق ارث نیز مشمول این حکم است و وراث و یا اولیاء قانونی آن ها ملزم به فروش مازاد بر سقف ظرف دو ماه پس از صدور گواهی حصر وراثت خواهند بود. افزایش قهری سقف مجاز سهام به هر طریق دیگر باید ظرف سه ماه به سقف های مجاز این ماده کاهش یابد.
تبصره 2ـ اشخاص حقیقی سهامدار موسسه اعتباری و اعضای خانواده آن ها شامل همسر فرزندان و همسران آنان برادر خواهر و پدر و مادر و شرکت هایی که اشخاص مذکور منفردا یا مشترکا در آنها نفوذ و کنترل موثر دارند منحصرا تا سقفی مجاز هستند سهام داشته باشند که نتوانند مشترکا بیش از یک عضو هیات مدیره را در آن موسسه اعتباری تعیین کنند.
تبصره 3ـ سقف تملک سهام موسسه اعتباری توسط اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی و همـچنین حداکثر میزان مشارکت آن ها در سرمایه موسـسه اعتباری در ایران از شمول حدود مزبور مستثنی بوده و تابع ضوابط و مقررات خاص خود می باشد.
تبصره 4ـ سقف مجاز تملک سهام موسسه اعتباری توسط اشخاص متناسب با میزان مالکیت آن ها در سهام یا سرمایه اشخاص حقوقی مشارکت کننده در سهام موسسه اعتباری محاسبه می شود مگر در مواردی که به تشخیص بانک مرکزی آن شخص دارای کنترل و نفوذ موثر بر شخص حقوقی مزبور باشد. در این حالت کل سهام متعلق به آن شخص حقوقی در موسسه اعتباری برای شخص مزبور نیز محاسبه خواهد شد.
تبصره 5 ـ در محاسبه سقف مجاز تملک سهام موسسه اعتباری توسط اشخاص حقوقی دارندگان حداقل پنج درصد سهام یا سرمایه اشخاص حقوقی مذکور که قصد دارند در موسسه اعتباری سهامدار باشند نیز لحاظ خواهد شد.
تبصره 6 ـ واگذاری حقوق و منافع ناشی از سهام موسسه اعتباری از طریق اعطای وکالت به غیر به نحوی که حدود مجاز تملک سهام موسسه اعتباری توسط وکیل نقض گردد ممنوع است.
ماده 18ـ موسسین موسسه اعتباری باید از شرایط زیر برخوردار باشند: 1ـ توان تامین سرمایه لازم برای تاسیس موسسه اعتباری. 2ـ درخصوص اشخاص حقوقی سپری شدن حداقل پنج سال از تاریخ فعالیت آن ها. 3ـ نداشتن سابقه محکومیت کیفری موثر. 4ـ نداشتن بدهی غیرجاری به بانک ها موسسات اعتباری غیربانکی و سایر بنگاه های واسطه پولی اعم از دولتی یا غیردولتی تحت نظارت بانک مرکزی. 5 ـ شفاف بودن آورده...
نمایش مادهماده 20ـ موسسین موظفند اساسنامه پیشنهادی خود را در چارچوب اساسنامه نمونه ای که به پیشنهاد بانک مرکزی به تصویب شورای پول و اعتبار می رسد تنظیم نمایند.
نمایش مادهمتن کامل ماده ۱۹ آیین نامه نحوه تاسیس و اداره موسسات اعتباری غیردولتی.
متن کامل ماده 19 آیین نامه نحوه تاسیس و اداره موسسات اعتباری غیردولتی.