متن کامل ماده 17 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
متن کامل ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
متن کامل 17 ماده
ماده 17ـ درصورت عدم انجام تکالیف موضوع ماده (16) این قانون مجازات های زیر نسبت به بانک یا موسسه اعتباری متخلف اعمال می شود:
الف ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با اخطار قبلی نسبت به اعمال مجازات های قانونی از جمله ماده (44) قانون پولی و بانکی کشور مصوب 18/4/1351 و اصلاحات بعدی آن اقدام می کند.
ب ـ سود بانکها و موسسات اعتباری که منشا آن فعالیت های غیربانکی شامل بنگاهداری و نگهداری سهام باشد در سال 1395 با نرخ بیست و هشت درصد (28%) مشمول مالیات می شود. پس از آن هرسال سه واحد به درصد نرخ مذکور افزوده می شود تا به پنجاه و پنج درصد (55%) برسد.
پ ـ عایدی املاک غیرمنقول مازاد بانکها و موسسات اعتباری شامل زمین مستغلات سرقفلی و اموال مشابه آن در سال 1395 با نرخ بیست و هشت درصد (28%) مشمول مالیات می شود. پس از آن هرسال سه واحد درصد به نرخ مذکور اضافه می شود تا به پنجاه و پنج درصد (55%) برسد. منظور از عایدی املاک در این ماده مابه التفاوت قیمت بازاری ملک در ابتدا و انتهای سال مالی است و بانک یا موسسه اعتباری که دارایی غیرمنقول مازاد نگهداری می کند موظف است از سال 1395 به بعد براساس نرخهای مقرر در این ماده همه ساله مالیات بر عایدی دارایی غیرمنقول مازاد تحت تملک خود را بپردازد. چگونگی تقویم دارایی موضوع این ماده مطابق آیین نامه اجرایی است که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می شود و ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.
ت ـ مدیرعامل و اعضای هیات مدیره بانکها و موسسات اعتباری که به دلایلی جز موارد تبصره (1) این ماده و یا حکم قضائی مبنی بر عدم واگذاری اموال و سهام موضوع ماده (16) این قانون اقدام به اجرای این حکم ننمایند به مدت پنج سال از عضویت در هیات مدیره و نیز تصدی سمت مدیرعاملی بانکها و موسسات مالی و یا اعتباری محروم می شوند.
تبصره 1ـ موارد زیر از شمول مجازات های مقرر در این ماده مستثنی است:
الف ـ مواردی که بانک یا موسسه اعتباری حسب مورد به تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران یا سازمان بورس و اوراق بهادار اقدامات لازم برای واگذاری دارایی های موضوع این ماده را انجام داده ولی به عللی خارج از اراده بانک یا موسسه اعتباری واگذاری آن ممکن نشده باشد؛
ب ـ نگهداری اموال منقول یا غیرمنقول و سهامی که به تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به صورت قهری به تملک بانک یا موسسه اعتباری درآمده باشد. نگهداری اینگونه اموال و سهام تا یکسال پس از تاریخ تملک مشمول مجازات های موضوع این ماده نیست. تعیین مصادیق قهری بودن تملک مطابق آیین نامه ای است که به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه می شود و ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره 2ـ نظارت مستقیم بر اجرای این حکم با وزارت امور اقتصادی و دارایی می باشد و وزارت مذکور موظف است هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد حکم این ماده را به کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
ماده 16ـ کلیه بانکها و موسسات اعتباری موظفند از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون تا مدت سه سال: الف ـ سالانه حداقل سی و سه درصد (33%) اموال خود اعم از منقول غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آنها و شرکتهای تابعه آنها درآمده است و به تشخیص شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مازاد می باشد واگذار کنند. منظور از شرکتهای تابعه مذکور شرکتهایی هستند که بانکها و موسسات...
نمایش مادهماده 18ـ تا پایان سال 1394 پنجاه درصد (50%) منابع و از سال 1395 صددرصد (100%) منابعی که از محل حساب ذخیره ارزی به عاملیت بانکهای دولتی صرف اعطای تسهیلات به بخشهای خصوصی و تعاونی شده است و طی سالهای آتی وصول میشود پس از کسر تعهدات قبلی به حساب خزانه داری کل کشور واریز و جهت افزایش سرمایه دولت در بانکهای دولتی با اولویت همان بانکهای عامل منظور میشود. برای این منظور به بانکهای...
نمایش مادهمتن کامل ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
متن کامل ماده 17 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.