ماده 584 قانون مدنی

ماده 584 ق م

ماده 584 ق.م

ماده 584 مدنی

ماده 584 ق مدنی

متن کامل ماده 584 قانون مدنی. ماده 584 ق م ماده 584 ق.م ماده 584 مدنی ماده 584 ق مدنی

ماده ۵۸۴ قانون مدنی

ماده ۵۸۴ ق م

ماده ۵۸۴ ق.م

ماده ۵۸۴ مدنی

ماده ۵۸۴ ق مدنی

متن کامل ماده ۵۸۴ قانون مدنی. ماده ۵۸۴ ق م ماده ۵۸۴ ق.م ماده ۵۸۴ مدنی ماده ۵۸۴ ق مدنی

ماده 584 قانون مدنی

ماده 584 - شریکی که مال الشرکه در ید اوست در حکم امین است و ضامن تلف و نقص آن نمی شود مگر در صورت تفریط یا تعدی.

ماده 584 قانون مدنی مصوب 1307/02/18

ماده ۵۸۴ قانون مدنی

ممشاهده ماده ۵۸۴ قانون مدنی مصوب 1307/02/18

قانون مدنی / ماده 584

ماده ۵۸۴ قانون مدنی

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸

متن ماده 584
قانون مدنی

مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸
  • ماده ۵۸۴ قانون مدنی

    متن کامل 584 ماده

    مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸
متن ماده ۵۸۴

ماده 584 - شریکی که مال الشرکه در ید اوست در حکم امین است و ضامن تلف و نقص آن نمی شود مگر در صورت تفریط یا تعدی.

ماده 583 - هر یک از شرکاء می تواند بدون رضایت شرکای دیگر سهم خود را جزئا یا کلا به شخص ثالثی منتقل کند.

نمایش ماده

ماده 585 - شریک غیرماذون در مقابل اشخاصی که با آن ها معامله کرده مسئول بوده و طلبکاران فقط حق رجوع به او دارند.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره ح7932-551-69 - مورخ 1397/12/20
نظر به اینکه عقود مشارکتی نظیر عقد مشارکت مدنی وعقد مضاربه بر پایه شراکت و آثار مترتب بر آنها می باشد و از ویژگی های آن رابطه شراکت بانک و مشتری می باشد و نرخ سود از پیش تعیین شده در این نوع عقود فاقد موضوعیت می باشد سود و زیان واقعی حاصل از مشارکت در پایان اجرای موضوع مشارکت محاسبه می شود خواهشمند است دستور فرمایید ابهامات و سوالات ذیل پاسخ داده شود: 1-قانون عملیات بانکی ربا شورای پول و اعتبار و بانک محترم مرکزی در خصوص عدم اجرای امور و موضوع مشارکت در قراردادهای مشارکتی نظیر مشارکت مدنی و مضاربه و مطالبه ی سود قطعی از پیش تعیین شده توسط بانک ها و موسسات اعتباری از مشتری شریک چه ضوابط و مقرراتی تعیین نموده است؟ به عبارت دیگر تکلیف بانک موسسه اعتباری و مشتری شریک با فرض عدم اجرای امور و موضوع مشارکت و عدم نظارت بانک در این نوع عقود چگونه است؟ 2-نهایتا در صورت عدم اجرای امور و موضوع مشارکت توسط شریک مشتری و عدم نظارت بانک موسسه اعتباری بر اجرای موضوع و امور مشارکت میزان مطالبات بانک موسسه اعتباری چگونه محاسبه می شود؟ به عبارت دیگر میزان مطالبات بانک از مشتری در سر رسید تسهیلات فقط شامل اصل سهم الشرکه ی بانک موسسه اعتباری می باشد؟ 3-آیا عدم اجرای امور و موضوع مشارکت و عدم نظارت بانک موسسه اعتباری بر اجرای امور مشارکت منجر به ابطال قرارداد مشارکتی می گردد؟ 4-در صورتی که اثبات شود مشتری شریک در اجرای امور و موضوع مشارکت زیان واقعی دیده است آیا بانک موسسه اعتباری می تواند در پایان قرارداد مشارکت از مشتری مطالبه ی سود نماید./ع
2
نظریه مشورتی شماره ک5141-2/681-89 - مورخ 1398/10/04
احتراما با عنایت به اختلاف نظر همکاران قضایی در خصوص موضوع ذیل مستدعی است این مرجع را از نظر علمی و مبارک خود مستفیض فرمایید. با توجه به ماده 584 قانون مدنی در صورتی که یکی از شرکا قرارداد مشارکت مدنی که متولی اداره شراکت و نگهداری سهم الشراکه است سهم الشرکه حاصله از مشارکت را علی رغم شرط امانت و عدم تصرف به نفع خود تصاحب و تملک نماید آیا موضوع واجد وصف کیفری تحت عنوان خیانت در امانت می باشد یا خیر./ع
3
نظریه مشورتی شماره ح9371-1/67-79 - مورخ 1398/03/08
با احترام باستحضار می رساند با توجه به پیگیری مشکلات تولید کنندگان داخلی در ستاد استانی اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی سوالات مربوط به قرارداد مشارکت مدنی جهت حل مشکلات پیش آمده برای فعالان اقتصادی مشروع حضورتان ارسال می گردد. مقدمتا به دلالت قوانین پولی و بانکی کشور و آنچه به دور از "حشو و زواید" می توان گفت اینکه: مقنن جهت هر یک از قراردادهای بانکی؛ دستورالعمل های اجرائی و لازم الاجراء وضع نموده است که برای کلیه بانک ها مطابق ماده 27 قانون پولی و بانکی کشور و ماده 7 آیین نامه فصل پنجم قانون عملیات بانکی بدون رباء لازم الرعایه می باشد. در خصوص قرارداد مشارکت مدنی وفق مقررات ماده 18 آیین نامه تسهیلات مصوب 1362 مقرر نموده: «مشارکت مدنی عبارت است از درآمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیرنقدی به اشخاص حقیقی و حقوقی متعدد به نحو مشاع به منظور انتفاع طبق قرارداد»؛ ماده یک دستورالعمل اجرائی مشارکت مدنی مصوب 1363 نیز دارای همین تعریف می باشد تبصره یک قانون منطقی نمودن نرخ سود تسهیلات بانکی متناسب با نرخ بازدهی در بخشهای مختلف اقتصادی مصوب 1385 مجلس شورای اسلامی نیز مقرر داشته است: «درباره عقود با بازدهی متغیر؛ بانک ها مکلفند بدون تعیین نرخ سود مورد انتظار براساس مفاد قانون عملیات بانکی بدون رباء در حاصل فعالیتهای اقتصادی مورد قرارداد شریک شوند» همچنین وفق بند 6-1 بسته سیاسی- نظارتی شبکه بانکی کشور در سال 1387 که مقرر داشته در عقود مشارکتی بدون تعیین سود قطعی از پیش تعیین شده تسویه حساب بر اساس سود واقعی حاصل از اجرای پروژه می باید صورت پذیرد و برخی موارد دیگر مانند ماده 9 مقررات سیاست های پولی اعتباری ونظارتی نظارتی بانکی کشور در سال 1391 و بند یک ماده 19 ضوابط سیاستی- نظارتی شبکه بانکی کشور در سال 1388 که متضمن همین معنا می باشد. خلاصه نگاه مقنن این است که در خصوص عقود مشارکتی بنا بر ذات و ماهیت عقد مزبور ارزش افزوده و فواید مترتب بر مشارکت (سود حاصله) در خاتمه مشارکت و بر اساس ارزیابی نهایی طرح محاسبه و به تناسب سهم الشرکه بانک نیز مطابق تبصره دو ماده 10 دستورالعمل اجرائی مزبور از زمان خاتمه قرارداد مجاز می باشد. مضافا مفاد قرارداد مشارکت مدنی یک هزار و یک صد و شصت و پنجمین جلسه مورخ 1392/06/26 شورای پول و اعتبار نیز متضمن همین معنا می باشد. لذا از آنجایی که مشارکت مدنی یک تاسیس حقوقی است که موضوع مشارکت طرز اداره کردن اموال مشترک (اموال مشاعی) زمان نحوه تصفیه و نحوه تقسیم سود حاصله در آن قید گردیده سوالات ذیل مطرح می شود: 1- آیا ارائه قرارداد مشارکت مدنی به تنهایی بدون وجود نتیجه ارزیابی سود حاصله دوران مشارکت می تواند سند طلب قطعی بانک محسوب شود؟ 2- آیا سود و عواید ناشی از قرارداد مشارکت مدنی که بدون ارزیابی موضوع مشارکت و بر اساس نرخ سود قطعی از زمان انعقاد قرارداد محاسبه و النهایه منشاء مطالبه قرار می گیرد صحیح است؟ 3- آیا شریک در عقد مشارکت مدنی امین مال مشاع محسوب می شود یا بدهکار بانک؟
4
نظریه مشورتی شماره 96-155-2397 - مورخ 1397/12/20
نظر به اینکه عقود مشارکتی نظیر عقد مشارکت مدنی وعقد مضاربه بر پایه شراکت و آثار مترتب بر آنها می باشد و از ویژگی های آن رابطه شراکت بانک و مشتری می باشد و نرخ سود از پیش تعیین شده در این نوع عقود فاقد موضوعیت می باشد سود و زیان واقعی حاصل از مشارکت در پایان اجرای موضوع مشارکت محاسبه می شود خواهشمند است دستور فرمایید ابهامات و سوالات ذیل پاسخ داده شود: 1-قانون عملیات بانکی ربا شورای پول و اعتبار و بانک محترم مرکزی در خصوص عدم اجرای امور و موضوع مشارکت در قراردادهای مشارکتی نظیر مشارکت مدنی و مضاربه و مطالبه ی سود قطعی از پیش تعیین شده توسط بانک ها و موسسات اعتباری از مشتری شریک چه ضوابط و مقرراتی تعیین نموده است؟ به عبارت دیگر تکلیف بانک موسسه اعتباری و مشتری شریک با فرض عدم اجرای امور و موضوع مشارکت و عدم نظارت بانک در این نوع عقود چگونه است؟ 2-نهایتا در صورت عدم اجرای امور و موضوع مشارکت توسط شریک مشتری و عدم نظارت بانک موسسه اعتباری بر اجرای موضوع و امور مشارکت میزان مطالبات بانک موسسه اعتباری چگونه محاسبه می شود؟ به عبارت دیگر میزان مطالبات بانک از مشتری در سر رسید تسهیلات فقط شامل اصل سهم الشرکه ی بانک موسسه اعتباری می باشد؟ 3-آیا عدم اجرای امور و موضوع مشارکت و عدم نظارت بانک موسسه اعتباری بر اجرای امور مشارکت منجر به ابطال قرارداد مشارکتی می گردد؟ 4-در صورتی که اثبات شود مشتری شریک در اجرای امور و موضوع مشارکت زیان واقعی دیده است آیا بانک موسسه اعتباری می تواند در پایان قرارداد مشارکت از مشتری مطالبه ی سود نماید.
5
نظریه مشورتی شماره 1831-75-95 - مورخ 1396/07/22
الف مالک 3 دانگ دستگاه بیل مکانیکی است و ب مالک 3 دانگ دیگر ب به مدت 20 سال با اذن الف بر روی بیل مکانیکی کار کرده است و بنای طرفین بر این بوده که درآمد خالص تقسیم شود اما طرفین قرار داد کتبی و نحوه تقسیم مشخصی را اعلام نکرده اند حال الف دادخواست مطالبه کارکرد بیل مکانیکی را از تاریخ 1385 تا اجرای حکم داده است سوال: الف- چه قرار دادی بین طرفین حاکم است آیا قرارداد شرکت است یا قرارداد اجاره یا استیفاء از مال غیر با اذن؟ ب- آیا به الف اجرت المثل به نسبت 3 دانگ تعلق می گیرد یا سود ناشی از عقد شرکت؟ ج- آیا اجرت المثل منافع غیر مستوفات و هزینه خواب بیل مکانیکی در ایام توقیف نیز توسط الف قابل مطالبه است یا خیر؟
ماده 584 قانون مدنی

ماده 584 ق م

ماده 584 ق م

ماده 584 ق.م

ماده 584 ق.م

ماده 584 مدنی

ماده 584 مدنی

ماده 584 ق مدنی

ماده 584 ق مدنی

ماده ۵۸۴ قانون مدنی

ماده ۵۸۴ ق م

ماده ۵۸۴ ق.م

ماده ۵۸۴ مدنی

ماده ۵۸۴ ق مدنی

متن کامل ماده ۵۸۴ قانون مدنی. ماده ۵۸۴ ق م ماده ۵۸۴ ق.م ماده ۵۸۴ مدنی ماده ۵۸۴ ق مدنی

ماده 584 قانون مدنی

ماده 584 ق م

ماده 584 ق.م

ماده 584 مدنی

ماده 584 ق مدنی

متن کامل ماده 584 قانون مدنی. ماده 584 ق م ماده 584 ق.م ماده 584 مدنی ماده 584 ق مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM