ماده 7 قانون مدنی

ماده 7 ق م

ماده 7 ق.م

ماده 7 مدنی

ماده 7 ق مدنی

متن کامل ماده 7 قانون مدنی. ماده 7 ق م ماده 7 ق.م ماده 7 مدنی ماده 7 ق مدنی

ماده ۷ قانون مدنی

ماده ۷ ق م

ماده ۷ ق.م

ماده ۷ مدنی

ماده ۷ ق مدنی

متن کامل ماده ۷ قانون مدنی. ماده ۷ ق م ماده ۷ ق.م ماده ۷ مدنی ماده ۷ ق مدنی

ماده 7 قانون مدنی

ماده 7 - اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوطه به احوال شخصیه و اهلیت خود و همچنین از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود.

ماده 7 قانون مدنی مصوب 1307/02/18

ماده ۷ قانون مدنی

ممشاهده ماده ۷ قانون مدنی مصوب 1307/02/18

قانون مدنی / ماده 7

ماده ۷ قانون مدنی

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸

متن ماده 7
قانون مدنی

مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸
  • ماده ۷ قانون مدنی

    متن کامل 7 ماده

    مصوب ۱۳۰۷/۰۲/۱۸
متن ماده ۷

ماده 7 - اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوطه به احوال شخصیه و اهلیت خود و همچنین از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود.

ماده 6 - قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه ی اتباع ایران ولو این که مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود.

نمایش ماده

ماده 8 - اموال غیرمنقوله که اتباع خارجه در ایران بر طبق عهود تملک کرده یا می کنند از هر جهت تابع قوانین ایران خواهد بود.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1750-49-95 - مورخ 1395/09/29
در پرونده کلاسه فوق خانم پروا پولادی به طرفیت آقای علی عباسی مجهول المکان و تبعه افغانستان دادخواستی به خواسته اثبات نسبت و حضانت طفل مطرح نموده است حال چون قانون کشور شوهر احوال شخصیه حسب احاله به موجب قانون ایران قابل استناد به نظر می رسد لذا تقاضا می شود چنانچه ارسال قوانین مربوط به خواسته های مذکور جهت بهره برداری قضائی مربوط به حوزه ماموریتی آن اداره محترم استدعا می شود دستور فرمائید تا قوانین مرتبط به این شعبه ارسال شودو چنانچه مربوط به آن اداره نباشد لطفا ارشاد فرمائید از کدام مرجع قوانین مذکور استعلام گردد
2
نظریه مشورتی شماره 69-11-031 - مورخ 1396/03/09
-آیا در گواهی انحصار وراثت بایستی حصه وراث تعیین گردد یا خیر؟ و نیز آیا نیاز به درخواست متقاضی به تعیین حصه در گواهی حصر وراثت وجود دارد یا خیر؟ یا شورا راسا حصه را مشخص و در گواهی حصر وراثت درج نماید؟ 7-با عنایت به اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم بخش مالیات بر ارث مصوب31/4/94 که تاریخ 1/1/95 لازم الاجرا گردیده است و در قانون جدید ماده 31 قانون سابق مالیات بر ارث صدور فرم 18 جهت صدور گواهی حصر وراثت حذف شده است و از طرفی صدور گواهی انحصار وراثت در صلاحیت ذاتی شورای حل اختلاف می باشد و تاکنون نیز از مقدمات صدور گواهی انحصار وارثت نیز گواهی مالیات بر ارث بوده است در خصوص درخواست های مطرح شده نسبت به ماترک به صورت محدود یا نامحدود به چه شکل بایستی عمل شود؟ 19-آیا دادخواست حصر وراثت در مورد متوفی که ایرانی نمی باشد قابل پذیرش است؟ و قاضی شورا مکلف به صدور گواهی حصر وراثت متوفی غیر ایرانی است؟ اگر پاسخ منفی است در حالت دیگر اگر متوفی غیرایرانی باشد ولی همسر وی ایرانی باشد آیا قاضی شورا تکلیفی به صدور گواهی حصر وراثت متوفی غیر ایرانی دارد چنانچه پاسخ مثبت است آیا جهت تعیین سهم الارث هر کدام از وراث قاضی بایستی از مرجع کنسولگری دولت متبوع متوفی خارجی در خصوص میزان سهم الارث ورثه استعلام نماید یا بر حسب بررسی به هر طریق متقضی یا از طریق جستجوی اینترنتی هم می تواند سهم الارث ورثه را تعیین نماید؟ 20-طبق بند ج ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 94 دعاوی خانواده راجع به جهیزیه مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند الف دویست میلیون ریال در صورتی که مشمول ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب1/12/91 نباشد در صلاحیت شورا است آیا نفقه فقط شامل نفقه زوجه می-شود یا نفقه اقارب نیز مشمول آن می گردد؟ و در واقع نفقه ارقاب در صلاحیت چه مرجعی می باشد؟ 34-آیا زوجه در دعاوی مطالبه نفقه فرزند مشترک تا میزان 000/000/200 ریال می تواند از امتیاز قانون طبق ماده 12 قانون حمایت خانواده مصوب 91 استفاده نموده و درمحل اقامت خود اقامه دعوی نماید؟ یا به لحاظ اینکه فرزند مشترک جزء اقارب محسوب شده بایستی به محل اقامت خوانده مراجعه نماید و در آنجا طرح دعوی نماید.
3
نظریه مشورتی شماره ح 094-67-89 - مورخ 1398/08/18
طبق ماده 7 قانون مدنی که اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوطه به احوال شخصیه اهلیت خود از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود آیا در مورد دعاوی مالی از قبیل مهریه و یا امور مربوط به خانواده از قبیل دعوای طلاق به خاطر بودن در عسرو حرج رعایت ماده 7 فوق الذکر لازم است یا خیر؟ آیا فرقی بین اینکه مراجعه کننده مثلا خواستار طلاق به استفاده قانون جمهوری اسلامی یا به طور مطلق خواهان عسر حرج باشد می باشد یا خیر؟/ب
4
نظریه مشورتی شماره 98-3/1-596 ک - مورخ 1398/06/03
احتراما مستدعی است در خصوص سوال زیر این مرجع را ارشاد فرمائید به موجب دادنامه شماره 55-29/1/87 که مورد تایید و ابرام دیوان عالی کشور واقع شده است آقای برات حیدری فرزند غلام تبعه افغانستان به قصاص نفس به جهت قتل عمدی همسر سابقش خانم گوهر موسوی فرزند محمد تبعه افغانستان محکوم گردیده است در حال حاضر اولیاءدم متوفی اعلام گذشت از قصاص نموه اند در حالی که انحصار وراث در اولیاء دم شناسایی شده به جهت فقدان مدارک هویتی مسلم نیست حسب استعلام به عمل آمده از استانداری اصفهان و محتویات پرونده محاکماتی که 18 سال است از تشکیل آن می گذرد اسامی موجود در پرونده تبعه افغانستان سید گوهر موسوی فرزند محمد (متوفی) عبارتند از سید برات حیدری همسر (که طلاق گرفته بوده اند) و زهرا حیدری فرزند و فاطمه حیدری فرزند و فریبا حیدری فرزند و بی بی هوا موسوی فرزند سید کاظم (مادر) قابل ذکر است که فرزندان متوفی تماما متولد ایران هستند و در افغانستان فاقد سابقه ولادتی می باشند علیهذا ضمن ارسال لایحه وکیل اولیاء دم و نظر به اینکه محکوم علیه از تاریخ 12/5/83 در زندان به سر می برد و مکاتبات صورت گرفته با سفارت افغانستان از طریق وزارت امور خارجه و اداره کل امور بین الملل قوه قضائیه برای صدور گواهی حصر وراثت متوفی گوهر موسوی به لحاظ فقدان مدارک هویتی و اقامتی وراث و اولیاءدم ابتر و بلانتیجه مانده و امکان الزام سفارت افغانستان برای صدور گواهی حصر وراثت وجود ندارد این مرجع را در چگونگی تشخیص اولیاءدم منحصر ارشاد فرمائید که آیا جهت انتساب وراثت شهادت شهود و محتویات پرونده محاکماتی با وصف 18 سال از بدو تشکیل تا به حال کفایت می کند و به طور کلی با توجه به مراتب فوق الذکر تشخیص انحصار اولیاءدم چگونه است؟ خواهشمند است با توجه به اینکه قاتل حدود 14 سال است که در زندان به سر می برد نتیجه جهت تسریع تحویل حامل نامه گردد.
5
نظریه مشورتی شماره 96-9/2-1237 - مورخ 1396/07/18
6
نظریه مشورتی شماره 1237-2/9-96 - مورخ 1396/07/18
درخصوص تجدید نظر خواهی آقای غلام رسول اسحق زهی به طرفیت خانم سیما تاجیک نسبت به دادنامه شماره 9409977610801458 صادره از شعبه هشتم دادگاه حقوقی بندر عباس با توجه به اینکه زوجین تبعه افغانستان مسلمان و تحت مذهب حنفی بوده و با توجه به قسمت اخیر ماده 7 قانون مدنی و مدلول ماده 5 قانون مرقوم آیا بین کشور جمهوری اسلامی ایران و کشور افغانستان معاهده ای درخصوص طلاق نامبردگان احوال شخصیه وجود دارد یا خیر؟
7
نظریه مشورتی شماره 1200-2/48-96 - مورخ 1396/07/01
آیا بین کشور ایران و افغانستان معاهده یا توافق رسمی درخصوص اجرای مقررات کشور افغانستان در ایران وجود دارد یا خیر در صورت مثبت بودن طرز دسترسی را به این شعبه اعلام دارید؟
8
نظریه مشورتی شماره 96-11-532 - مورخ 1396/04/27
9
نظریه مشورتی شماره 69-11-235 - مورخ 1396/04/27
1- جهت نصب امین به ولی قهری ذیل ماده 1184 قانون مدنی آیا رضایت ولی قهری برای نصب امین منضم به وی لازم می باشد یا خیر؟ در صورتی که رضایت ولی قهری ضروری باشد در مواردی که ولی قهری به علت کهولت سن و بیماری و بعد مسافت و. .. قادر به اداره امور صغیر نباشد آیا می شود بدون رضایت ولی قهری بر وی امین منضم نمود؟ بعد از نصب امین بر ولی قهری جهت نقل و انتقال اموال صغیر و اداره اموال صغیر آیا امین منضم به ولی قهری و ولی قهری بایستی مجتمعا اقدام نمایند یا اینکه هر کدام به صورت مستقل می توانند اقدام نمایند؟ آیا منضم کردن امین به ولی قهری مانع از این می شود که ولی قهری جداگانه درخصوص اداره امور و اموال صغیر اقدام نماید؟ 2- تبعه خارجی مثلا تبعه افغانی در کشور ایران فوت می نماید آیا دادسرای ایران جهت نصب قیم بر صغار وی و امور قیومیت صالح می باشد و ایا قوانین ایران جهت نصب قیم اعمال می شود یا قوانین کشور متبوع؟ آیا در این خصوص تفاوتی بین تبعه خارجی که فوت شده و مجوز اقامت دارند و کسانی که مجوز اقامت ندارند وجود دارد یا خیر؟ در مورد تبعه خارجی که همسر ایرانی دارد چطور؟ درخصوص ارث آیا طبق قانون ایران اقدام می شود یا قانون کشور متبوع؟ 3-اعلام حکم حجر به اداره ثبت اسناد از وظایف دادستان می باشد یا دادگاه؟ به موجب ماده 1225 قانون مدنی اعلان حکم حجر از وظایف دادستان می باشد اما اداره ثبت اسناد و املاک به استناد ماده 72 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتر یاران به استناد ماده مذکور اعلام می نماید که اعلام حکم حجر به اداره ثبت اسناد و املاک بایستی از طریق دادگاه اعلام گردد آیا ولایت پدر و جد پدری بر صغیر در عرض یکدیگر است؟ مثلا در صورتی که پدر به امور صغیر رسیدگی ننماید آیا جد پدری می تواند راسا اداره اموال و سایر امور صغیر را بر عهده بگیرد؟
10
نظریه مشورتی شماره 96-11-130 - مورخ 1396/03/09
11
نظریه مشورتی شماره 1872-14/9-95 - مورخ 1395/10/20
از آنجا که مباحث مربوط به طلاق و ازدواج جزء احوال شخصیه بوده و اتباع خارجی غیر از پناهنده-ها نیز وفق ماده7 قانون مدنی در این امور تابع مقررات کشور متبوع خود می¬باشند و در کشورهایی همچون افغانستان وپاکستان و عراق تا آنجا که امکان بررسی داشت اموری مربوط به الزام به ثبت این وقایع یا صدور گواهی عدم امکان سازش وجود ندارد آیا دفاتر ثبت نکاح وطلاق وفق کد 540 از بخشنامه های ثبتی بدون حکمی از دادگاه باید این وقایع را ثبت کنند یا خیر؟ یا نیاز به حکم از دادگاه-های ایران دارند تاکید می¬شود با توجه به اینکه این امور از احوال شخصیه بوده و تابع مقررات کشور متبوع خویش می¬باشند.
12
نظریه مشورتی شماره 1489-76-95 - مورخ 1395/09/28
با توجه به اینکه وفق ماده7 قانون مدنی مسائل مربوط به احوال شخصیه اتباع خارجی مقیم ایران تابع قانون دولت متبوع آنها می¬باشد حال چنانچه طبق قانون دولت متبوع رسیدگی به این امور تابع قانون اقامتگاه باشد (مثلا قانون انگلستان) در این صورت می¬بایست با توجه به کدام قانون (قانون ایران یا قانون خارجی) نسبت به موضوع رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید./ع
13
نظریه مشورتی شماره 95-76-598 - مورخ 1395/04/27
14
نظریه مشورتی شماره 59-67-895 - مورخ 1395/04/27
نظر به اینکه ماده 7 قانون مدنی مقرر می¬دارد اتباع خارجه مقیم در خاک ایران از حیث مسائل مربوط به احوال شخصیه و اهلیت خود از حیث حقوق ارثیه در حدود معاهدات مطیع قوانین و مقررات دولت متبوع خود خواهند بود و با توجه به نظریات مشورتی آن اداره در مجموعه تنقیح شده قوانین و مقررات حقوقی که احوال شخصیه پناهنده را تابع قانون اقامتگاه پناهنده می¬داند با توجه به مقررات ماده 974 قانون مدنی: 1-آیا مهاجرین افغانی مقیم در ایران در دعاوی مربوط به احوال شخصیه خود خصوصا دعوای طلاق تابع قانون افغانستان می¬باشند و در صورتی که مشمول ماده 7 قانون مدنی می¬باشند با توجه به عبارت درحدود معاهدات در ذیل ماده 7 آیا معاهده¬ای بین دولت ایران وافغانستان در خصوص این ماده منعقد شده است یاخیر؟ 2-در صورتی که اتباع افغانی پناهنده محسوب شوند ملاک تشخیص پناهندگی چیست.
15
نظریه مشورتی شماره 95-76-380 - مورخ 1395/04/09
16
نظریه مشورتی شماره 59-67-083 - مورخ 1395/04/09
در دعوی زوجه ایرانیبه طرفیت زوج بنگلادشی اهل سنت که هر دو در ایران سکونت دارند به خواسته طلاق و مطالبه مهریه با توجه به اینکه تاکنون موافقت نامه همکاری قضایی در امور مدنی بین دو دولت منعقد نشده است و با توجه به مقررات ماده 7 قانون مدنی و اختلاف نظر مولفان در تفسیر ماده مذکور قانون کدام کشور بر دعاوی مطروحه حکومت دارد؟ چنانچه قانون ایران حاکم باشد با توجه به مذهب زوج کدام قانون؟
ماده 7 قانون مدنی

ماده 7 ق م

ماده 7 ق م

ماده 7 ق.م

ماده 7 ق.م

ماده 7 مدنی

ماده 7 مدنی

ماده 7 ق مدنی

ماده 7 ق مدنی

ماده ۷ قانون مدنی

ماده ۷ ق م

ماده ۷ ق.م

ماده ۷ مدنی

ماده ۷ ق مدنی

متن کامل ماده ۷ قانون مدنی. ماده ۷ ق م ماده ۷ ق.م ماده ۷ مدنی ماده ۷ ق مدنی

ماده 7 قانون مدنی

ماده 7 ق م

ماده 7 ق.م

ماده 7 مدنی

ماده 7 ق مدنی

متن کامل ماده 7 قانون مدنی. ماده 7 ق م ماده 7 ق.م ماده 7 مدنی ماده 7 ق مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM