ماده 23 قانون بیمه

متن کامل ماده 23 قانون بیمه.

ماده ۲۳ قانون بیمه

متن کامل ماده ۲۳ قانون بیمه.

ماده 23  قانون بیمه

ماده 23 ـ در بیمه عمر یا نقص یا شکستن عضوی از اعضاء بدن مبلغ پرداختی بعد از مرگ یا نقصان عضو باید به طور قطع در موقع عقد بیمه بین طرفین معین شود.

ماده 23 قانون بیمه مصوب 1316/02/07

ماده ۲۳ قانون بیمه

ممشاهده ماده ۲۳ قانون بیمه مصوب 1316/02/07

قانون بیمه / ماده 23

ماده ۲۳ قانون بیمه

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۱۶/۰۲/۰۷

متن ماده 23
قانون بیمه

مصوب ۱۳۱۶/۰۲/۰۷
  • ماده ۲۳ قانون بیمه

    متن کامل 23 ماده

    مصوب ۱۳۱۶/۰۲/۰۷
متن ماده ۲۳

ماده 23 ـ در بیمه عمر یا نقص یا شکستن عضوی از اعضاء بدن مبلغ پرداختی بعد از مرگ یا نقصان عضو باید به طور قطع در موقع عقد بیمه بین طرفین معین شود.

بیمه عمر یا بیمه نقصان یا شکستن عضو شخص دیگری در صورتی که آن شخص قبلا رضایت خود را کتبا نداده باشد باطل است. هر گاه بیمه گذار اهلیت قانونی نداشته باشد رضایت ولی یا قیم او شرط است. اگر بیمه راجع به عمر یا نقص یا شکستن عضو بدن جماعتی به طور کلی باشد میزان خسارت عبارت از مبلغی خواهد بود که مطابق تعرفه قبلا بین طرفین معین می شود.

ماده 22 ـ در بیمه های ذیل خسارت به این طریق حساب می شود: 1 ـ در بیمه حمل و نقل قیمت مال در مقصد. 2 ـ در بیمه منافعی که متوقف بر امری است منافعی که در صورت پیشرفت امر عاید بیمه گذار می شد. 3 ـ در بیمه محصول زراعتی قیمت آن در سر خرمن و موقع برداشت محصول برای تعیین میزان واقعی خسارت مخارج و حق الزحمه که در صورت عدم وقوع حادثه به مال تعلق می گرفت از اصل قیمت کسر خواهد شد و در...

نمایش ماده

ماده 24 ـ وجه بیمه عمر که باید بعد از فوت پرداخته شود به ورثه قانونی متوفی پرداخته می شود مگر اینکه در موقع عقد بیمه یا بعد از آن در سند بیمه قید دیگری شده باشد که در این صورت وجه بیمه متعلق به کسی خواهد بود که در سند بیمه اسم برده شده است.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 613-1/168-96 - مورخ 1131/10/12
1-آیا مفاد ذیل ماده219 قانون آیین دادرسی کیفری صرفا ناظر به وجود بیمه نامه معتبر می باشد یا شامل تمام مواردی که شرکتهای بیمه و صندوق تامین خسارت بدنی مکلف به جبران خسارت می باشند و حقوق بزه دیه را تضمین می نمایند نیز می گردد از جمله موارد ماده 23 از قانون بیمه؟ 2- آیا مقام قضایی به جهت تضمین حقوق بزه دیده و تامین خسارات بدنی مصدوم از طریق صندوق تامین خسارت بدنی و مرتفع شدن موضوع که غالبا موجب اخذ وثیقه های سنگین که منتهی به بازداشت افراد به جهت عجز از تودیع وثیقه می گردد می بایست صرفا قرار تامین متناسب با جنبه عمومی جرم صادر نماید؟ یا با درنظر گرفتن هر دو جنبه جرم ارتکابی با لحاظ صدمات مصدوم قرار تامین صادر نماید؟
2
نظریه مشورتی شماره ح078-01/61-89 - مورخ 1398/09/30
با توجه به ماده 23 قانون بیمه جدید پرداخت خسارت نیم در هزار و دیه به نرخ یوم الادا با همدیگر قابلیت جمع دارد یا خیر با توجه به ارسال جواب آن اداره و ضرورت تصمیم گیری نسبت آن لطفا نسبت به ارسال جواب تسریع فرمایید./ع
3
نظریه مشورتی شماره 99-16/10-1024 ح - مورخ 1399/08/11
خواهشمند است پاسخ سوال ذیل را بیان نمایید: در بحث هم پوشانی تعهدات شرکت های بیمه گر نسبت به حادثه واحد چنانچه راننده ای در یک حادثه رانندگی آسیب ببیند و از محل بیمه نامه دانشجویی یا دانش آموزی بخش از خسارات و دیه وی پرداخت شود آیا شرکت بیمه گر در بیمه نامه شخص ثالث خودرو متعهد به پرداخت تمام خسارات و دیه تا سقف تعهدات است یا باید آن قسمت از دیه و خساراتی که جبران نشده است را پرداخت کند؟
4
نظریه مشورتی شماره ک 2281-01/61-89 - مورخ 1398/12/07
در مورد بیمه نامه های اجباری همین که بیمه نامه صادر شد (بیمه شخص ثالث) باید قواعد آمره قانون را رعایت کرده نه شرایط بین طرفین آیا اگر فردی که در یک خودرو به عنوان سرنشین بوده و در اثر سانحه تصادف آسیب دیده و همزمان خویش را در شرکت بیمه صرف نظر از اینکه مشمول بیمه نامه ثالث می شود و می تواند تمامی دیات متعلقه را دریافت نماید بیمه عمر و حوادث انفرادی نماید با عنایت به اینکه بیمه نامه های حوادث در صنعت بیمه بر دو نوع هستند نخست: بیمه نامه هایی که در مورد آنها اصل غرامت مطرح نیست و می توان از چند منبع خسارات را دریافت کرد زیرا نوعی سرمایه گذاری هستند دوم: بیمه های حوادث حکمی مانند ماده 3 قانون بیمه اجباری مصوب 1395 که در این مورد اصل غرامت مطرح می شود حالیه اگر ثالثی خود را تحت دو عنوان و در دو جا تحت پوشش بیمه حوادث و عمر قرار دهد آیا می تواند طی یک دادخواست هم از مزایای بیمه ثالث بیمه حوادث و عمر آسیب های خود را مطالبه نماید به عبارتی از سه جا خسارت متعلق را دریافت کند (بیمه ثالث- حوادث- عمر)./ع
ماده 23  قانون بیمه

ماده ۲۳ قانون بیمه

متن کامل ماده ۲۳ قانون بیمه.

ماده 23 قانون بیمه

متن کامل ماده 23 قانون بیمه.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM