رای قضایی شماره 9309970269601562

رای قضایی شماره 9309970269601562

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970269601562


شماره دادنامه قطعی:
9309970269601562

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قلمرو اجرای قانون در زمان

پیام رای:
با تصویب قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ماده سوم از قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین منسوخ گردیده است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. دایر به تهدید موضوع شکایت خانم ف. با وکالت آقای ح.؛ دادگاه نظر به محتویات پرونده شکایت شاکی تحقیقات معموله مفاد اظهارنظر شعبه 1173 کیفرخواست صادره از طرف دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ده تهران و انکار بلا وجه متهم در محکمه اتهامشان محرز و مسلم است و عمل مجرمانه شان منطبق است با ماده 669 از قانون مجازات اسلامی 1375 لذا محکمه با رعایت مواد 10 و 27 قانون مجازات اسلامی 1392 و رعایت فقدان سابقه محکومیت کیفری و لحاظ فقدان سابقه کیفری متهم و رعایت بند الف ماده 37 و بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 با دو درجه تخفیف و با رعایت بند دوم ماده سوم قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی به جای حبس محکوم می نماید. در ثانی در خصوص اتهام دیگر متهم دایر بر توهین با توجه به گذشت شاکیه و نظر به قابل گذشت بودن بزه معنونه مستندا به بند دوم ماده ششم قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار موقوفی تعقیب متهم موصوف صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران- حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ع. از دادنامه تجدیدنظرخواسته به شماره 0707 مورخ 17/09/1393 صادره از شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران که به محکومیت نامبرده به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی به اتهام تهدید تجدیدنظرخوانده همسرش خانم ف. اشعار دارد وارد و موجه نیست؛ زیرا توجها به مندرجات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی از ناحیه تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل و مدرکی که موجبات فسخ دادنامه را فراهم سازد به عمل نیاورده و ضمنا دادنامه صادره از حیث رسیدگی و رعایت تشریفات دادرسی و تطبیق اتهام با مواد قانونی و تعیین مجازات صرف نظر از عدم رعایت ماده 73 قانون مجازات اسلامی 1392 و استناد به قانون وصول که با توجه به قانون 1392 به نظر منسوخ گردیده لیکن دادگاه منع تشدید مجازات گردیده فاقد اشکال و ایراد اساسی است. علی هذا دادگاه استنادا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه معترض عنه را تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه 53 دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
سیدکاظم ساداتی - حیدری

قاضی:
حسینی , سیدکاظم ساداتی , حیدری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 73 ـ در جرایم عمدی که مجازات قانونی آنها بیش از یک سال حبس است در صورت تخفیف مجازات به کمتر از یک سال دادگاه نمی تواند به مجازات جایگزین حبس حکم نماید.

مشاهده ماده 73 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM