رای قضایی شماره 9109970224301096

رای قضایی شماره 9109970224301096

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224301096


شماره دادنامه قطعی:
9109970224301096

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/10/06

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
لزوم درخواست دادستان برای مجازات از جهت جنبه عمومی

پیام رای:
در صورت عدم تقاضای مجازات در کیفرخواست برای جنبه عمومی جرم دادگاه حق صدور مجازات از این باب را ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای 1- الف. فرزند ب. 35 ساله اهل تهران شغل کارگر باسواد مجرد فاقد سابقه کیفری آزاد با معرفی کفیل و 2- خانم س. فرزند ب. 33 ساله اهل تهران باسواد مجرد فاقد سابقه کیفری آزاد با معرفی کفیل دایر بر ایراد ضرب و جرح نسبت به همدیگر به شرح کیفرخواست مورخ 26/5/90 صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه تهران دادگاه با عنایت به شکایت آنان علیه همدیگر گزارش مرجع انتظامی و نظریه پزشکی قانونی و نحوه اظهارات متهم ردیف اول و رای شماره 9009972191900010- 14/1/90 این شعبه دلالت بر محکومیت متهم ردیف اول و سایر اوراق پرونده ارتکاب بزه انتسابی از سوی متهم محرز به نظر می رسد لذا دادگاه به استناد مواد 367 و 481 و 484 و تبصره 2 ماده 269 از قانون مجازات اسلامی متهم ردیف اول الف.ن. را به لحاظ سابقه محکومیت به شرح دادنامه مذکور از حیث جنبه عمومی جرم به تحمل پنج ماه حبس و از جهت خراشیدگی (حارصه) انگشت پنجم دست راست به پرداخت یک سوم از یک دهم از یک شتر و از جهت سیاه شدگی ران راست و کبودی های بالای زانوی چپ و دو عدد کبودی بازوی چپ و کبودی بازوی راست و مچ دست راست و ساعد دست چپ جمعا به پرداخت دوازده دینار و از جهت خراشیدگی (حارصه) بالای زانوی چپ به پرداخت نیم شتر در حق خانم س.ط. و نیز متهم ردیف دوم س.ط. را از جهت پارگی (دامیه) بازوی راست و پنج عدد خراشیدگی (حارصه) سمت راست گردن و سمت چپ گردن و خراشیدگی قفسه صدری جمعا به پرداخت هشت درصد دیه کامله در حق متهم ردیف اول الف.ن. محکوم می نماید. رای صادره نسبت به متهم ردیف اول حضوری و متهم ردیف دوم غیابی ظرف ده روز قابل واخواهی در این دادگاه سپس ظرف 20 روز فقط در خصوص حبس قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان می باشد در مورد دیه به لحاظ قلت آن از خمس دیه کامله قطعی است.
رییس شعبه 1044 دادگاه عمومی جزایی تهران - محمدی برنجستانکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقای الف. به طرفیت خانم س.ط. از دادنامه شماره 00797-2/8/90 شعبه 1044 دادگاه عمومی تهران تجدیدنظرخواسته است و طبق دادنامه مذکور باتهام ایراد ضرب و جرح به پرداخت دیه و تحمل پنج ماه حبس محکوم شده است. در مورد محکومیت به مجازات حبس که دادگاه به تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی استناد نموده در کیفرخواست از جهت جنبه عمومی جرم تقاضای مجازات نشده و دادگاه عمومی باید طبق بند ج ماده 14 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب که در محدوده کیفرخواست به جرایم اعلامی رسیدگی نماید بنابراین از جهت جنبه عمومی جرم تجدیدنظرخواهی موجه است این قسمت از رای طبق ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب نقض و قرار منع تعقیب صادر می گردد در مورد محکومیت به دیه چون میزان آن کمتر از خمس دیه کامل می باشد طبق بند دال از ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری رای صادره قطعی است بنابراین قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 43 دادگاه تجدیدنظر استان تهران- مستشار دادگاه
دشتبانی- رفعت

قاضی:
محسن محمدی برنجستانکی , دشتبانی , رفعت

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 232 ـ دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکوم‏له در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله کسر می شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکوم علیه حاضر نشود و وثیقه گذار یا کفیل هم وی را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

مشاهده ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 14 – الف – دادگاههای عمومی حقوقی با حضور رئیس دادگاه و یا دادرس علی البدل تشکیل می شود و تمام اقدامات و تحقیقات به وسیله رئیس دادگاه یا دادرس علی البدل وفق قانون آیین دادرسی مربوط انجام می گردد و اتخاذ تصمیم قضائی و انشای رای با قاضی دادگاه است. ب – دادگاههای خانواده حتی المقدور با حضور مشاور قضائی زن که دارای پایه قضائی است اقدام به رسیدگی نموده و نظر مشورتی آنان قبل از صدور حکم توسط رئیس دادگاه اخذ خواهد شد. ج – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 1 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 2 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM