رای قضایی شماره 9109970220401693

رای قضایی شماره 9109970220401693

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970220401693


شماره دادنامه قطعی:
9109970220401693

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تشریفات دادرسی غیابی

پیام رای:
متهم فراری باید از طریق نشر اگهی به دادرسی دعوت گردد و عدم رعایت این امر مستوجب نقض دادنامه می باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- آقای الف. 2 - آقای ب. دایر بر مشارکت در ایراد جرح عمدی با چاقوی شیشه موضوع کیفرخواست شماره 200016 - 911 دادسرای ناحیه 14 تهران نظربه شکایت شاکی آقای ق.د. و گزارش مرجع انتظامی و گواهی پزشکی قانونی و اظهارات شهود اتهام محرز است مستند به مواد 408 482 و 614 قانون مجازات اسلامی متهمان را مشترکا به پرداخت 2 درصد دیه کامله بابت دامیه روی پیشانی و یک سوم دیه کامله بابت جراحت جایفه درحق شاکی آقای ق. د. و 2 درصد دیه کامله بابت ارش تعبیه لوله سینه ای در حق وی و از حیث جنبه عمومی جرم هر یک را به تحمل 6 ماه حبس تعزیری محکوم می نماید رای صادره نسبت به آقای م. حضوری و ظرف 20 روز قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر تهران می باشد و نسبت به متهم دیگر غیابی و ظرف 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه می باشد 0
رییس شعبه 1132 دادگاه عمومی جزایی تهران - ولایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف. نسبت به دادنامه شماره 91000179 مورخ 27/2/91 صادره از شعبه 1132 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتفاق متهم دیگر مشترکا و بالمنافصه به پرداخت مقادیری دیه و تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت اتهام مشارکت در ایراد جرح عمدی با چاقوی شیشه که البته به نظر می رسد که این قسمت از اتهام صحیح نباشد و طبق کیفرخواست با چاقو و شیشه صحیح است و همچنین طبق بررسی محتویات پرونده متهم تجدیدنظرخواه با چاقو اقدام به جرح نموده ولی ردیف دوم کیفرخواست با شیشه اقدام نموده که می بایست به تفکیک مشخص می شد و همچنین طبق محتویات پرونده نسبت به متهم ردیف دوم رای غیابی بوده و متواری بوده و می بایست از طریق نشر آگهی اقدام می شد که متاسفانه بدین نحو عمل نشده علی هذا از آنجا که رای نسبت به متهم ردیف دوم غیابی است این امر قابل اصلاح و پیگیری از سوی دادگاه بدوی می باشد اما در مورد تجدیدنظرخواهی متهم حاضر از آنجا که با درنظر گرفتن مجموع دیات تعیین شده و سهم متهم تجدیدنظرخواه و اینکه سهم وی از دیه متعلقه کمتر از خمس دیه کامل مرد مسلمان است و بر اساس مفهوم مخالف بند دال ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری این قسمت از دادنامه قطعی محسوب می شود و تجدیدنظرخواهی مردود است و اما در خصوص جنبه عمومی که متهم به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است که این دادگاه با ملاحظه در بررسی اوراق و محتویات پرونده و اظهارات شهود و مطلعین و دیگر متهمانی که در مرحله دادرسرا و تحقیقات مقدماتی در مورد رویت چاقو و ایرادجرح توسط متهم شهادت داده اند و اظهارات خود را بیان کرده اند و با رد و غیر موجه دانستن انکار متهم و با احراز بزهکاری وی و از آنجا که ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجب نقض باشد به عمل نیامده و دادنامه تجدیدنظرخواسته نیز وفق مقررات و موازین بر علیه تجدیدنظرخواه صادر شده است لذا با رد تجدیدنظرخواهی وی و با توجه به جوانی و اوضاع و احوال خاص و فقدان سابقه کیفری موثر و با رعایت تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاحی تشکیل محاکم عمومی و انقلاب مجازات حبس را به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف داده و نهایتا به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف اعمال شده تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
جوادی ـ سعادت زاده

قاضی:
محسن ولایی , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 408 ـ قطع بینی یا گوش موجب قصاص است گرچه حسب مورد حس بویایی و شنوایی نداشته باشند.

مشاهده ماده 408 قانون مجازات اسلامی

ماده 482 ـ در موارد علم اجمالی به انتساب جنایت به یکی از دو یا چند نفر و عدم امکان تعیین مرتکب چنانچه جنایت عمدی باشد قصاص ساقط و حکم به پرداخت دیه می شود.

مشاهده ماده 482 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 232 ـ دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکوم‏له در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله کسر می شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکوم علیه حاضر نشود و وثیقه گذار یا کفیل هم وی را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

مشاهده ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM