رای قضایی شماره 9109970220701125

رای قضایی شماره 9109970220701125

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970220701125


شماره دادنامه قطعی:
9109970220701125

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/04

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
خواندگان دعوای تخلیه به لحاظ انتقال به غیر

پیام رای:
در دعوای تخلیه به لحاظ انتقال به غیر باید مستاجر و منتقل الیه هر دو طرف دعوا قرار گیرند.

رای دادگاه بدوی
درخصوص دادخواست آقایان ع.م. فرزند ر. ع.ک. فرزند الف. به طرفیت آقایان الف.الف. فرزند ع. ع.ر. فرزند الف. به خواسته اعتراض ثالث نسبت به دادنامه 464- 17/7/89 که موجب این دادنامه حکم به تخلیه یک باب مغازه به دلیل انتقال به غیر با پرداخت مبلغ 000/000/75 ریال به عنوان نصف حق کسب و پیشه صادر و اعلام گردیده است و خواهان ها خانم م.ح. را به عنوان وکیل خود معرفی نموده اند و آقای ع.ر. نیز خانم ر.د. را به عنوان وکیل خود معرفی کرده است و خواهان ها به عنوان معترض ثالث اعلام داشته اند منافع مغازه با اذن و رضایت آقای ع.ر. به ایشان منتقل شده است و وکیل خوانده دوم اظهار داشته معترضین منافع را که از آقای الف.الف. خریده بودند به آقای ع.م. منتقل نموده اند. حالیه با توجه به اینکه در انتقال منافع به غیر بدون اذن مالک می بایست مستاجر و منتقل الیه طرف دعوا قرار گیرند چرا که منتقل الیه جایگزین مستاجر اصلی شده و نصف حق کسب و پیشه یا نصف سرقفلی موضوع قانون باید در حق مستاجر جدید پرداخت شود و چون در دادنامه صادره خواهان آقای ع.ر. مستاجر جدید یعنی آقای ع.م. را خوانده دعوا قرار نداده لذا به استناد ماده 425 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن صدور حکم به ملغی اثر بودن دادنامه فوق الذکر و به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوای آقای ع.ر. را صادر و اعلام می دارد. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 7 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ عبداللهی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی خانم ر.د. به وکالت از آقای ع.ر. به طرفیت تجدیدنظرخواندگان آقایان ع.م. ع.ک. با وکالت خانم م.ح. نسبت به دادنامه شماره784 مورخه30/7/90 صادره از شعبه 7 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن دعوی اعتراض ثالث تجدیدنظرخواندگان نسبت به دادنامه شماره 464 مورخه17/7/89 همان دادگاه موردپذیرش واقع و حکم به الغاء دادنامه فوق الذکرصادرگردیده. دادگاه نظر به اینکه مورد ادعای وکیل خواهان دعوی اصلی موضوع دادنامه مذکور تخلیه عین مستاجره به لحاظ انتقال منافع آن به غیر می باشد که در چنین فرضی بدون تحصیل اذن موجر تبصره1 ماده 19 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 استحقاق دریافت نصف حق کسب و پیشه حسب مورد به مستاجر یا متصرف را اعلام داشته که صورت جلسه مورخه 9/12/88 تحقیق و معاینه محلی دلالت بر عدم تصرفات مستاجر آقای الف.الف. و تصرفات ثالث را داشته که به لحاظ حقوق مذکور ضرورت داشته که دعوی به طرفیت متصرف یا متصرفین طرح گردد که در دعوی اصلی چنین اقدامی صورت نگرفته. لهذا بنا بر مراتب فوق و نظر به اینکه از ناحیه وکیل تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجه و مستدلی که نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید به عمل نیامده و تجدیدنظرخواهی واصله با هیچ یک از جهات قیدشده در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی انطباق نداشته لهذا مستندا به ماده 353 همان قانون ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی می باشد.
مستشاران شعبه 7 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
نامدار ـ کوهکن

قاضی:
محمد عبداللهی , نامدار , کوهکن

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 425 - چنانچه دادگاه پس از رسیدگی اعتراض ثالث را وارد تشخیص دهد آن قسمت از حکم را که مورد اعتراض قرار گرفته نقض می نماید و اگر مفاد حکم غیرقابل تفکیک باشد تمام آن الغاء خواهد شد.

مشاهده ماده 425 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 19 ـ در صورتی که مستاجر محل کسب یا پیشه یا تجارت به موجب اجاره نامه حق انتقال به غیر داشته باشد می تواند برای همان شغل یا مشابه آن منافع مورد اجاره را با سند رسمی به دیگری انتقال دهد. هر گاه در اجاره نامه حق انتقال به غیر سلب شده یا اجاره نامه ای در بین نبوده و مالک راضی به انتقال به غیر نباشد باید در مقابل تخلیه مورد اجاره حق کسب یا پیشه یا تجارت مستاجر را بپردازد والا مستاجر می تواند برای تنظیم سند انتقال به دادگاه مراجعه کند در این صورت دادگاه حکم به تجویز انتقال منافع مورد اجاره به غیر و تنظیم سند انتقال در دفترخانه تنظیم کننده سند اجاره نامه سابق یا دفترخانه نزدیک ملک ( اگر اجاره نامه رسمی در بین نباشد) صادر و رونوشت آن را به دفترخانه مربوط ارسال می نماید و مراتب را به موجر نیز اعلام خواهد نمود مستاجر جدید از هر حیث نسبت به تمام شرایط اجاره قائم مقام مستاجر سابق خواهد بود. هر گاه ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ حکم قطعی منافع مورد اجاره با سند رسمی به مستاجر جدید انتقال داده نشود حکم مزبور ملغی الاثر خواهد بود. تبصره 1 ـ در صورتی که مستاجر بدون رعایت مقررات این ماده مورد اجاره را به دیگری واگذار نماید موجر حق درخواست تخلیه را خواهد داشت و حکم تخلیه علیه متصرف یا مستاجر اجرا خواهد شد. و در این مورد مستاجر یا متصرف حسب مورد استحقاق دریافت نصف حق کسب یا پیشه یا تجارت را خواهد داشت. تبصره 2 ـ حق کسب یا پیشه یا تجارت به مستاجر همان محل اختصاص دارد و انتقال آن به مستاجر جدید فقط با تنظیم سند رسمی معتبر خواهد بود.

مشاهده ماده 19 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM