رای قضایی شماره 9309970955502201

رای قضایی شماره 9309970955502201

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955502201


شماره دادنامه قطعی:
9309970955502201

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/11/20

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
طرح مجدد خواسته علیرغم صدور دادنامه ی قطعی

پیام رای:
علیرغم صدور دادنامه ی قطعی و لازم الاجرا در دیوان عدالت اداری نسبت به یک موضوع در صورت تصویب قانون جدید و تغییر آثار حقوقی خواسته خواسته ی دادنامه ی مذکور با استناد به تاسیس حقوقی جدید قابلیت طرح مجدد در دیوان را دارد و مشمول اعتبار امر مختومه به جهت وحدت موضوع نمی گردد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با عنایت به مجموع اوراق پرونده و اظهارات طرفین شکایت و مستندات ابرازی نظر به اینکه شاکی همین خواسته را قبلا در دیوان مطرح کرده که پس از رسیدگی منتهی به صدور حکم مبنی بر رد شکایت گردیده و طرف شکایت نیز به این موضوع ایراد نموده بنابراین مستندا به بند ث ماده 53 و ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رای اصداری ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
رییس شعبه 17 دیوان عدالت اداری
رحیمی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه طبق بند 1 ماده 48 قانون حمایت از خانواده مصوب 91/12/9 ازدواج زوجه دایم متوفی مانع دریافت حقوق وظیفه یا مستمری نمی باشد و در صورت فوت شوهر بعدی بیشترین مستمری ملاک عمل است و از آنجایی که رد خواسته شاکی در سال 1388 طی دادنامه شماره 136-88/7/5 از ناحیه شعبه 17 دیوان قبل از وضع قانون مذکور به اعتبار ماده 81 قانون تامین اجتماعی صورت پذیرفته و با وضع قانون جدید و تغییر آثار حقوقی قضیه نسبت به خواسته نمی توان قایل به وحدت موضوع شد و در رسیدگی به موضوع ملاک استناد ماده 48 قانون حمایت از خانواده خواهد بود زیرا قانونگذار یک تاسیس حقوقی دیگر با آثار و تبعات متفاوت از تاسیس قبلی وضع نموده و موضوعی که با استناد به تاسیس حقوقی جدید طرح شود از دایره شمول بند ث ماده 53 قانون دیوان خارج خواهد شد لذا بنا به جهات فوق اعتراضات تجدیدنظرخواه مقرون به صحت تشخیص و با استناد به ماده 71 قانون دیوان ضمن نقض رای معترض عنه حکم برقراری مستمری از تاریخ اجرایی شدن ماده 48 قانون فوق الذکر در حق تجدیدنظرخواه صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری - مستشار شعبه
باقری زیاری - دلاوری

قاضی:
رحیمی , محمدرضا دلاوری , رحیم باقری زیاری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی و فرزندان و سایر وراث قانونی وی و نحوه تقسیم آن در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری لشکری تامین اجتماعی و سایر صندوقهای خاص به ترتیب زیر است: 1ـ زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می گردد و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست و درصورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن بیشترین مستمری ملاک عمل است. تبصره ـ اگر متوفی چند زوجه دائم داشته باشد حقوق وظیفه یا مستمری به تساوی بین آنان و سایر وراث قانونی تقسیم می شود. 2ـ دریافت حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی مستمری از کارافتادگی یا بازنشستگی حسب مورد توسط زوجه متوفی مانع از دریافت حقوق وظیفه یا مستمری متوفی نیست. 3ـ فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصرا درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند حسب مورد از کمک هزینه اولاد بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می گردند. 4ـ حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم و فرزندان و سایر وراث قانونی کلیه کارکنان شاغل و بازنشسته مطابق ماده (87) قانون استخدام کشوری مصوب 31/3/1345 و اصلاحات بعدی آن و با لحاظ ماده (86) همان قانون و اصلاحیه های بعدی آن تقسیم و پرداخت می گردد. تبصره ـ مقررات این ماده در مورد افرادی که قبل از اجراء شدن این قانون فوت شده اند نیز لازم الاجراء است.

مشاهده ماده 48 قانون حمایت از خانواده

ماده 81 ـ بازماندگان واجد شرایط متوفی که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت عبارتند از: 1-عیال دائم بیمه شده متوفی مادام که شوهر اختیار نکرده است. تبصره ـ همسران بیمه شدگان متوفی که شوهر اختیار نموده اند (عقد دائم) در صورت فوت شوهر دوم توسط تامین اجتماعی مجددا به آنها مستمری پرداخت خواهد شد. بار مالی ناشی از این تبصره از محل سه درصد (3%) کمک دولت به بیمه شدگان تامین خواهد شد. آیین نامه اجرایی این قانون ظرف مدت دو ماه توسط سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. (الحاقی 21/06/1374) 2- فرزندان متوفی در صورتی که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 این قانون قادر به کار نباشند. 3- پدر و مادر متوفی در صورتی که اولا تحت تکفل او بوده ثانیا سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 این قانون از کارافتاده باشند و در هر حال مستمری از سازمان دریافت ندارند.

مشاهده ماده 81 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM