رای قضایی شماره 9109970906100669

رای قضایی شماره 9109970906100669

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970906100669


شماره دادنامه قطعی:
9109970906100669

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مشارکت در ارفاق غیر قانونی به حاملین سوخت قاچاق و کالای قاچاق در قبال دریافت وجه نقد و غیر نقدی

پیام رای:
عدم توقیف کالاهای ممنوعه و قاچاق در قبال اخذ وجه به عنوان فعل (و یا ترک فعل) مجرمانه عمل واحد است و تحت دو عنوان قاچاق (در حکم اختلاس) و ارتشاء قابل مجازات نمی باشد و اعمال دو مجازات نامتناسب است.

رای خلاصه جریان پرونده
گروهبان یکم م.ب. فرزند غ. به بزه های مشارکت در اختلاس و ارتشاء «ارفاق غیر قانونی به حاملین سوخت قاچاق و کالای قاچاق در قبال دریافت وجه نقد و غیرنقدی (انبه)»; به موجب دادنامه شماره مذکور فوق که در شعبه اول دیوان عالی کشور عینا تایید شده است به استناد مواد 16 قانون مجازات مرتکبین قاچاق ناظر بر ماده 119 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح و 118 قانون مجازات نیروهای مسلح به تحمل سه سال حبس و اخراج از نیروهای مسلح و /000/776/2 تومان جزای نقدی (بابت مال مورد اختلاس گازوییل) و /000/152/1 تومان (بابت مال مورد اختلاس انبه پاکستانی) ارفاق غیر قانونی به حاملین سوخت قاچاق و کالای قاچاق و تحمل یک سال حبس و جزای نقدی مبلغ /500/84 تومان در حق صندوق دولت و تنزیل یک درجه و ضبط مال ناشی از ارتشاء در حق صندوق دولت نسبت به اتهام رشوه محکوم شده است.
محکوم علیه با پرداخت هزینه دادرسی با اعلام اینکه در مورخ 30/4/88 در اکیپی در حدود 20 کیلومتری پایگاه سرباز در اختیار واحد راهور و مامور در آن واحد بوده ام و... درخواست اعاده دادرسی نموده است که رسیدگی به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
وظیفه اکیپ ایست و بازرسی کنترل جاده و ماشین های عبوری و در صورت همراه داشتن کالای موضوع جرم قاچاق تشکیل پرونده و ارسال آن به همراه متهم و کالاهای مکشوفه به مرجع قضایی بوده است و اکیپ مذکور و از جمله محکوم علیه با گرفتن وجه نقد (و یا غیرنقد مثل جعبه انبه) به آنان ارفاق و اجازه عبور اقلام قاچاق و ممنوعه مثل سوخت و غیره را می داده اند بنابراین عدم توقیف کالاهای ممنوعه و قاچاق در قبال اخذ وجه به عنوان فعل (و یا ترک فعل) مجرمانه یک عمل واحد بوده است و تحت دو عنوان قاچاق (در حکم اختلاس) و ارتشاء قابل مجازات نمی باشد بنابراین مجازات های اعمال شده غیرمتناسب بوده و همچنین حسب ارایه اقرارنامه رسمی افراد جمعی یگان سرباز (محل خدمت محکوم علیه) مبنی بر عدم حضور وی در محل ارتکاب جرم مورخ 30/4/88 و.. . مقرون به صحت تشخیص و مستندا به بندهای 5 و 6 ماده 272 و ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری اعاده دادرسی تجویز و رسیدگی به دادگاه نظامی یک هم عرض ارجاع می گردد.
مستشاران شعبه اول دیوان عالی کشور
کیقبادی - شمس

قاضی:
علی شمس , سیروس کیقبادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 119 ـ هر نظامی وجوه یا مطالبات یا حواله ها یا اسناد و اشیاء و لوازم و یا سایر اموال را که بر حسب وظیفه به او سپرده شده به نفع خود یا دیگری برداشت یا تصاحب نماید مختلس محسوب و علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس حسب مورد به مجازات زیر محکوم می شود: الف ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس تا یک میلیون (000‚000‚1) ریال باشد به حبس از یک تا پنج سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و تنزیل یک درجه یا رتبه. ب ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس بیش از یک میلیون (000‚000‚1) ریال تا ده میلیون (000‚000‚10) ریال باشد به حبس از دو تا ده سال و جزای نقدی معادل دوبرابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و تنزیل دو درجه یا رتبه. ج ـ هرگاه میزان اختلاس از حیث وجه یا بهاء مال مورد اختلاس بیش از ده میلیون (000‚000‚10) ریال باشد به حبس از سه تا پانزده سال و جزای نقدی معادل دو برابر وجه یا بهاء مال مورد اختلاس و اخراج از نیروهای مسلح. تبصره 1 ـ چنانچه عمل اختلاس توام با جعل سند و نظایر آن باشد مرتکب به مجازات هر دو جرم محکوم می شود. تبصره 2 ـ هرکس با علم به اینکه اموال مورد اختلاس فوق الذکر به نیروهای مسلح تعلق دارد آن را خریداری یا در تضییع آن مساعدت نماید علاوه بر استرداد اموال یا حسب مورد مثل یا قیمت آنها به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود.

مشاهده ماده 119 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM