ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ق آ د ک

ماده 274 ق.آ.د.ک

ماده 274 قانون آدک

ماده 274 قانون دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی کیفری

ماده 274 قانون آ.د.ک

ماده 274 دادرسی کیفری

ماده 274 ق دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 274 ق آ د ک ماده 274 ق.آ.د.ک ماده 274 قانون آدک ماده 274 قانون دادرسی کیفری ماده 274 آیین دادرسی کیفری ماده 274 قانون آ.د.ک ماده 274 دادرسی کیفری ماده 274 ق دادرسی کیفری ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ ق آ د ک

ماده ۲۷۴ ق.آ.د.ک

ماده ۲۷۴ قانون آدک

ماده ۲۷۴ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ قانون آ.د.ک

ماده ۲۷۴ دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۷۴ ق آ د ک ماده ۲۷۴ ق.آ.د.ک ماده ۲۷۴ قانون آدک ماده ۲۷۴ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ قانون آ.د.ک ماده ۲۷۴ دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ ق دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۷۴ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ممشاهده ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392/12/04

قانون آیین دادرسی کیفری / ماده 274

ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴

متن ماده 274
قانون آیین دادرسی کیفری

مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
  • ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

    متن کامل 274 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
متن ماده ۲۷۴

ماده 274 ـ دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع یا موقوفی تعقیب را موجه بداند آن را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می کند. در مواردی که به نظر دادگاه تحقیقات دادسرا کامل نباشد بدون نقض قرار می تواند تکمیل تحقیقات را از دادسرا بخواهد یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند. موارد نقص تحقیق باید به تفصیل و بدون هرگونه ابهام در تصمیم دادگاه قید شود. در صورت نقض قرار اناطه توسط دادگاه بازپرس تحقیقات خود را ادامه می دهد.

ماده 273 ـ حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض در جلسه فوق العاده دادگاه صورت می‏گیرد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است مگر در مورد قرارهای منع یا موقوفی تعقیب در جرایم موضوع بندهای(الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون که در صورت تایید این قرارها مطابق مقررات قابل تجدید نظر است.

نمایش ماده

ماده 275 ـ هرگاه پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا اعاده شود دادسرای مربوط با انجام تحقیقات موردنظر دادگاه بدون صدور قرار مجددا پرونده را به دادگاه ارسال می کند و اگر در تحقیقات موردنظر دادگاه ابهامی بیابد مراتب را برای رفع ابهام از دادگاه استعلام می کند.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 1243-1/168-96 - مورخ 1396/08/23
چنانچه پس از انجام تحقیقات درخصوص بزه تصرف عدوانی مالکیت شاکی محل تردید واقع شود و متهم نیز مدعی مالکیت باشد و بازپرس به جهت ضرورت طرح شکایت از سوی مالک در جرائم قابل گذشت نظیر تصرف عدوانی و عدم احراز مالکیت شاکی مستندا به ماده 383 ق. آ. د. ک قرار موقوفی تعقیب صادر نماید و دادستان نیز نظر به صدور قرار منع تعقیب داشته باشد وبا تبعیت از نظر دادستان و صدور قرار منع تعقیب و اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب صادره چنانچه دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نظر به صدور قرار اناطه و اثبات مالکیت شاکی داشته باشد آیا با توجه به مفاد 271-274-276-277 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه مجاز به نقض قرار صادره و اعاده آن جهت صدور قرار اناطه توسط دادسرا می باشد یا خیر؟
2
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-485 - مورخ 1395/12/14
1-با توجه به قسمت اخیر ماده273 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 که مقرر داشته. .. این قرارها مطابق مقررات قابل تجدیدنظر است این قرارها در کدام مرجع تجدیدنظر یا دیوان¬عالی کشور قابل تجدیدنظر است چنانچه به نظر آن اداره مرجع مورد نظر در قسمت اخیر ماده273ق.آ.د.ک مصوب 92 دادگاه تجدیدنظر استان است دادگاه تجدیدنظر در مواجهه با این پرونده¬ها در صورتی که اعتقادی به تایید قرار نهایی که در دادگاه کیفری یک تایید شده است نداشته باشد آیا باید صرفا در حدود مواد 274و 275 قانون یاد شده یعنی نقض و صدور قرار جلب به دادرسی یا قرار نقص تحقیقات تصمیم بگیرد یا اینکه می¬تواند قرار منع تعقیب دادسرا را به طور کلی نقض و دادسرا را به استناد بند ب ماده 450ق.آ.د.ک مصوب 92 مکلف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم مجدد نماید؟ 2-چنانچه شاکی نسبت به قرارموقوفی تعقیب دادسرا اعتراض نمود دادگاه درچه حالتی می¬تواند طبق ماده 274 ق.آ.د.ک مصوب 92 قرار موقوفی تعقیب را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر کند و در چه حالتی می¬تواند طبق ماده 277 ق.آ.د.ک مصوب 92 صرفا قرار موقوفی تعقیب را نقض و وفق قانون دادسرا را مکلف به رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید ؟ به عبارت دیگر آیا بین این ماده تعارض وجود دارد یا مقنن دو حالت جداگانه را در نظر داشته؟ در صورت اخیر ملاک و ضابطه برای اینکه تشخیص داده شود نقض قرار موقوفی تعقیب مشمول ماده 274 یا ماده 277 ق.آ.د.ک مصوب 92 می¬شود چیست؟ 3-اگر بازپرس عقیده بر منع تعقیب و دادستان عقیده بر جلب به دادرسی داشته باشد یا بالعکس بازپرس عقیده بر جلب به دادرسی و دادستان عقیده بر منع تعقیب داشته باشد و دادگاه صالح در مقام حل اختلاف نظر دادستان را در فرض مذکور تایید کند آیا بازپرس مکلف است مجددا حسب نظر دادستان و دادگاه قرار مورد نظر دادستان را صادر کند یا اینکه نظر دادستان که در دادگاه تایید شده است به منزله قرار نهایی پرونده است و نیاز به صدور قرار مجدد از سوی بازپرس نمی-باشد؟ چنانچه در دو فرض مطروحه نظر بازپرس از سوی دادگاه تایید شود آیا دادستان باید حسب نظر دادگاه موافقت خود را در پرونده اعلام نماید؟ 4-با توجه به اینکه قرارهای منع تعقیب از ناحیه متهم قابل اعتراض نمی¬باشد و از طرفی طبق قسمت اخیر ماده 267 ق.آ.د.ک مصوب 92 مقام قضایی اعم از اینکه متهم تقاضا کند یا تقاضا ننمایدمکلف است از تامین رفع اثر نماید علت اینکه طبق این ماده باید قرار منع و موقوفی تعقیب به متهم ابلاغ شود چیست.
3
نظریه مشورتی شماره ک 0761-861-89 - مورخ 1398/12/06
طبق اصل کلی انجام تحقیقات مقدماتی بر عهده دادسرا در معیت دادگاه صالح است و طبق مواد 22 و 274 و 275 و 276 و 340 و 341 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صورتی که دادگاه تحقیقات مقدماتی را کامل نداند می تواند خود به انجام آن اقدام یا از دادسرا تکمیل تحقیقات را بخواهد. آیا تفاوتی بین دستور انجام تحقیقات قبل یا بعد از نقض است؛ بدین معنی که آیا دادسرا می تواند از انجام دستور تکمیل تحقیقات به علت نقض قرار و صدور قرار جلب دادرسی توسط دادگاه خودداری کند یا می بایست نسبت به انجام تحقیقات مورد نظر دادگاه طبق اصل «تحقیقات مقدماتی بر عهده دادسرا می باشد» اقدام نماید؟
4
نظریه مشورتی شماره 99-168-574 ک - مورخ 1399/05/12
پرونده ای از دادسرای عمومی و انقلاب با قرار منع تعقیب و به جهت اعتراض شاکی به دادگاه کیفری دو ارسال می شود دادگاه تشخیص می دهد که دادسرا صلاحیت محلی نداشته است؛ لذا ضمن نقض قرار منع تعقیب پرونده را با ارشاد به صدور قرار عدم صلاحیت به دادسرا اعاده می کند. پس از صدور قرار عدم صلاحیت پرونده به مرجع صالح ارسال اما مرجع مذکور نیز مجددا پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به دادسرای اول اعاده و اختلاف می کند: اولا آیا دادسرا باید اقدام دیگری انجام دهد یا صرفا پرونده را به دادگاه ارسال کند؟ ثانیا: وظیفه دادگاه در این خصوص چیست؟ ثالثا: آیا اقدام دادسرا و دادگاه اظهارنظر در ماهیت و از موارد رد دادرس است؟
5
نظریه مشورتی شماره 968-1/168-95 - مورخ 1395/11/02
1-در جرایم موضوع رانندگی بدون پروانه با توجه به تغییر نرخ تعرفه مربوط به مجازات¬های تعزیری از مبلغ دو میلیون ریال تا بیست میلیون ریال به مبلغ سه میلیون ریال تا سی میلیون ریال وافزایش میزان حداکثری مجازات جزای نقدی مزبور و انطباق آن با درجه6 مجازات¬های تعزیری آیا منبعد پرونده¬های مربوطه باید به دادسرا ارسال و از طریق دادسرا به همراه کیفرخواست به دادگاه ارسال گردد ( با رعایت مفاد ماده 19و تبصره ذیل آن از قانون مجازات اسلامی سال 92) و یا با توجه به ملاک اتخاذی از رای وحدت رویه شماره 744-19/8/94 که مجازات حبس را در صورت تعدد مجازات¬ها ملاک تعیین صلاحیت دانسته به مجازات جرم رانندگی بدون پروانه همچنان از قبیل مجازات¬های درجه 7 و 8 و در صلاحیت رسیدگی مستقیم در دادگاه¬های کیفری 2 می¬باشد. 2-با لحاظ مواد 107 108 109 قانون آئین دادرسی کیفری آیا دادگاه¬های کیفری یک و دو می¬توانند با درخواست شاکی قرار تامین خواسته صادر نماید؟ در صورت مثبت بودن آیا این قرار قطعی است؟ و در صورت قابل اعتراض بودن کدام مرجع صالح به رسیدگی به این اعتراض است حبس و حداکثر آن سه سال حبس است چنانچه متهم با قرار وثیقه در بازداشت باشد و پس از 6 ماه پرونده منتهی به صدور رای نگردد و قرار وثیقه نیز فک و تبدیل به قرار کفالت شود ولی متهم نتواند کفیل معرفی نماید تکلیف دادگاه از حیث در بازداشت باقی ماندن متهم بیش از مدت مقرر قانونی چیست؟ 4-اگر دادسرا قرار منع تعقیب صادر وپرونده در راستای اعتراض شاکی به دادگاه کیفری 2 ارسال و دادگاه موصوف متوجه صالح نبودن دادسرا برای رسیدگی به جرم مزبور گردد تکلیف دادگاه چیست و پرونده چگونه به مرجع صالح ارسال شود؟ 5-آیا مفاد ماده134 قانون مجازات اسلامی نسبت به رعایت اعمال مجازات اشد در مواردی که مجازات متعدد برای جرائم متعدد متهم تعیین می¬گردد هر چند نسبت به احکام قطعی سابق بر وضع ماده134 قابل اعمال است؟ به عبارت دیگر آیا رعایت قاعده تعدد مجازات¬ها منتفی بر اساس ماده134 قاعده اعمال مجازات اشد ( و واحد) اجرا می¬شود.
6
نظریه مشورتی شماره 98-168-329ک - مورخ 1398/03/22
چنانچه دادگاه در اعتراض به قرار منع تعقیب دادسرا نظر به اناطه داشته باشد چه کند؟
7
نظریه مشورتی شماره 96-1/12-1687 - مورخ 1397/07/23
1-پس از صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه چنانچه قاضی دادگاه به هرعلت متوجه شود قرار جلب به دادرسی صادر صحیح نبوده و قرار منع تعقیب صحیحا اصدار یافته آیا امکان عدول از قرار جلب به دادرسی صادره توسط دادگاه وجود دارد و یا الزاما بایستی بر اساس قرار جلب به دادرسی اقدامات دادسرا ادامه یابد؟ اساسا از آنجا که با عنایت به مراتب ممکن است مشتکی عنه پرونده من غیر حق احضار و جلب و یا ملزم به تادیه تامین گردد چه اقدام قانونی متصور است؟ 2-چنانچه محکوم علیه پس از صدور حکم در پرونده کیفری قبل از اتمام وقت تجدیدنظرخواهی صرفا اعلام تسلیم به رای نماید آیا مجوزی برای اعمال تخفیف موضوع ماده 442 از قانون آئین دادرسی کیفری هست یا خیر؟ چنانچه صرفا اعلام تسلیم به رای را محکوم علیه در فرجه 20 روزه قبل از انقضای مهلت تجدیدنظرخواهی ارائه و پس از اتمام فرجه تجدیدنظرخواهی درخواست تخفیف را جداگانه با توجه به اعلام تسلیم به رای قبلی ارسال نماید آیا امکان اعمال تخفیف موضوع ماده 442 از قانون آئین دادرسی کیفری است یا خیر؟ 3-از آنجا که به موجب بند 1 ازماده 14 از قانون نظارت بر رفتار قضات درج نکردن مشخصات خود یا امضاء نکردن زیر صورت جلسات اوراق تحقیق و تصمیمات توسط مقام قضایی تخلف انتظامی محسوب می گردد و از سوی دیگر حفاظت اطلاعات دادگستری همکاران را از ساخت مهر حاوی اسم و سمت بر حذر داشته. س: چنانچه مهری با اسم و سمت شناخته شود و صرفا ذیل اوراقی که داخل در پرونده قرار می گیرند زده شود و برای مکاتبات خارج از دادگستری و یا شعبه و نیز ذیل دادنامه از مهرهای رمز دار در اختیار استفاده شود تا روزانه از تضییع وقت نوشتن بیش از 100 مرتبه مشخصات ذیل اوراق مختلف خودداری شود چنین امری خلاف ضوابط محسوب می¬گردد یا خیر
8
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2299 - مورخ 1396/12/15
مطابق بند الف ماده 450 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 چنانچه دادگاه تجدید نظر عقیده بر نقص تحقیقات داشته باشد پرونده را نزد دادسرای صادر کننده کیفرخواست یا دادگاه صادر کننده رای ارسال خواهد کرد در چنین مواردی چنانچه دادگاه تجدید نظر در صورتجلسه رفع نقص ضمن اشاره به موارد نقص در تحقیقات مقدماتی خطاب به دفتر دستور ارسال پرونده را به دادگاه بدوی صادر نماید اولا: تصریح به دو مرجع دادسرا و دادگاه و تفکیک آن دو با حرف یا حسب مورد شامل جرایم در صلاحیت دادسرا به دادسرا و جرایم با مجازات تعزیری درجه هفت و هشت به دادگاه خواهد بود و یا اینکه از عبارت یا تخییر مرجع تجدید نظر قابل استنباط است و امکان ارسال پرونده در جرایم تعزیری غیر هفت و هشت به محاکم کیفری وجود دارد؟ ثانیا: چنانچه دادگاه تجدید نظر عقیده به نقص تحقیقات مقدماتی در جرایم تعزیری غیر هفت و هشت داشته باشد و پرونده را به دادگاه کیفری دو ارسال نماید با لحاظ مواد 341 و 274 از قانون آیین دادرسی کیفری و توجه به اینکه اصولا تحقیقات مقدماتی از جمله وظایف ذاتی دادسرا می باشد امکان ارسال پرونده از دادگاه کیفری مرجوع الیه به دادسرای صادرکننده کیفر خواست وجود دادرد یا خیر؟
9
نظریه مشورتی شماره 97-168-100 - مورخ 1397/01/28
1-اداره تعاون کار و امور اجتماعی ماموران خود را جهت بررسی از کارگاه ها اعزام و مدیرانی که اتباع بیگانه فاقد مجوز کار را به کار می گیرند براساس هر روز کار پنج برابر مزد کارگر آنها را جریمه می نماید و قبض جریمه صادر وتسلیم مدیر کارگاه می نماید و مدیر کارگاه موظف است یا جریمه را پرداخت نموده و یا در صورت اعتراض ظرف مهلت ده روز اعتراض خود را در محاکم دادگستری اعلام نماید حال سوال این است 1-در صورت اعتراض این اعتراض به منزله شکایت است که مستلزم پرداخت هزینه شکایت کیفری در حال حاضر یکصد هزار ریال است یا نیاز به هزینه دادرسی نیست؟ 2-مرجع رسیدگی به اعتراض محاکم کیفری هستند یا حقوقی ؟ 3-در صورتی که دادگاه به کارگیری کارگر تبعه خارجه فاقد مجوز کار احراز کرد ولکن تعداد ایامی که دادگاه احراز می نماید با تعداد ایام ذکر شده متفاوت است آیا در تصمیم گیری موظف به اصلاح مبلغ جریمه است؟ 2-در صورتی که دادگاه در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان در مورد قرار به جلب دادرسی و یا قرار به منع تعقیب اظهارنظر نماید آیا این اظهارنظر از موارد رد دادرسی در مرحله بعد رسیدگی به کیفر خواست و یا رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب است؟
10
نظریه مشورتی شماره 1403-1/168-95 - مورخ 1396/08/16
2-چنانچه پس از انجام تحقیقات در خصوص بزه تصرف عدوانی مالکیت شاکی محل تردید واقع شود و متهم نیز مدعی مالکیت باشد و بازپرس به جهت ضرورت طرح شکایت از سوی مالک در جرایم قابل گذشت نظیر تصرف عدوانی و عدم احراز مالکیت شاکی مستندا به ماده 383 ق.آ.د.ک قرار موقوفی تعقیب صادر کند و دادستان نیز نظر به صدور قرار منع تعقیب داشته باشد و با تبعیت ازنظر دادستان و صدور قرار منع تعقیب واعتراض شاکی به قرار منع تعقیب صادره چنانچه دادگاه مقام رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب نظر به صدور قرار اناطه و اثبات مالکیت شاکی داشته باشد آیا با توجه به مفاد مواد 271-274-276-277 قانون آئین دادرسی کیفری دادگاه مجاز به نقض قرار صادره و اعاده آن جهت صدور قرار اناطه توسط دادسرا می¬باشد یا خیر./
11
نظریه مشورتی شماره 1400-168-645 ک - مورخ 1400/11/13
در صورت اعتراض به قرار منع یا موقوفی تعقیب صادره از دادسرا آیا دادگاه پرونده را صرفا با ادله و محتویات موجود مورد بررسی قرار می دهد یا این که اگر شاکی در زمان اعتراض ادله دیگر و جدیدی را ارائه دهد و یا ادعا نماید دادگاه باید به ادله ادعا شده جدید توجه نماید و با توجه به ادله ادعا شده اتخاذ تصمیم نماید؟
12
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-621 - مورخ 1396/03/10
13
نظریه مشورتی شماره 1920-1/168-95 - مورخ 1395/10/19
چنانچه پرونده¬ای جهت اعتراض به قرار منع تعقیب به دادگاه ارجاع شود و شعبه مرجوع الیه پس از رسیدگی قرار مذکور را نقض و قرار جلب به دادس متهم صادر نماید و پرونده¬ای مذکور مجددا به همان شعبه دادگاه جهت رسیدگی ارجاع شود آیا با توجه به بند ت ماده 121 قانون آئین دادرسی کیفری نظر به اینکه در موضوع کیفری سابقا دادگاه اظهارنظر ماهوی کرده است موضوع از موارد رد دادرس محسوب می¬شود یا خیر.
14
نظریه مشورتی شماره 99-168-1274 ک - مورخ 1399/09/23
در صورت ارسال پرونده از سوی دادگاه کیفری دو جهت رفع نقص تحقیقات به دادسرا اقداماتی مانند رفع توقیف خودرو یا پذیرش تامین کیفری بر عهده دادگاه است یا دادسرا؟
15
نظریه مشورتی شماره 99-168-968 ک - مورخ 1399/08/19
آیا دادگاه کیفری می تواند قرار منع تعقیب که دادسرا به لحاظ عدم پیگیری شاکی و فقدان ادله اثباتی صادر کرده است را نقض کند و بدون صدور قرار جلب به دادرسی و بدون اعلام موارد نقص جهت رسیدگی ماهوی و تکمیل تحقیقات به دادسرا اعاده کند؟
16
نظریه مشورتی شماره ک 615-861-89 - مورخ 1398/11/20
شکایتی در دادسرا از نهاد دولتی علیه فردی مطرح شده در مراحل مقدماتی دادسرا به علت فقد ادله اثباتی و عدم وقوع بزه قرار منع تعقیب مشتکی عنه را صادر نموده قرار به تایید دادستان رسیده و به اداره متبوع ابلاغ شده ظرف ده روز قابل اعتراض بوده در فرجه قانونی شاکی به آن اعتراض نکرده خارج از فرجه قانونی به قرار مزبور اعتراض نموده دادگاه کیفری 2 بدون توجه به حقوق مکتسبه مشتکی عنه و اعتبار امر مختومه دستور اخذ و آخرین دفاع و جلب به محاکم را صادر نموده و حکم به محکومیت مشتکی عنه را صادر می نماید و رای صادره اعتراض شده در دادگاه تجدیدنظر مطرح رسیدگی است. 1-با توجه به انقضاء مدت اعتراض و قطعی شدن قرار منع تعقیب آیا بدون درخواست دادستان پس از کشف دلایل جدید دادگاه کیفری 2 می تواند دستور جلب به محاکم را و اخذ دفاع و آخرین دفاع و تامین را صادر کند یا خیر؟ 2-با توجه به اعتبار امر مختومه از حیث قطعیت رای منع تعقیب آیا امکان صدور رای به محکومیت مشتکی عنه وجود دارد؟ 3-در صورتی که دلایل جدیدی کشف شود آیا دادگاه کیفری 2 بدون درخواست دادستان می تواند دستور تعقیب مجدد مشتکی عنه را صادر نماید؟ 4-تکلیف دادگاه تجدیدنظر در رسیدگی به اعتراض چیست./ع
17
نظریه مشورتی شماره ک 717-861-89 - مورخ 1398/10/22
1-چنان چه در پرونده ای از سوی شعبات بازپرسی یا دادیاری در دادسرای عمومی و انقلاب قرار منع تعقیب صادر گردد و با اعتراض شاکی پرونده به دادگاه ارسال شود دادگاه با بررسی موضوع عقیده به صدور قرار موقوفی تعقیب داشته باشد تکلیف چیست؟ آیا دادگاه راسا می تواند قرار موقوفی تعقیب صادر نماید یا با اصلاح قرار منع تعقیب را به موقوفی تعقیب اصلاح نماید یا باید پرونده را جهت اصلاح و صدور قرار موقوفی تعقیب به دادسرا اعاده نماید در صورت اخیر آیا دادسرا مکلف به تبعیت از نظریه دادگاه می باشد؟ 2-در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان چنان چه بازپرس عقیده داشته باشد که رفتار ارتکابی متهم کلاهبرداری است ولی دادستان دادیار اظهارنظر عقیده داشته باشد که موضوع از مصادیق خیانت در امانت است و پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه ارسال شود اگر دادگاه رفتار ارتکابی را فاقد وصف جزایی یا عنوان مجرمانه دیگری غیر از کلاهبرداری و خیانت در امانت بداند چگونه حل اختلاف می نماید./ع
18
نظریه مشورتی شماره 97-168-3339 - مورخ 1398/07/29
19
نظریه مشورتی شماره 98-168-915 ک - مورخ 1398/06/20
احتراما در خصوص پرونده با موضوع بررسی اعتراض به قرار منع تعقیب آیا دادگاه در راستای تکمیل تحقیقات بدون نقض قرار می دهند متهم را احضار و قرار تامین کیفری اخذ نماید یا خیر؟ خواهشمند است راجع به این موضوع ارشاد فرمایید.
20
نظریه مشورتی شماره 98-168-575 - مورخ 1398/06/03
21
نظریه مشورتی شماره 98-168-575 ک - مورخ 1398/06/03
در پرونده ای با موضوع اتهام مقامات مندرج در ماده 308 از قانون آیین دادرسی کیفری دادسرای شهرستان غیر از مرکز استان قرار منع پیگرد صادر می نماید و متعاقب اعتراض شاکی به قرار مزبور پرونده نزد دادگاه کیفری دو شهرستان غیر از مرکز استان مطرح شود حال چنانچه نظر دادگاه بر کفایت ادله و انتساب بزه به مقام مسئول موصوف مسئولیت کیفری او باشد و از طرفی با التفات به عدم صلاحیت دادگاه اخیر الذکر آن دادگاه چه تصمیمی می بایست اتخاذ نماید و پرونده چه مسیری را باید طی کند؟
22
نظریه مشورتی شماره 98-168-652ک - مورخ 1398/05/14
1- چنانچه دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض به قرار منع تعقیب مقام قضایی صادرکننده قرار نهایی را صالح به رسیدگی نداند در فروض زیر چه اقدامی باید معمول دارد: الف- بزه در صلاحیت بازپرس است دادیار قرار نهایی صادر نموده است. ب- بزه در صلاحیت ذاتی مرجع دیگری نظیر دادسرای نظامی قرار دارد لکن دادسرای عمومی و انقلاب قرار نهایی صادر نموده است. ج- بزه در صلاحیت محلی مرجع دیگری قرار دارد لکن دادسرای فاقد صلاحیت محلی اقدام به صدور قرار نهایی نموده است. آیا دادگاه می تواند قرار منع تعقیب را نقض و خطاب به دادسرا دستور به صدور قرار عدم صلاحیت یا ارسال پرونده به مرجع صالح صادر نماید در این صورت آیا مقام قضایی دادسرا مکلف به تبعیت است؟ آیا دادگاه می تواند بدون توجه به صلاحیت وارد در ماهیت شده و اقدام به تایید یا نقض قرار منع تعقیب نماید؟ آیا دادگاه می تواند خود قرار عدم صلاحیت صادر نماید در این صورت به شایستگی دادگاه صالح صادر نماید یا به شایستگی دادسرای صالح؟ 2-چنانچه پس از صدور قرار منع تعقیب دادگاه موضوع را مشمول یکی از موارد صدور قرار موقوفی تعقیب بداند (نظیر شمول مرور زمان یا اعتبار امر مختوم) در این صورت دادگاه با چه تکلیفی مواجه است.
23
نظریه مشورتی شماره 97-168-3313 - مورخ 1398/04/02
24
نظریه مشورتی شماره 98-168-253ک - مورخ 1398/03/11
در پرونده¬ای در دادسرا قرار منع تعقیب صادر شده و پس از اعتراض دادگاه کیفری 2 اعتقاد داشته که به اعتبار سمت متهم دادسرا صلاحیت رسیدگی نداشته و باید به اتهام متهم در دادسرای مرکز استان رسیدگی می¬شد لذا دادگاه قرار منع تعقیب را نقض و قرار عدم صلاحیت به اعتبار و شایستگی دادسرای مرکز استان صادر نموده است آیا این تصمیم دادگاه صحیح بوه یا باید قرار عدم صلاحیت به اعتبار و شایستگی محاکم کیفری 2 مرکز استان صادر می¬نمود که در یک رتبه هستند و امکان اختلاف در صلاحیت بین آنها وجود دارد./ع
25
نظریه مشورتی شماره 97-168-1607 - مورخ 1398/02/10
26
نظریه مشورتی شماره 97-168-3223 - مورخ 1398/02/04
27
نظریه مشورتی شماره 97-168-2894 - مورخ 1397/11/06
28
نظریه مشورتی شماره 1512-1/168-96 - مورخ 1397/06/20
در صورت صدور قرار منع تعقیب توسط دادسرا و رسیدگی به اعتراض شاکی در دادگاه با توجه به مواد 273 و 274 قانون آئین دادرسی کیفری که اعلام گردیده رسیدگی به اعتراض در جلسه فوق العاده صورت می گیرد و در ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری اعلام گردیده دادگاه خود می تواند تحقیقات را تکمیل نماید آیا تعیین وقت رسیدگی و دعوت از طرفین و بررسی و تحقیق در خصوص ادله ابرازی طرفین وجاهت قانونی دارد یا تخلف بوده و دادگاه حتما باید در وقت فوق العاده تحقیقات را تکمیل و اظهارنظر نماید.
29
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1066 - مورخ 1397/03/28
1-منظور از عبارت (ضمن الزام به ثبت واقعه) در ماده 49 قانون حمایت خانواده چیست؟ آیا مفید این معنی است که دادگاه کیفری می تواند بدون تقدیم دادخواست ضمن صدور حکم کیفری متهم را علاوه بر ثبت واقعه نکاح به مجازات تعزیری محکوم نمایند در صورت مثبت بودن نحوه اجرای حکم ثبت واقعه چگونه است آیا مستلزم صدور اجرائیه می باشد. 2-با توجه به ماده 415 قانون آئین دادرسی کیفری تعیین وکیل دادگستری را برای اطفال و نوجوانان در جرائم تعزیری ضروری دانسته آیا در جرائم حدی که توسط آنان صورت می پذیرد نیز می بایست تعیین وکیل نمود. 3-منظور از کلمه دادگاه در عبارت پرونده را به دادگاه ارسال نماید در ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری چیست؟ زیرا مواردی پیش می آید که دادگاه کیفری 2 پس از نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب دادرسی پرونده را به دادسرا ارسال پس از عودت پرونده مقام ارجاع آن را به شعبه¬ای غیر از شعبه صادرکننده قرار جلب دادرسی ارسال می نماید.
30
نظریه مشورتی شماره 97-168-611 - مورخ 1397/03/28
چنانچه دادگاه در رسیدگی به اعتراض قرار موقوفی تعقیب صادره از دادسرا قرار صادره را نقض نماید به استناد ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری می بایست قرار جلب به دادرسی صادر نماید. س: ماده 277 بیان داشته که دادسرا می بایست بعد از نقض قرار موقوفی تعقیب تصمیم مقتضی اتخاذ نماید منظور از تصمیم مقتضی چه است و آیا جلب به دادرسی صادره از دادگاه شکلی است یا اینکه دادسرا با صدور جلب به دادرسی توسط دادگاه می بایست پرونده را بدون اظهارنظر در خصوص جلب به دادرسی یا منع تعقیب متهم به دادگاه ارسال نماید.
31
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1066 ک - مورخ 1397/03/28
1-منظور از عبارت (ضمن الزام به ثبت واقعه) در ماده 49 قانون حمایت خانواده چیست؟ آیا مفید این معنی است که دادگاه کیفری می تواند بدون تقدیم دادخواست ضمن صدور حکم کیفری متهم را علاوه بر ثبت واقعه نکاح به مجازات تعزیری محکوم نمایند در صورت مثبت بودن نحوه اجرای حکم ثبت واقعه چگونه است آیا مستلزم صدور اجرائیه می باشد. 2-با توجه به ماده 415 قانون آئین دادرسی کیفری تعیین وکیل دادگستری را برای اطفال و نوجوانان در جرائم تعزیری ضروری دانسته آیا در جرائم حدی که توسط آنان صورت می پذیرد نیز می بایست تعیین وکیل نمود. 3-منظور از کلمه دادگاه در عبارت پرونده را به دادگاه ارسال نماید در ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری چیست؟ زیرا مواردی پیش می آید که دادگاه کیفری 2 پس از نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب دادرسی پرونده را به دادسرا ارسال پس از عودت پرونده مقام ارجاع آن را به شعبه ای غیر از شعبه صادرکننده قرار جلب دادرسی ارسال می نماید.
32
نظریه مشورتی شماره 97-168-2059 - مورخ 1397/03/08
33
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-967ک - مورخ 1397/03/08
در بزه قابل گذشتی شاکی نسبت به قرار منع تعقیب صادراعتراض نموده و دادگاه وفق ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری تکمیل تحقیقات را از دادسرا خواستار شده لیکن شاکی با حضور در دادسرا و در زمان تکمیل تحقیقات رضایت بلا قید وشرط خود را اعلام نموده است حال با توجه به اینکه بزه موضوع پرونده از جرایم قابل گذشت می باشد و قرار منع تعقیب نیز صادر شده تکلیف دادگاه چیست آیا باید با توجه به رضایت شاکی قرار منع تعقیب صادره را تایید نماید یا ضمن تایید قرار صادره نسبت به اصلاح آن اقدام نماید به قرار موقوفی تعقیب یا اینکه دادگاه می تواند ضمن نقض قرار منع تعقیب صادره پرونده را جهت صدور قرار موقوفی به دادسرا اعاده نماید.
34
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-967ک - مورخ 1397/03/08
در بزه قابل گذشتی شاکی نسبت به قرار منع تعقیب صادراعتراض نموده و دادگاه وفق ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری تکمیل تحقیقات را از دادسرا خواستار شده لیکن شاکی با حضور در دادسرا و در زمان تکمیل تحقیقات رضایت بلا قید وشرط خود را اعلام نموده است حال با توجه به اینکه بزه موضوع پرونده از جرایم قابل گذشت می باشد و قرار منع تعقیب نیز صادر شده تکلیف دادگاه چیست آیا باید با توجه به رضایت شاکی قرار منع تعقیب صادره را تایید نماید یا ضمن تایید قرار صادره نسبت به اصلاح آن اقدام نماید به قرار موقوفی تعقیب یا اینکه دادگاه می تواند ضمن نقض قرار منع تعقیب صادره پرونده را جهت صدور قرار موقوفی به دادسرا اعاده نماید.
35
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-775ک - مورخ 1397/02/16
1- نسبت به بزه قابل گذشتی قرار منع تعقیب صادر که شاکی نسبت به آن اعتراض نموده و دادگاه دستور تکمیل تحقیقات را بدون نقض قرار وفق ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری صادر نموده تا دادسرا نسبت به انجام آن اقدام نماید حال شاکی درخواست ترک تعقیب نموده است با توجه به اینکه وفق ماده 79 قانون موصوف شاکی تا قبل از صدور کیفرخواست حق درخواست ترک تعقیب رادارد آیا درخواست نامبرده با توجه به صدور قرار منع تعقیب وجه قانونی دارد؟ تکلیف دادسرا و دادگاه در این خصوص چیست؟ 2- با توجه به اینکه صدور قرار ترک تعقیب از اختیارات دادستان می باشد ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری در فصل سوم وظایف و اختیارات دادستان و بازپرس به عنوان مقام تحقیق نیز از چنین اختیاراتی برخوردار نمی باشد و درخواست مذکور تا قبل از صدور کیفرخواست از ناحیه شاکی قابل پذیرش می باشد آیا درخواست شاکی مبنی بر ترک تعقیب نسبت به جرایمی که مستقیما در دادگاه مطرح می شود قابل اجتناب است یا خیر؟ با توجه به اینکه در این جرائم کیفرخواست وجود ندارد و قرار ترک تعقیب نیز از اختیارات دادستان می باشد.
36
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-775 - مورخ 1397/02/10
1- نسبت به بزه قابل گذشتی قرار منع تعقیب صادر که شاکی نسبت به آن اعتراض نموده و دادگاه دستور تکمیل تحقیقات را بدون نقض قرار وفق ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری صادر نموده تا دادسرا نسبت به انجام آن اقدام نماید حال شاکی درخواست ترک تعقیب نموده است با توجه به اینکه وفق ماده 79 قانون موصوف شاکی تا قبل از صدور کیفرخواست حق درخواست ترک تعقیب رادارد آیا درخواست نامبرده با توجه به صدور قرار منع تعقیب وجه قانونی دارد؟ تکلیف دادسرا و دادگاه در این خصوص چیست؟ 2- با توجه به اینکه صدور قرار ترک تعقیب از اختیارات دادستان می باشد ماده 79 قانون آیین دادرسی کیفری در فصل سوم وظایف و اختیارات دادستان و بازپرس به عنوان مقام تحقیق نیز از چنین اختیاراتی برخوردار نمی باشد و درخواست مذکور تا قبل از صدور کیفرخواست از ناحیه شاکی قابل پذیرش می باشد آیا درخواست شاکی مبنی بر ترک تعقیب نسبت به جرایمی که مستقیما در دادگاه مطرح می شود قابل اجتناب است یا خیر؟ با توجه به اینکه در این جرائم کیفرخواست وجود ندارد و قرار ترک تعقیب نیز از اختیارات دادستان می باشد.
37
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1621 - مورخ 1397/01/28
1- اداره تعاون کار و امور اجتماعی ماموران خود را جهت بازرسی از کارگاه ها اعزام و مدیرانی که اتباع بیگانه فاقد مجوز کار را به کار می گیرند بر اساس هر روز کار پنج برابر مزد کارگر آنها را جریمه می نماید و یا در صورت اعتراض ظرف مهلت 10 روزه اعتراض خود را در محاکم دادگستری اعلام نماید سوال: در صورت اعتراض این اعتراض به منزله شکایت است که مستلزم پرداخت هزینه شکایت کیفری در حال حاضر 100000 ریال است یا نیاز به پرداخت هزینه دادرسی نیست؟ مرجع رسیدگی به اعتراض محاکم کیفری هستند یا حقوقی؟ در صورتی که دادگاه به کارگیری کارگر تبعه خارجه فاقد مجوز کار را احراز کرد و لکن تعداد ایامی که دادگاه احراز می نماید با تعداد ایام ذکر شده متفاوت است آیا در تصمیم گیری موظف به اصلاح مبلغ جریمه است؟ 2- در صورتی که دادگاه در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان در مورد قرار جلب دادرسی یا قرار منع تعقیب اظهار نظر نماید آیا این اظهار نظر از موارد رد دادرسی در مرحله بعد رسیدگی به کیفرخواست و یا رسیدگی به اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب است ؟
38
نظریه مشورتی شماره 384-1/861-69 - مورخ 1396/12/15
در پرونده متشکله در دادسرا و به دنبال شکایت شاکی علیه آقایان الف و ب بازپرس محترم قرار منع تعقیب صادر که به دنبال اعتراض شاکی پرونده به دادگاه کیفری 2 ارسال و دادگاه محترم مزبور نیز با نقض قرار معترض عنه و صدور قرار جلب به دادرسی پرونده را به بازپرسی اعاده بازپرس محترم با انجام و تکمیل اولیه و در راستای تمکین به نظر دادگاه پرونده را با تنظیم کیفرخواست به دادگاه عودت و دادگاه ضمن رسیدگی و بررسی اولیه پرونده با استدلال به وجود نقص در تحقیقات انجام شده به استناد ماده274 قانون آئین دادرسی کیفری و با قید و اضافه نمودن نام دو نفر دیگر ج و د به عنوان متهمان اصلی پرونده که مورد غفلت بازپرس در تحقیقات انجام شده قرار داشته پرونده را جهت جلب آنان به دادرسی و انجام تحقیقات و تفهیم اتهام به آنان به بازپرسی عودت می دهد بازپرس موصوف نیز پس از انجام تحقیقات با استدلال به عدم وجود ادله و توجه اتهام به آنان قرار منع تعقیب متهمان آقایان ج و د را صادر که مورد موافقت دادیار اظهارنظر نیز واقع شده است و سپس پرونده را مجددا به دادگاه عودت می نماید دادگاه با استدلال به اینکه باید قرار اخیر باید به شاکی در راستای حفظ حق اعتراض وی ابلاغ شود پرونده را به بازپرسی عودت می نماید بازپرس موصوف با استناد به بند الف ماده 270 قانون آئین دادرسی کیفری و با اعلام اینکه شاکی نسبت به دو متهم اخیر که به نظر دادگاه متهم بوده اند شکایتی اعلام نکرده بوده ابلاغ قرار اخیر موصوف قرار منع تعقیب متهمان ج و د را به شاکی لازم ندانسته و پرونده را مجددا به دادگاه اعاده می نماید. 1-در چنین فرضی آیا ابلاغ قرار اخیر منع تعقیب متهمان ج و د به شاکی پرونده هر چند بالصراحه علیه متهمان ج و د شکایت طرح نکرده و فقط نام متهمان الف و ب را در شکایت خود ذکر کرده و منظورش احقاق حق خود از هر متهمی بوده ضروری است؟ 2-ثانیا در صورت عدم ضرورت ابلاغ آن به شاکی پس از قطعیت قرار مزبور شاکی مجددا حق طرح شکایت علیه آنان با توجه به تصور اعتبار امر مختومه در مانحن فیه را دارد؟ 3-ثالثا اینکه در همین فرض نیز آیا دادگاه می تواند قرار منع تعقیب اخیر را که مورد اعتراض کسی واقع نگردیده با توجه به اینکه خود دستور جلب آنان را به دادرسی صادر نموده بوده نقض و دستور مجدد جلب آنان متهمان ج و د به دادرسی را صادر و پرونده را به بازپرسی اعاده نماید تا به اتهام متهمان الف و ب وج و د یک جا رسیدگی نماید با توجه به ضرورت به توضیح پرونده از اطاله مقدمات پرونده از اطاله مقدمات پرسش مجددا اعلام اعتذار می نماید.
39
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-2134 - مورخ 1396/12/06
1-شاکی به قرار منع تعقیب صادر شده توسط دادسرا اعتراض می نماید ولی هزینه رسیدگی به این اعتراض را پرداخت ننموده است تکلیف دادسرا و دادگاه در خصوص این نقص چیست؟ چنانچه با وجود ابلاغ رفع نقص توسط دادسرا یا دادگاه ایشان در مهلت قانونی جهت رفع نقص حاضر نگردد تصمیم دادسرا و دادگاه چه خواهد بود؟ 2-شاکی به قرار منع تعقیب صادر شده از دادسرا اعتراض می نماید و دادگاه کیفری دو در مقام رسیدگی به این اعتراض احراز می نماید که این دادسرا اصلا صلاحیت ذاتی یا محلی برای رسیدگی به این پرونده نداشته است تصمیم دادگاه چه خواهد آیا با نقض قرار منع تعقیب راسا پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به مرجع صالح ارسال نموده و مراتب را به شعبه صادرکننده قرار اعلام نماید یا قرار منع تعقیب را نقض و پرونده را جهت صدور قرار عدم صلاحیت به دادسرا اعاده نماید در صورت صحیح بودن تصمیم دوم چنانچه دادسرا کماکان بر صلاحیت خویش اصرار داشته باشد آیا حق اختلاف با دادگاه را خواهد داشت یا نظر دادگاه لازم الاتباع است؟ 3-چنانچه پرونده ای با این استدلال که می بایست به این پرونده به صورت مستقیم در دادگاه رسیدگی گردد از سوی دادسرا با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه ارسال گردد و دادگاه نیز با رد این نظر عقیده به صلاحیت دادسرا داشته باشد آیا دادگاه نیز به شایستگی دادسرای آن حوزه قضایی قرار عدم صلاحیت صادر نماید یا با تصمیم اداری پرونده را به دادسرا اعاده کند؟ چنانچه قرار عدم صلاحیت حسب مورد از سوی دادسرا یا دادگاه به شایستگی یکدیگر صادر گردد آیا امکان حدوث اختلاف در صلاحیت بین دادسرا و دادگاه یک حوزه قضایی وجود دارد یا خیر؟
40
نظریه مشورتی شماره ک 551-1/861-69 - مورخ 1396/10/20
پرونده ای جهت رسیدگی به حل اختلاف فی مابین بازپرس و دادستان به دادگاه کیفری دو ارسال می گردد دادگاه کیفری دو به جای حل اختلاف پرونده را با نقص تحقیقات به شعبه بازپرسی اعاده می نماید با توجه به قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 که صرفا در ماده 341 از قانون مذکور در زمانی که پرونده با جلب به دادرسی به دادگاه کیفری 2 ارسال می شود و یا در زمان رسیدگی به اعتراض شاکی از قرار منع تعقیب صادره از سوی دادسرا در راستای ماده 274 قانون مذکور نقص تحقیقات را پیش بینی نموده است آیا امکان نقص تحقیقات در زمان حل اختلاف فی مابین بازپرس و دادستان وجود یا صرفا دادگاه می بایست حل اختلاف نماید؟
41
نظریه مشورتی شماره 1588-1/168-96 - مورخ 1396/09/19
اگر در پرونده ای که جهت بررسی اعتراض به یکی از قرارهای ذکر شده در ماده 270 قانون آئین دادرسی کیفری به دادگاه کیفری دو ارسال گردد و دادگاه قرار را نقض و در دادنامه قید نماید که می بایستی عدم صلاحیت صادر گردد و بازپرس متعاقبا تبعیت و قرار عدم صلاحیت صادر نماید ولی دادستان با آن مخالفت می نماید حال آیا در چنین مواردی دادستان حق مخالفت دارا می باشد؟ در صورت مثبت بودن در صورت اختلاف مرجع حل اختلاف کدام مرجع می باشد؟ آیا همان شعبه می تواند مجددا حل اختلاف نماید.
42
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1243 - مورخ 1396/08/23
43
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-1230 - مورخ 1396/08/20
44
نظریه مشورتی شماره 1230-1/168-96 - مورخ 1396/08/20
در خصوص شکایت تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی بازپرسی با استدلال عدم کفایت دلیل یا عدم احراز تحقق بزه قرار منع تعقیب صادر این قرار به تایید دادستان رسیده با ابلاغ قرار شاکی خصوص اعتراض دادگاه کیفری 2 استدلال کرده اختلاف در مالکیت است و قرار اناطه صادر می نماید و به شاکی تکلیف می نماید ظرف یک ماه طرح دعوی حقوقی کند و گواهی آن را به دادگاه تسلیم نماید در غیر این صورت به رسیدگی ادامه داده و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد نمود قرار اناطه صادره را ظرف 20 روز قابل تجدیدنظر اعلام می نماید در فرجه قانونی شاکی از قرار اناطه تجدیدنظرخواهی می نماید اینک پرونده در دادگاه تجدیدنظر مطرح است. اولا: آیا دادگاه کیفری دو مجاز به صدور قرار اناطه بوده است؟ ثانیا: در فرض صحیح بودن قرار اناطه آیا قابلیت طرح در دادگاه تجدیدنظر را دارد؟ ثالثا: در وضعیت فعلی تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست.
45
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-785 - مورخ 1396/04/27
چنانچه درخصوص پرونده ای در دادسرا قرار منع تعقیب صادر و سپس با اعتراض به محاکم کیفری دو ارسال شود با توجه به مفاد مواد 274 و شق الف از ماده 340 قانون آئین دادرسی کیفری آیا محاکم کیفری می توانن با نقض قرار منع تعقیب به دادسرا توصیه نمایند صالح به رسیدگی نبوده و باید قرار عدم صلاحیت به شایستگی مرجع صالح صادر نماید.
46
نظریه مشورتی شماره 614-1/168-96 - مورخ 1396/04/27
آیا دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض به منع تعقیب می تواند به جهت رضایت قبلی و یا بعدی شاکی و یا مشمول مرور زمان و. .. موقوفی تعقیب صادر کند؟ به چه استناد قانونی؟
47
نظریه مشورتی شماره 96-168/1-392 - مورخ 1396/03/17
48
نظریه مشورتی شماره 69-861/1-293 - مورخ 1396/03/17
پرونده ای با صدور قرار منع تعقیب از جانب قاضی دادسرا مواجه می گردد و مورد اعتراض شاکی پرونده قرار می گیرد و برای رسیدگی به اعتراض روانه دادگاه می شود اکنون اگر دادگاه در مقام رسیدگی به اعتراض معتقد به عدم صلاحیت ذاتی و محلی دادسرا باشد تصمیم دادگاه چه خواهد بود.
49
نظریه مشورتی شماره 621-1/168-95 - مورخ 1396/03/10
1-با توجه به مواد 177 267 و270 قانون آئین دادرسی کفری و ماده 302 قانون آئین دادرسی دادگاه¬های عمومی وانقلاب در امور مدنی ابلاغ رونوشت قرارهای قابل اعتراض دادسرا قرار منع و موقوفی تعقیب به طرفین پرونده لازم است؟ 2-آیا قرار تشدید تامین صادره از ناحیه بازپرس نیاز به اظهارنظر دادستان دارد؟ 3-با توجه به اینکه از جمله حقوق شاکی آگاهی او به فرایند رسیدگی به شکایتی است که در دادسرا مطرح کرده است آیا با عنایت به سکوت قانونگذار ابلاغ قرار عدم صلاحیت به وی ضرورت دارد؟ 4-بر اساس مواد274 و277 قانون آئین دادرسی کیفری آیا دادگاه پس از نقض قرار موقوفی تعقیب باید قرار جلب به دادرسی صادر کند یا اینکه بدون اظهارنظر مبنی بر جلب به دادرسی پرونده را به دادسرا عودت نماید واینکه تعارض بین مواد مزبور چگونه مرتفع می گردد.
50
نظریه مشورتی شماره 95-168-1-358 - مورخ 1395/12/23
51
نظریه مشورتی شماره 59-861/1-853 - مورخ 1395/12/23
با عنایت به صدر ماده 274 قانون آئین دادرسی کیفری که اشعار داشته دادگاه در صورتی که اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب را موجه بداند دادگاه قرار جلب دادرسی صادر می کند و توجها به ماده 276 قانون مرقوم که اشعار داشته بازپرس مکلف است متهم را احضار و موضوع اتهام را به او تفهیم کند و با اخذ آخرین دفاع و تامین متناسب از وی پرونده را به دادگاه ارسال کند و از طرفی به موجب بند ب ماده 335 قانون مرقوم یکی از موارد شروع به رسیدگی توسط دادگاه را قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه موضوع ماده 274 دانسته علیهذا با توجه به مراتب فوق در صورتی که دادگاه اعتراض شاکی را به قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب موجه بداند: 1-در مورد فوق صدور قرار جلب به دادرسی وظیفه دادگاه است یا دادسرا؟ 2-بازپرس پس از اخذ آخرین دفاع پرونده را با کیفرخواست به دادگاه اعاده می نماید یا بدون کیفرخواست.
52
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-584 - مورخ 1395/12/14
53
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-968 - مورخ 1395/11/04
54
نظریه مشورتی شماره 1832-1/186-95 - مورخ 1395/11/03
در پرونده¬های صدمه بدنی یا فوت ناشی از حوادث کار با کارفرمایی یا سببیت شخص حقوقی در دادگاه¬ها و به تبع آن در دادسراها رویه های متفاوت و نظرات مختلفی وجود دارد و موجب صدور آراء مختلف در خصوص محکومیت به پرداخت خسارت توسط مدیر عامل یا شخص حقوقی گردیده است اختلاف نظر ناشی از مسئوولیت مدیر عامل و شخص حقوقی است که از موارد 45314314 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 و ماده 184 قانون کار و ماهیت دوگانه دیه است. نظر اول: دیه نوعی مجازات است و حسب مواد 14 و 145 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و مواد 9195و176 قانون کار مدیر عامل مسئوولیت کیفری و حقوقی را به عهده دارد و کیفرخواست و محکومیت مختص مدیر عامل خواهد بود. نظردوم: با توجه به مفاد ماده 449و500 که دیه به عنوان خسارت معرفی گردیده و مواد452143 قانون مجازات اسلامی مصوب1392 و ماده3و184 قانون کار که پرداخت خسارت را به عهده شخص حقوقی قرارداده و مواد688 قانون آئین دادرسی کیفری که نحوه رسیدگی به مسئوولیت شخص حقوقی را بیان نموده باید کیفرخواست و محکومیت در خصوص مسئوولیت کیفری برای کارفرما و در خصوص پرداخت دیه برای شخص حقوقی صادر شود و ماده 95 قانون کار به وسیله ماده 184 قانون کار در خصوص مسئوولیت پرداخت خسارت دیه تخصیص یافته است. نظر سوم: با توجه به وجود اشخاص حقوقی که ممکن است معتبر نبوده و مدیر عامل جهت فرار از پرداخت دیه به مسئوولیت شرکت استناد کند وشرکت هم صرفا یک نام باشد و منابع مالی در اختیار نداشته باشد و حق کارگر پایمال شود با استناد به فلسفه وضع قانون کار و حمایتی بودن قانون کار نسبت به کارگر و مفاد ماده 14 قانون مسئوولیت مدنی و ماده 184 قانون کار و اصل جبران شدن خسارت شاکی در مسئوولیت مدنی باید مدیر عامل و شخص حقوقی متضامنا محکوم به پرداخت دیه خسارت شوند. سوالات: 1-از نظر آن اداره محترم با توجه به تصریح ماده 184 قانون کار کدام یک از نظرات موجه و دارای مستندات قانونی قوی¬تری است ودرصورتی که نظر به محکومیت شخص حقوقی به پرداخت خسارت صحیح باشد آیا کیفرخواست صادره برای شخص حقوقی در خصوص پرداخت دیه باید صادر شود؟ 2-در صورت صدور قرار منع تعقیب برای شخص حقوقی از دادسرا و نظردادگاه بر پرداخت دیه توسط شخص حقوقی با توجه به تبصره 1 ماده 85 قانون آئین دادرسی کیفری آیا باید دادگاه بدون کیفرخواست شخص حقوقی را محکوم به پرداخت دیه نماید یا با نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی ماده274 ق.آ.د.ک حکم به محکومیت شخص حقوقی صادر نماید.
55
نظریه مشورتی شماره 659-1/168-95 - مورخ 1395/05/16
1-پرونده با موضوع نزاع دسته جمعی به بازپرس ارجاع می¬گردد و بازپرسی پس از انجام تحقیقات مبادرت به صدور قرار می¬نماید و جهت اظهارنظر نزد دادستان ارسال می¬گردد دادستان محترم علاوه بر سی و سه مورد نقص تحقیقاتی راسا مبادرت به یک سری تحقیقات اخذ اظهارات شهود می¬نماید وپس از اخذ اظهارات شهود و تحقیقات برای انجام و تکمیل تحقیقات پرونده را به شعبه بازپرسی عودت می¬نماید حال سوال این است که آیا دادستان محترم می¬تواند راسا در پرونده ای با این کیفیت مبادرت به تحقیقات نماید یا خیر؟ 2-پرونده ای با موضوع تصادف به شعبه بازپرسی ارجاع کرده است و علی¬رغم چندین مرتبه ابلاغ اخطاریه به شاکی مصدوم که راننده غیر مقصر می¬باشد گواهی قطعی پزشکی قانونی خود را به شعبه ارایه ننموده حال سوال این¬ جاست که در این مورد بالغ بر یک سال از طول درمان وی گذشته است وتوجها به اینک ددیه به نرخ روز محاسبه و نگهداری پرونده موجب تضییع حق متهم می¬گردد دادسرا و بازپرس با چه تکلیفی روبروست؟ 3-در پرونده¬ای شعبه دادگاه و اسفراین قرار منع تعقیب صادره از شعبه اول بازپرسی را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر می¬نماید وپرونده را جهت صدور قرار جلب به دادرسی و صدور کیفر خواست به بازپرسی و دادستانی ارسال می¬دارند حال سوال این¬ جاست آیا با توجه به نص صریح ماده 276 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب92 که اشاره ای به صدور قرار جلب دادرسی نشده و فقط قید تفهیم اتهام و اخذ آخرین دفاع و تامین مناسب را آورده است بازپرس با چه تکلیفی مواجه است.
56
نظریه مشورتی شماره 95-168/1-659 - مورخ 1395/05/16
1
نشست های قضایی شماره 1397-4845 - مورخ 1397/05/23
قابلیت تکمیل پرونده های ناقص در دادگاه
2
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/01/31
بررسی چگونگی رفع نقص پرونده در دادگاه یا ارسال آن به دادسرا
3
نشست های قضایی شماره 1399-7555 - مورخ 1398/10/11
اظهار نظر دادگاه راجع به قرار عدم صلاحیت دادسرا بدون اعلام اعتراض نسبت به آن
4
نشست های قضایی شماره 1398-6233 - مورخ 1397/11/15
مرجع صالح تقاضای تعلیق کامند خاطی موضوع ماده 7 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری
5
نشست های قضایی شماره 1397-4846 - مورخ 1397/03/24
تکلیف بازپرس در اجرای ماده 277 قانون آئین دادرسی کیفری
6
نشست های قضایی شماره 1400-8399 - مورخ 1398/09/26
رفع نقص توسط دادگاه تجدیدنظر
7
نشست های قضایی شماره 1400-8123 - مورخ 1398/09/20
تکلیف دادگاه نسبت به کیفرخواست اصداری به طور اشتباه توسط دادسرا در مقام رفع نقص در وقت رسیدگی به اعتراض
8
نشست های قضایی شماره 1400-8437 - مورخ 1398/03/23
تکلیف دادگاه کیفری دو در مواجهه با اعتراض به قرار منع تعقیب صادره از دادسرا
9
نشست های قضایی شماره - مورخ 1393/09/27
بررسی امکان اعمال ماده 18 قانون تشکیل دادگاههای عمومی وانقلاب در موارد صدور قرار رد اعاده دادرسی از سوی شعبه هم عرض
10
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/11/25
بررسی ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری
11
نشست های قضایی شماره - مورخ 1398/10/23
تکلیف دادگاه در نقض قرار موقوفی تعقیب
12
نشست های قضایی شماره 1398-6154 - مورخ 1397/05/20
صدور قرار موقوفی تعقیب در نتیجه اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب دادسرا
13
نشست های قضایی شماره 1398-5899 - مورخ 1396/08/11
تکلیف دادسرا پس از اعتراض شاکی در مورد قرار منع تعقیب
14
نشست های قضایی شماره 1399-7621 - مورخ 1398/11/30
رسیدگی به قرار منع تعقیب توامان با اتهامات مندرج در کیفرخواست
15
نشست های قضایی شماره 1398-5797 - مورخ 1397/02/06
اخذ تامین پس از نقض قرار منع تعقیب
16
نشست های قضایی شماره 1400-7925 - مورخ 1398/07/06
تکلیف بازپرس پس از نقض قرار منع تعقیب و اعلام نظر دادگاه به صدور قرار موقوفی تعقیب
17
نشست های قضایی شماره 1398-5648 - مورخ 1397/02/19
تصمیم و اقدام دادگاه در پی اعتراض شاکی نسبت به قرار منع تعقیب و سپس اعلام رضایت وی
18
نشست های قضایی شماره 1397-5579 - مورخ 1396/08/25
تکلیف دادسرا در صورت اعتقاد به عدم صلاحیت ذاتی در مقام حل اختلاف بین بازپرس و دادستان
19
نشست های قضایی شماره 1397-4752 - مورخ 1397/05/15
گذشت شاکی پس از صدور قرار جلب به دادرسی دادگاه
20
نشست های قضایی شماره 1400-8226 - مورخ 1399/07/15
حل تعارض بین مواد 274 و 277 ق.آ.د.ک
21
نشست های قضایی شماره 1397-5285 - مورخ 1396/12/23
لزوم رعایت صدر ماده 242 قانون آئین دادرسی کیفری توسط دادسرا در موارد نقص تحقیقات
22
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/06/15
اعتراض به قرار منع تعقیب
23
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/03/10
صدور قرار ترک تعقیب
24
نشست های قضایی شماره 1400-8199 - مورخ 1399/12/06
تشدید یا تخفیف قرار تامین کیفری در مرحله رفع نقص پرونده توسط دادسرا
25
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/02/27
اختلاف بین بازپرس و دادستان راجع به نتیجه نهایی تحقیقات
26
نشست های قضایی شماره 1400-7918 - مورخ 1398/11/16
امکان اختلاف دادسرا با دادگاه و بالعکس
27
نشست های قضایی شماره 1398-5844 - مورخ 1395/02/22
تلازم مسئولیت کیفری شخص حقیقی و حقوقی
28
نشست های قضایی شماره 1397-5537 - مورخ 1397/02/15
وظیفه دادگاه جزایی درصورت تشخیص عدم صلاحیت دادسرای صادر کننده قرار
29
نشست های قضایی شماره 1398-6328 - مورخ 1397/12/20
اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب - هماهنگ استانی کرمان - 2 از 7
30
نشست های قضایی شماره 1399-7244 - مورخ 1398/09/14
بررسی حکم بر محکومیت راننده از حیث جنبه خصوصی و عمومی
31
نشست های قضایی شماره 1398-5691 - مورخ 1397/06/01
بررسی مواد273و274قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392
32
نشست های قضایی شماره - مورخ 1396/09/21
اثر کیفرخواست صادره از دادسرای غیر صالح
33
نشست های قضایی شماره 1400-8167 - مورخ 1398/05/02
اعتراض به صدور قرار اناطه جهت احراز رابطه استیجاری
34
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/05/23
تکلیف دادگاه کیفری یک درصورت نقض رای تایید قرار منع تعقیب در دیوان عالی کشور
35
نشست های قضایی شماره 1399-7397 - مورخ 1398/07/09
بررسی قرار تحقیقات پرونده پس از ارسال پرونده از دادگاه به دادسرا جهت رفع نقص
36
نشست های قضایی شماره - مورخ 1395/11/19
نقض قرار تعقیب دادسرایی که صلاحیت محلی ندارد توسط دادگاه
37
نشست های قضایی شماره 1398-5881 - مورخ 1397/05/25
رسیدگی به اعتراض شاکی نسبت به قرار منع تعقیب
38
نشست های قضایی شماره - مورخ 1397/06/11
لزوم رفع نقص و تکمیل تحقیقات در موارد اختلاف بین بازپرس و دادستان
39
نشست های قضایی شماره 1400-8319 - مورخ 1398/12/10
تکلیف دادگاه در مورد اعتراض به قرار منع تعقیب ( در فرضی که اصل وقوع جرم محرز است )
40
نشست های قضایی شماره 1398-5734 - مورخ 1397/02/20
تکلیف دادسرا در خصوص پرونده های اعاده شده از دادگاه به جهت رفع نقص
41
نشست های قضایی شماره 1398-6155 - مورخ 1396/08/10
تکلیف دادگاه و دادسرا در موارد اختلاف در صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب
ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ق آ د ک

ماده 274 ق آ د ک

ماده 274 ق.آ.د.ک

ماده 274 ق.آ.د.ک

ماده 274 قانون آدک

ماده 274 قانون آدک

ماده 274 قانون دادرسی کیفری

ماده 274 قانون دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی کیفری

ماده 274 قانون آ.د.ک

ماده 274 قانون آ.د.ک

ماده 274 دادرسی کیفری

ماده 274 دادرسی کیفری

ماده 274 ق دادرسی کیفری

ماده 274 ق دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ ق آ د ک

ماده ۲۷۴ ق.آ.د.ک

ماده ۲۷۴ قانون آدک

ماده ۲۷۴ قانون دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ قانون آ.د.ک

ماده ۲۷۴ دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ ق دادرسی کیفری

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده ۲۷۴ آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده ۲۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری. ماده ۲۷۴ ق آ د ک ماده ۲۷۴ ق.آ.د.ک ماده ۲۷۴ قانون آدک ماده ۲۷۴ قانون دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ آیین دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ قانون آ.د.ک ماده ۲۷۴ دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ ق دادرسی کیفری ماده ۲۷۴ آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده ۲۷۴ آیین دادرسی الکترونیکی

ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 274 ق آ د ک

ماده 274 ق.آ.د.ک

ماده 274 قانون آدک

ماده 274 قانون دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی کیفری

ماده 274 قانون آ.د.ک

ماده 274 دادرسی کیفری

ماده 274 ق دادرسی کیفری

ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح

ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

متن کامل ماده 274 قانون آیین دادرسی کیفری. ماده 274 ق آ د ک ماده 274 ق.آ.د.ک ماده 274 قانون آدک ماده 274 قانون دادرسی کیفری ماده 274 آیین دادرسی کیفری ماده 274 قانون آ.د.ک ماده 274 دادرسی کیفری ماده 274 ق دادرسی کیفری ماده 274 آیین دادرسی جرایم نیروهای مسلح ماده 274 آیین دادرسی الکترونیکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM