رای قضایی شماره 9109970224101232

رای قضایی شماره 9109970224101232

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224101232


شماره دادنامه قطعی:
9109970224101232

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/09/28

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ضرورت انشای رای در محدوده کیفرخواست

پیام رای:
اصلاح اتهام مندرج در کیفرخواست در موارد محدودی است که اصل عمل در دادسرا مورد رسیدگی واقع شده باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص واخواهی آقای م. فرزند ب. با وکالت خانم م. از دادنامه غیابی شماره 648 مورخ 05/06/85 صادره در پرونده کلاسه 1173/85/205 این دادگاه که به موجب آن نامبرده با شکایت آقای م. با وکالت آقای س. به اتهام کلاهبرداری به استرداد مبلغ پنجاه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و پنجاه میلیون ریال در حق شاکی و تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم گردیده است دادگاه نظر به اینکه حسب اقاریر صریح واخواه در این مرحله از رسیدگی نامبرده وجوه مورد ادعای شاکی را به عنوان ربا دریافت نموده است و با توجه به اینکه در این خصوص نیز دفاع موثر و دلایل متقنی که به موجبات تبریه وی را ایجاب نماید به عمل نیاورده لذا دادگاه با رد اعتراض نامبرده و اصلاح عنوان بزه انتسابی از کلاهبرداری به دریافت ربا و با اصلاح مجازات معینه در دادنامه معترض عنه نامبرده را به استناد ماده 595 قانون مجازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و استرداد مبلغ پنجاه میلیون ریال در حق شاکی و به همان میزان جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم و نتیجتا دادنامه معترض عنه را با اصلاح به شرح فوق تایید می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه1173 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ شقاقی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
دراین پرونده آقایان م. و م. به طرفیت یکدیگر از دادنامه شماره 300120 مورخه 17/2/91 ناظر بر دادنامه شماره 648 مورخه 5/6/85 شعبه 1173 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه مذکور آقای م. به اتهام دریافت ربا حسب مواد استنادی در دادنامه به تحمل شش ماه حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و استرداد مبلغ پنجاه میلیون ریال در حق شاکی و به همان میزان جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم گردیده است. اینک با توجه به محتویات پرونده و اظهارات طرفین و دفاعیات محکوم علیه و مدارک موجود در پرونده از جمله قرارداد مشارکت فی مابین نظر به اینکه جرایم کلاهبرداری و ربا دو ماهیت کاملا متفاوت و مختلفی دارند و آنچه از سوی دادسرا مورد رسیدگی و کیفرخواست صادره شده است کلاهبرداری می باشد نه ربا و برابر مقررات دادگاه های محترم عمومی مکلف هستند در چهار چوب کیفرخواست نفیا و اثباتا اظهار نظر نمایند و لا غیر و اصلاح اتهام مندرج در کیفرخواست در موارد محدودی است که اصل عمل در دادسرا مورد رسیدگی واقع شده باشد در حالی که جرم ربا اصلا مورد رسیدگی در دادسرا واقع نشده است و بنابراین به تجویز تبصره چهار از ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با اصلاح عنوان اتهامی از ربا به کلاهبرداری چون با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه قرارداد مشارکت و اینکه پرداخت وجه پس از اخذ تضمینات کافی و به موجب قرارداد و با رضایت شاکی خصوصی بوده است و دلیل کافی بر وقوع کلاهبرداری وجود ندارد. لذا به نظر این دادگاه صدور حکم محکومیت بر خلاف موازین شرعی و قانونی بوده و اعتراض تجدیدنظرخواه آقای م.الف. وارد می باشد و دادگاه به استناد بند یک از ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و به استناد ماده 177 قانون مذکور آقای م.الف. را تبریه می نماید رای صادره حضوری و قطعی است.
رییس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
شقاقی , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 595 ـ فلج کردن بینی موجب دوسوم دیه کامل و از بین بردن بینی فلج موجب یک سوم دیه کامل است.

مشاهده ماده 595 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM