رای قضایی شماره 9109970222201132

رای قضایی شماره 9109970222201132

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222201132


شماره دادنامه قطعی:
9109970222201132

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/09/18

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعدد معنوی ورود به عنف و تصرف عدوانی

پیام رای:
چنانچه ورود به عنف مقدمه تصرف عدوانی باشد مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. مبنی بر تخریب تصرف عدوانی ورود به عنف کیفرخواست مورخه 10/2/91 نظر به شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی و معاینه محل ازسوی مرجع تعقیب و تلفیق اقرار متهم به مراتب فوق با این دفاع که وی مالک سیزده درصد سهام شرکت س. می باشد که البته هنوز سهام نیز به صورت قانونی درثبت شرکت ها به وی منتقل نشده و اینکه قبل از این شاکی ملک را به تصرف وی درآورده بود و البته ملک متعلق به شخص ثالث بوده و شرکت شاکی تنها مالک سر قفلی و منافع می باشد که این اظهارات موثر نبوده چه آنکه دارند سهام شرکت ب. مالکیت وی در ثبت شرکت ها صرفا مالک سهام و ارزش مادی و حقوقی آن می باشد نه مالک اعیانی و اموال شرکت حسب مقررات قانون تجارت متعلق به شرکت می باشد و صرفا نمایندگان شرکت (هییت مدیره) مجاز به انصراف اموال جهت پیشبرد اهداف شرکت و ارتقاء سود سهام اعضاء را داشته و بدون اذن و اجازه نماینده شرکت [تصرف در] اموال شرکت که صرفا مالکیت آن متعلق به شخصیت حقوقی می باشد ممکن نبوده و البته دلیلی متقن و محکمه پسند بر تصرفات متهم وجود نداشته ولو فرضی. تصرفات قبلی با توجه به تصرفات فعلی شرکت هر گونه اقدام نسبت به اموال شرکت نیاز به مجوز قانون بوده و اشخاص به صورت شخصی نمی توانند مبادرت به احقاق حقوقی خود نمایند. علی هذا دادگاه بزهکاری مسیولیت کیفری متهم را در میزان قواعد قضایی محرز دانسته مستندا به ماده 677 694 و 690 از قانون مجازات اسلامی با رعایت بند 4 5 و 6 و تبصره ماده 2 از ماده 22 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم به پرداخت مبلغ بیست میلیون ریال جزای نقدی تصرف عدوانی و رفع تصرف و ده میلیون ریال بابت ورود به عنف و سه ماه و یک روز بابت تخریب قفل درب صادر و اعلام می دارد رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از ابلاغ قابل پژوهش در محاکم استان می باشد.
رییس شعبه 1049 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خلجی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. با وکالت م.ع. نسبت به دادنامه شماره 278 مورخ 4/4/91 صادره از شعبه محترم 1049 دادگاه عمومی تهران که ضمن آن مشارالیه به لحاظ تصرف عدوانی و ورود به عنف و تخریب عمدی محکوم به تحمل حبس و پرداخت دو فقره جزای نقدی و رفع تصرف به شرح مضبوط در دادنامه مذکور گردیده است. با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی از آنجا که در مانحن فیه ورود به عنف مقدمه تصرف عدوانی بوده و با این وصف قابلیت وضع مجازات به نحو مستقل نداشته نظر به اینکه در مجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به عمل نیاورده که گسیختن و نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره های4 و 2 ماده 22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را با عطف توجه به مراتب فوق الاشعار با حذف ده میلیون ریال جزای نقدی مربوط به ورود به عنف و اصلاح ماده22 قانون مجازات اسلامی به بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و تقلیل جزای نقدی مربوط به تصرف عدوانی از بیست میلیون ریال به پرداخت ده میلیون ریال و لحاظ بند 5 ماده 22 قانون مذکور با تبدیل سه ماه و یک روز حبس مربوط به تخریب به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
شهرابی فراهانی ـ نوری نجفی

قاضی:
خلجی , حسین شهرابی فراهانی , سیدمحسن نوری نجفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM