رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1390/09/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عدم نقض حکم تعلیقی صادره بر خلاف ماده 36 قانون مجازات اسلامی در صورت عدم اعتراض شاکی

پیام رای:
اگر دادگاه بدوی بر خلاف ماده 36 قانون مجازات اسلامی در جرایم عمدی متعدد مبادرت به تعلیق مجازات نماید و شاکی نیز از این حیث اعتراضی نکرده باشد دادگاه تجدیدنظر حکم تعلیقی صادره را نقض نمی‎کند بلکه صرفا به دادگاه بدوی در این مورد تذکر می‎دهد.

رای دادگاه بدوی
درخصوص اتهام آقای ب. فرزند غ. دایر بر ورود به عنف و تهدید و مزاحمت به شرح کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب دادگاه با بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده شکایت شاکی و وکیل مدافع و گزارش مرجع انتظامی و گواهی گواهان و تحقیقات دادسرا با احراز بزهکاری متهم مستندا به مواد 669و619 قانون مجازات اسلامی بابت تهدید به قتل به تحمل یک سال حبس و مزاحمت 6 ماه حبس و 20 ضربه شلاق محکوم می نماید ولی به لحاظ وضعیت خاص متهم و فقدان سابقه کیفری مجموع مجازات های مذکور را در اجرای مقررات ماده 25 قانون مجازات اسلامی به مدت سه سال تعلیق می نماید و در خصوص اتهام ورود به عنف به لحاظ فقد دلیل اثباتی و حاکمیت اصل برایت رای برایت متهم [را] صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1033دادگاه عمومی جزایی تهران - پاشازاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص اعتراض و تجدیدنظر[خواهی] آقای ب. فرزند غ. از دادنامه شماره 800956 مورخه 23/9/90 صادره از شعبه 1033 دادگاه عمومی [جزایی] که به موجب آن مشارالیه به اتهامات 1- مزاحمت 2- تهدید محکومیت حاصل نموده است با ملاحظه محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه تجدیدنظر[خواه] و اینکه از ناحیه ایشان ایراد و اشکال موجه و موثری که مطابق شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری موجبات نقض دادنامه موصوف و رسیدگی بیشتر را ایجاب نماید مطرح نگردیده است و دادنامه بدوی از هر حیث موافق مقررات و موازین قانونی اصدار یافته است لذا دادگاه مستندا به بند الف از ماده 257 قانون مارالذکر ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده دادنامه معترض عنه را عینا تایید [و] استوار می-نماید. رای صادره با لحاظ ماده 248 قانون مرقوم فوق قطعی است. با توجه به اینکه تعلیق دو مجازات مخالف مفاد ماده 36 قانون مجازات اسلامی است و مورد اعتراض شاکی قرار نگرفته دادگاه از این جهت تذکر می دهد.
رییس شعبه 21دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشاردادگاه
تولیت - پورعرب

قاضی:
پاشازاده , رضا پورعرب , سید محمود تولیت

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 619 ـ در میزان دیه تفاوتی میان دندان هایی که رنگ های گوناگون دارند وجود ندارد و اگر دندانی در اثر جنایت سیاه شود و نیفتد دیه آن دوسوم دیه همان دندان است و دیه دندانی که قبلا سیاه شده است یک سوم دیه همان دندان است. تبصره ـ در تغییر رنگ دندان بدون آنکه سیاه شود یا منفعت آن از بین برود ارش ثابت است و اگر پس از آن شخصی دندان مزبور را بکند باید دیه کامل همان دندان را بدهد.

مشاهده ماده 619 قانون مجازات اسلامی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

ماده 36 ـ حکم محکومیت قطعی درجرایم موجب حد محاربه و افساد فی الارض یا تعزیر تا درجه چهار و نیز کلاهبرداری بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال در صورتی که موجب اخلال در نظم یا امنیت نباشد در یکی از روزنامه های محلی در یک نوبت منتشر می شود. تبصره – انتشار حکم محکومیت قطعی در جرایم زیر که میزان مال موضوع جرم ارتکابی یک میلیارد (1.000.000.000) ریال یا بیش از آن باشد الزامی است و در رسانه ملی یا یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر می شود: الف ـ رشاء و ارتشاء ب ـ اختلاس پ ـ اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی در صورت تحصیل مال توسط مجرم یا دیگری ت ـ مداخله وزرا و نمایندگان مجلس و کارمندان دولت در معاملات دولتی و کشوری ث ـ تبانی در معاملات دولتی ج ـ اخذ پورسانت در معاملات خارجی چ ـ تعدیات ماموران دولتی نسبت به دولت ح ـ جرایم گمرکی خ ـ قاچاق کالا و ارز د ـ جرایم مالیاتی ذ ـ پولشویی ر ـ اخلال در نظام اقتصادی کشور ز ـ تصرف غیرقانونی در اموال عمومی یا دولتی

مشاهده ماده 36 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM