رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1390/05/29

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
لزوم تعیین ارزش ریالی مبلغ پورسانت برای حکم به جزای نقدی

پیام رای:
ملاک محاسبه جزای نقدی ارزش ریالی پور سانت متعلقه به دلار می باشد و لذا در حکم دادگاه باید معادل ارزش ریالی آن بیاید نه به‎صورت دلار یا یورو.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- الف. فرزند ع. 2- م. فرزند ع. دایر بر عضوگیری در شرکت هرمی به شرح قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 31 تهران موضوع شکایت آقایان 1-ن. 2-ر. 3-الف. 4- م. 5- م. دادگاه باعنایت به شکایت شکات پاسخ استعلام از دفتر فنی دادسرا گزارش مرجع انتظامی اظهارات متهمین کپی اسناد و مدارک ارایه شده و سایر اوراق پرونده ارتکاب بزه انتسابی از سوی نامبردگان محرز و مسلم است لذا دادگاه به استناد بند ز الحاقی به ماده یک و تبصره یک ماده 2 قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور متهم ردیف اول را به تحمل دو سال حبس تعزیری و پرداخت ارزش ریالی مبلغ سی و یک هزار یورو به عنوان جزای نقدی در حق دولت و رد مبلغ سی میلیون ریال در حق ر. یکصد و هشتاد و نه میلیون و سیصد و نود هزار ریال در حق الف. و متهم ردیف دوم را به تحمل یک سال و شش ماه حبس تعزیری و پرداخت معادل ریالی مبلغ ده هزار یورو به عنوان جزای نقدی در حق دولت و رد مبلغ بیست میلیون ریال در حق ر. هفتاد و دو میلیون ریال در حق ن. چهل میلیون ریال در حق م. و شانزده میلیون ریال در حق م. محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1041 دادگاه عمومی جزایی تهران - علوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1- الف. فرزند ع. 2- م. فرزند ع. با وکالت آقایان 1- الف. 2- ه. به دادنامه شماره 9009972191600466 مورخ 29/5/90 صادر شده از شعبه 1041 دادگاه عمومی تهران که حاکی از محکومیت تجدیدنظرخواه ردیف 1 به تحمل دو سال حبس به اضافه پرداخت سی و یک هزار یورو به عنوان جزای نقدی در حق دولت و محکومیت تجدیدنظرخواه ردیف 2 به تحمل یک سال و شش ماه حبس به اضافه پرداخت ده هزار یورو در حق دولت به عنوان جزای نقدی و ایضا محکومیت هر یک از آنان به استرداد وجه به شاکیان به شرح دادنامه می باشد با عنایت به محتویات پرونده و رسیدگی های به عمل آمده در این مرحله از رسیدگی از آنجا که تجدیدنظرخواندگان زیر مجموعه مستقیم تجدیدنظرخواهان نمی باشند لذا رد مال از عداد محکومیت های نامبردگان حذف می شود. در سایر موارد هر چند ایراد و اعتراض موثر و موجهی که نقض دادنامه را ایجاب نماید از ناحیه وکلای تجدیدنظرخواهان ارایه و عنوان نگردیده است. مع الوصف تاکید می گردد که ملاک محاسبه جزای نقدی ارزش ریالی پور سانت متعلقه به دلار می باشد در دادنامه به یورو اعلام گردیده که بدین وسیله اصلاح و با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری تایید می شود در ارتباط با تجدید نظرخواهی احد از شکات به نام آقای م. فرزند الف. به دادنامه مزبور مبنی بر اینکه دادگاه محترم بدوی در مورد وی مبادرت به صدور رای ننموده است. با عنایت به اینکه حسب ماده 241 قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر فقط در مورد آنچه که در مرحله نخستین مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم صادر شده است رسیدگی می نماید و در مانحن فیه در خصوص شکایت وی رای صادر نشده است لذا این مرجع در این مورد مواجه با تکلیف نمی-باشد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 69 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
ولدخانی - امینی مهر

قاضی:
امینی مهر , ناصر ولدخانی , علوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 241 ـ هرگاه علت بازداشت مرتفع شود و موجب دیگری برای ادامه آن نباشد بازپرس با موافقت دادستان فوری از متهم رفع بازداشت می کند. در صورت مخالفت دادستان با تصمیم بازپرس حل اختلاف با دادگاه صالح است. اگر متهم نیز موجبات بازداشت را مرتفع بداند می تواند فک قرار بازداشت یا تبدیل آن را از بازپرس تقاضا کند. بازپرس به طور فوری و حداکثر ظرف پنج روز به طور مستدل راجع به درخواست متهم اظهارنظر می کند. در صورت رد درخواست مراتب در پرونده ثبت و قرار رد به متهم ابلاغ می شود و متهم می تواند ظرف ده روز به آن اعتراض کند. متهم در هر ماه فقط یکبار می تواند این درخواست را مطرح کند.

مشاهده ماده 241 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM