رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/03/02

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
وصف کیفری ساخت کلید به عنوان مقدمه ی جرم سرقت

پیام رای:
هرگاه جرمی مقدمه جرم دیگر باشد تعیین مجازات جداگانه برای آن فاقد مبنای قانونی است. در جرم سرقت نیز نظر به اینکه ساخت کلید مقدمه جرم سرقت است تعیین مجازات جداگانه برای آن فاقد مبنای قانونی است.

رای دادگاه بدوی
درخصوص واخواهی متهم ح. فرزندم. نسبت به دادنامه غیابی شماره880451 صادره از این شعبه که حسب آن به اتهام سرقت به حبس و شلاق و رد مال و از بابت تهیه کلید جهت ارتکاب سرقت به حبس و از باب نگهداری مشروبات الکلی به شلاق محکوم گردیده نظر به مجموع اوراق و محتویات پرونده و استماع دفاعیات متهم و اینکه در این مرحله از دادرسی اعتراض موجهی که خلل بر اساس دادنامه وارد آورد مشاهده نگردیده مستندا به مواد 217 و 218 قانون آیین دادرسی کیفری رای صادره را تایید [و] ضمنا نظر به اینکه در دادنامه غیابی از جهت اتهام نگهداری مشروبات الکلی محکومیت حبس از قلم افتاده نامبرده را به تحمل شش ماه حبس تعزیری و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی مشروبات الکلی (که توسط اجرای احکام از گمرک استعلام خواهد شد) محکوم می نماید. رای صادره به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب صادر و با اصلاح به عمل آمده تایید می گردد. این رای حضوری و ظرف مدت بیست روز پس ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظراستان می باشد.
رییس شعبه1051دادگاه عمومی جزایی تهران - دادمهر

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی ح. نسبت به دادنامه شماره 00280-2/3/1391 صادره از شعبه 1051 دادگاه عمومی جزایی که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام سرقت و نگهداری مشروبات الکلی محکومیت حاصل کرده است در مورد تجدیدنظرخواهی وی در آن قسمت که به اتهام ساخت کلید محکوم گردیده نظر به اینکه ساخت کلید مقدمه جرم سرقت است تعیین مجازات جداگانه فاقد مبنای قانونی است لذا ضمن حذف مجازات در این قسمت و مستندا به تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن تبدیل مجازات حبس در قسمت نگهداری مشروبات الکلی به بیست میلیون ریال جزای نقدی نظر به اینکه در این مرحله از رسیدگی از ناحیه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ارایه و عنوان نگردیده است و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی در امور کیفری منطبق نمی باشد دادگاه ضمن رد تجدید نظرخواهی به عمل آمده در اجرای بند الف از ماده 257 قانون مذکور دادنامه موصوف را تایید و استوار می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
استیری - عظیمی

قاضی:
دادمهر , حسن استیری , عظیمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 217 ـ به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین زیر را صادر می کند: الف ـ التزام به حضور با قول شرف ب ـ التزام به حضور با تعیین وجه التزام پ ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با قول شرف ت ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام ث ـ التزام به معرفی نوبه‏ای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضایی یا انتظامی با تعیین وجه التزام ج ـ التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام با موافقت متهم و پس از اخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط چ ـ التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات ح ـ اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله خ ـ اخذ وثیقه اعم از وجه نقد ضمانت‏نامه بانکی مال منقول یا غیرمنقول د ـ بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی تبصره 1 ـ در صورت امتناع متهم از پذیرش قرار تامین مندرج در بند (الف) قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام صادر و در صورت امتناع از پذیرش قرارهای مندرج در بندهای (ب) (پ) (ت) و (ث) قرار کفالت صادر می شود. تبصره 2 ـ در مورد بندهای (پ) و (ت) خروج از حوزه قضایی با اجازه قاضی ممکن است. تبصره 3 ـ در جرایم غیرعمدی در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تضمین حقوق بزه دیده به طریق دیگر امکان‏پذیر باشد صدور قرار کفالت و وثیقه جایز نیست.

مشاهده ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 218 ـ برای اتهامات متعدد متهم قرار تامین واحد صادر می شود مگر آنکه رسیدگی به جرایم ارتکابی در صلاحیت ذاتی دادگاههای مختلف باشد که در این صورت برای اتهامات موضوع صلاحیت هر دادگاه قرار تامین متناسب و مستقل صادر می شود.

مشاهده ماده 218 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM