رای قضایی شماره 9309970222401827

رای قضایی شماره 9309970222401827

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222401827


شماره دادنامه قطعی:
9309970222401827

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/23

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
درخواست طلاق زوجه به دلیل مفارقت جسمانی طولانی

پیام رای:
مفارقت طولانی جسمانی بین زوجین حتی اگر علت اصلی آن عدم پرداخت مهریه توسط زوج و اعمال حق حبس زوجه باشد از موجبات تحقق عسر و حرج زوجه و صدور حکم طلاق است.

رای دادگاه بدوی
خواهان س.س. فرزند ح. به‬ طرفیت خوانده الف.س. فرزند ق. دادخواست به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق تسلیم دادگاه نموده است و در قسمتی از اظهارات خود بیان داشته به موجب تصویر سند نکاحیه پیوستی زوجه به عقد دایمی زوج درآمده است و بنا به دلایل اینکه در مورخه 1386/2/27 زوجه به عقد زوج درآمده است و زوج از بدو عقد نکاح به بهانه های واهی و بی‬ اساس زوجه را مورد بی‬ مهری قرار داده در بلاتکلیفی بسر می برد و زمینه قطع رابطه با ایشان را فراهم نموده است و این موضوع باعث مشکلات روحی و روانی گردیده است. نفقه پرداخت نکرده است زوجه حاضر است 1/2 از مهر قانونی خود را در قبال طلاق به زوج بذل کند الباقی را در آینده مطالبه خواهد کرد در مورد جهاز ادعایی ندارد در مورد سایر حقوق مالی خود در آینده مطالبه خواهد کرد زوجه باکره می باشد زوج (خوانده) در مقام دفاع بیان کرده است قبول دارم که به اجبار در شعبه 5 بازپرسی به ازدواج هم درآمده ایم ازدواج ما از ابتدا اشتباه بوده است دادگاه با التفات به محتویات پرونده و رسیدگی به عمل آمده و ملاحظه نظریه داوران تعیین شده و عدم توفیق در رفع اختلاف فی‬مابین زوجه خواسته خواهان را با دلایل ابرازی مقرون به صحت تلقی و مستندا به ماده 1119 و 1129 و 1130 و 1133 و 1146 از قانون مدنی و ماده واحده اصلاح مقررات مربوطه به طلاق مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و آیین‬نامه اجرایی تبصره یک ماده قانون مذکور گواهی عدم امکان سازش زوجین را جهت اجرای صیغه طلاق باین غیرمدخوله با رعایت سایر مقررات شرعی و قانونی در یکی از دفاتر رسمی طلاق را صادر و اعلام می نماید. ضمنا مدت اعتبار این گواهی ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ می باشد. این رای حضوری بوده و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود و سپس ظرف بیست روز در موعد قانونی قابل فرجام‬ خواهی در دیوان عالی کشور می باشد ضمنا خوانده دعوی مستندا به ماده 518 و 519 از قانون آیین دادرسی مدنی طبق تعرفه قانونی محکوم به پرداخت خسارات دادرسی در حق خواهان می باشد.
رییس شعبه 255 دادگاه عمومی خانواده تهران - اشجعی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
رای دادگاه درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف.س. فرزند ق. به ‬طرفیت س.س. فرزند ح. نسبت به دادنامه شماره 089 مورخ 1392/1/31 شعبه محترم 255 دادگاه عمومی حقوقی تهران در پرونده کلاسه 1156 مبنی بر صدور حکم طلاق به درخواست زوجه با توجه به مجموع محتویات پرونده و امعان‬ نظر در اوراق و مندرجات آن مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی و لوایح دفاعیه مدلول دادنامه تجدیدنظرخواسته رای صادر شده دادگاه بدوی بر اساس مستندات موجود در پرونده صادر گردیده و تجدیدنظرخواهی وارد تشخیص داده نمی شود زیرا صرف‬نظر از استدلال دادگاه بدوی درخصوص نفقه معوقه که توسط زوج پرداخت شده است با توجه به مفارقت طولانی جسمانی بین طرفین که علت اصلی آن عدم پرداخت مهریه توسط زوج به زوجه و داشتن حق حبس برای زوجه می‬باشد و نیز بذل نیمی از مهریه استحقاقی موجبات عسر وحرج برای زوجه فراهم شده است لذا این دادگاه با عنایت به مراتب مذکور ضمن رد دادخواست تجدیدنظرخواهی با استناد به مواد 351 و 368 قانون آیین دادرسی دادگاه‬های عمومی و انقلاب در امور مدنی رای صادر شده دادگاه بدوی را با اصلاح یاد شده تایید و استوار می کند این رای ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام‬خواهی در دیوان عا لی کشور خواهد بود.
رییس و مستشار شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
مرادی هرندی- روحانی

قاضی:
اشجعی , علی سیفی , موتمن , انصاری , محمد ربانی نژاد , حسین مرادی هرندی , روحانی مریان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1119 - طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند: مثل این که شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوءقصد یا سوءرفتاری نماید که زندگانی آن ها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.

مشاهده ماده 1119 قانون مدنی

ماده 1129 - در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

مشاهده ماده 1129 قانون مدنی

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 1133 - مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. تبصره - زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119 1129 و 1130 این قانون از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

مشاهده ماده 1133 قانون مدنی

ماده 1146 - طلاق خلع آن است که زن به واسطه ی کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.

مشاهده ماده 1146 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM