رای قضایی شماره 9309970956000625

رای قضایی شماره 9309970956000625

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970956000625


شماره دادنامه قطعی:
9309970956000625

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/15

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
اعاده دادرسی از آرای شعب سابق دیوان عدالت اداری

پیام رای:
رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی از آرای قطعی شعب دیوان عدالت اداری که در زمان حاکمیت قانون مصوب 1385صادر شده اند در صلاحیت شعب تجدیدنظر کنونی است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: 9209970900602812 مورخ: 1392/11/13
در این پرونده خواهان به مفاد دادنامه به شماره.. . به تاریخ 2/12/91 صادره از این شعبه تقاضای اعاده دادرسی نموده است. با عنایت به اینکه دادخواست مطروحه و مستندات پیوست آن فاقد شرایط مضبوط در ماده 98 از قانون تشکیلات در آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بوده فلذا در اجرای ماده 102 از همان قانون قرار رد تقاضای اعاده دادرسی را صادر و اعلام می دارد. قرار صادره در اجرای ماده 65 از قانون فوق الذکر ظرف بیست روز از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
رییس شعبه 6 دیوان عدالت اداری
محمدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شاکی به نام ج.خ. طی دادخواستی از دادنامه شماره.. . مورخ 1391/12/2 شعبه ششم (سابق) دیوان عدالت اداری تقاضای اعاده دادرسی نموده است که شعبه ششم بدوی دیوان طی دادنامه شماره.. . مورخ 92/11/13 قرار رد درخواست اعاده دادرسی شاکی مذکور را صادر نموده است. نظر به اوراق پرونده با توجه به اینکه رای صادره از سوی شعبه سابق دیوان عدالت اداری قطعی بوده و با اجرای قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 شعب بدوی و تجدیدنظر جانشین ساختار تشکیلات قبلی شده اند ازآنجایی که کلیه آرای صادره از سوی شعب بدوی کنونی برخلاف شعب سابق قابل تجدیدنظر می باشند شعبه بدوی که بر اساس قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تشکیل گردیده نمی تواند جانشین شعب سابق باشد. چراکه شعبه جانشین باید از نظر صلاحیت و نوع آرای آن هم عرض باشد. به طورکلی مهم ترین ویژگی صلاحیت و اختیار هر مرجع قضایی قطعیت یا عدم قطعیت آرای آن است نزدیک ترین مشخصه بین شعبه اصیل و جانشین همین ویژگی خواهد بود. شعب بدوی جدید دیوان به جهت آن که آرای آن ها مطابق ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان 1392 قابل تجدیدنظر است نمی توانند هم سنگ و هم عرض شعبی باشند که به موجب مقررات قانون 1385 حکم آن ها قطعی است. اساسا در نظام دادرسی ایران (اعم از مدنی و کیفری) رسیدگی به درخواست اعتراض فوق العاده اعاده دادرسی از مرجع صادرکننده رای قطعی به عمل می آید و همین امر سبب گردیده که در ماده 476 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 مقرر گردد: دیوان عالی کشور در زمان تجویز اعاده دادرسی رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده رای قطعی بسپارد؛ و هم عرض بودن دادگاه مفهومی جز داشتن اختیارات و صلاحیت های همسان و مشابه نخواهد داشت. بنابراین نزدیک ترین مرجع جانشین آرای سابق قطعی صادره از سوی شعب دیوان عدالت اداری (بر اساس قانون سال 1385) شعب تجدیدنظر فعلی دیوان عدالت اداری می باشد. بنا به مراتب فوق شعب بدوی فعلی دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی از آرای شعب سابق دیوان عدالت اداری (بر اساس قانون دیوان عدالت داری مصوب 1385) نداشته لذا ضمن نقض دادنامه معترض عنه و اعلام صلاحیت این شعبه در مورد درخواست اعلامی وزارت بهداشت با توجه به اینکه از سوی شاکی دلیل و مستند قانونی که موجبات اعاده دادرسی از دادنامه شماره.. . شعبه ششم سابق دیوان عدالت اداری فراهم آورد به عمل نیامده است قرار رد درخواست وزارت مذکور صادر و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه دهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
سبزواری نژاد ـ مهری

قاضی:
محمدی , حجت سبزواری نژاد , محمد مهری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 98ـ درمورد احکام قطعی به جهات ذیل می توان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود: الف ـ حکم خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد. ب ـ حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد. پ ـ در مفاد حکم تضاد وجود داشته باشد. ت ـ حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن که قبلا توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد. ث ـ حکم مستند به اسنادی باشد که پس از صدور جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد. ج ـ پس از صدور حکم اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یادشده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است.

مشاهده ماده 98 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 476 ـ درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور تسلیم می شود. این مرجع پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد موضوع ماده (474) این قانون با تجویز اعاده دادرسی رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارجاع می دهد و در غیر این صورت قرار رد اعاده دادرسی صادر می نماید.

مشاهده ماده 476 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM