رای قضایی شماره 9309970222101029

رای قضایی شماره 9309970222101029

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222101029


شماره دادنامه قطعی:
9309970222101029

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/13

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مجازات حبس کمتر از 91 روز

پیام رای:
تعیین مجازات حبس کمتر از 91 روز فاقد وجاهت قانونی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ب. دایر بر بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به صدمه بدنی غیرعمدی بدون گواهینامه دادگاه باملاحظه اوراق و محتویات پرونده گزارش و تحقیقات مرجع انتظامی شکایت شاکیه الف. گواهی پزشکی قانونی نظریه کارشناس راهنمایی و رانندگی کیفرخواست صادره دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب قرچک اقاریر صریح متهم و نظر به سایر قراین و امارات موجود در پرونده دادگاه بزه انتسابی به متهم را محرز و مسلم دانسته و مستندا به مواد 448 449 488 قانون مجازات اسلامی (اصلاحی) حکم به محکومیت متهم به پرداخت یک درصد دیه کامل انسان بابت ارش آسیب نسوج نرم زانوی راست نیم درصد دیه کامل انسان بابت ارش آسیب نسوج نرم کمر در حق شاکیه الف. صادر و اعلام می دارد. در خصوص جنبه عمومی بزه انتسابی دادگاه مستندا به مواد 717 و 718 قانون مجازات اسلامی با رعایت بند الف ماده 37 و بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی (اصلاحی) حکم به محکومیت متهم به تحمل دو ماه حبس تعزیری صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی شهرستان قرچک- محمد نژاد

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص اعتراض و تجدیدنظرخواهی آقای ب. از دادنامه شماره 200659 مورخه 19/06/1393 صادره از شعبه 102 دادگاه عمومی شهرستان قرچک که به موجب آن مشارالیه به اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از تصادف رانندگی بدون گواهینامه به پرداخت دیه در حق شاکی و دو ماه حبس محکوم گردیده است؛ باملاحظه محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه و این که از ناحیه ایشان ایراد و اشکال موجه و موثری که مطابق شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری موجبات نقض دادنامه موصوف و رسیدگی بیشتر را ایجاب نماید مطرح نگردیده است لیکن با توجه به این که تعیین حبس کمتر از 91 روز حبس با مفاد ماده 65 قانون مجازات اسلامی و ماده 3 قانون برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مغایر است و دادگاه در مقام تعیین حبس کمتر از 91 روز (اجبارا می بایست جزای نقدی تعیین نماید) لذا دادگاه با استناد به مواد مذکور و ماده 22 قانون دادگاه های عمومی و انقلاب با تعیین سه میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و اصلاح دادنامه به این ترتیب با اصلاح صورت گرفته دادنامه معترض عنه را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره با لحاظ ماده 248 قانون مرقوم فوق قطعی است.
شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران - رییس و مستشار
سید محمود تولیت - عبدالغفور صادقی

قاضی:
سید محمود تولیت , محمدنژاد , صادقی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 448 ـ دیه مقدر مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس عضو یا منفعت یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد مقرر شده است.

مشاهده ماده 448 قانون مجازات اسلامی

ماده 449 ـ ارش دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.

مشاهده ماده 449 قانون مجازات اسلامی

ماده 488 ـ مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد: الف ـ در عمد موجب دیه ظرف یک سال قمری ب ـ در شبه عمد ظرف دو سال قمری پ ـ در خطای محض ظرف سه سال قمری تبصره ـ هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید محکوم له مکلف به قبول آن است.

مشاهده ماده 488 قانون مجازات اسلامی

ماده 717 ـ هرگاه در اثر جنایت وارد بر مادر جنین از بین برود علاوه بر دیه یا ارش جنایت بر مادر دیه جنین نیز در هر مرحله ای از رشد که باشد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 717 قانون مجازات اسلامی

ماده 718 ـ هرگاه زنی جنین خود را در هر مرحله ای که باشد به عمد شبه عمد یا خطاء از بین ببرد دیه جنین حسب مورد توسط مرتکب یا عاقله او پرداخت می شود. تبصره ـ هرگاه جنینی که بقای آن برای مادر خطر جانی دارد به منظور حفظ نفس مادر سقط شود دیه ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 718 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 65 ـ مرتکبان جرایم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آنها سه ماه حبس است به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند.

مشاهده ماده 65 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM