رای قضایی شماره 9409970955400586

رای قضایی شماره 9409970955400586

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955400586


شماره دادنامه قطعی:
9409970955400586

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/03/11

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
بیکاری غیرارادی و برقراری بیمه بیکاری

پیام رای:
برقراری بیمه بیکاری شامل مشاغل اعم از مستمر و غیر مستمر بوده و منوط به داشتن حداقل شش ماه سابقه اشتغال می باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
درخصوص شکایت شاکی علیه مشتکی عنه [اداره کار] مبنی بر الزام خوانده به برقراری مقرری بیمه بیکاری با توجه به مفاد دادخواست شاکی و اوراق ضمیمه آن و همچنین ملاحظه لایحه دفاعیه خوانده به استناد مواد 2 4 و 6 قانون بیمه بیکاری و مواد 3 4 7 8 آیین نامه اجرایی قانون مرقوم و با عنایت به اطلاق ماده 2 قانون مرقوم که مقرری بیمه بیکاری شامل کارگر در شغل و کار نوعا مستمر یا غیر مستمر می باشد و نامبرده بیش از 6 ماه سابقه اشتغال و بیمه پردازی داشته است. بنابراین شکایت شاکی وارد تشخیص و حکم به ورود آن صادر و اعلام می گردد. رای صادره وفق ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان می باشد.
رییس شعبه 37 دیوان عدالت اداری - چاوشی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
تجدیدنظرخواهی خارج از مهلت قانونی مندرج در ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری است. لذا مستندا به ماده مذکور قابل رسیدگی و امعان نظر تشخیص نشده قرار رد تجدید نظر خواهی صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه چهارم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
جعفری ورامینی - اسکندری

قاضی:
منیژه اسکندری , علی اصغرجعفری ورامینی , چاووشی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 2 ـ عقد بیمه و شرایط آن باید به موجب سند کتبی باشد و سند مزبور موسوم به بیمه نامه خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون بیمه

ماده 4 ـ موضوع بیمه ممکن است مال باشد اعم از عین یا منفعت یا هر حق مالی یا هر نوع مسئولیت حقوقی مشروط بر اینکه بیمه گذار نسبت به بقاء آنچه بیمه می دهد ذی نفع باشد و همچنین ممکن است بیمه برای حادثه یا خطری باشد که از وقوع آن بیمه گذار متضرر می گردد.

مشاهده ماده 4 قانون بیمه

ماده 6 ـ پ هر کس بیمه می دهد متعلق به خود او است مگر آنکه در بیمه نامه تصریح شده باشد که مربوط به دیگری است لیکن در بیمه حمل و نقل ممکن است بیمه نامه بدون ذکر اسم ( به نام حامل) تنظیم شود.

مشاهده ماده 6 قانون بیمه

ماده 2 ـ بیکار از نظر این قانون بیمه شده ای است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار باشد. تبصره 1 ـ بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارتخانه ذیربط و تایید شورای عالی کار بیکار موقت شناخته شوند نیز مشمول مقررات این قانون خواهند بود. تبصره 2 ـ بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل زلزله جنگ آتش سوزی و... بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

مشاهده ماده 2 قانون بیمه بیکاری

ماده 4 ـ بیمه شده بیکار با معرفی کتبی واحد کار و امور اجتماعی محل از مزایای این قانون منتفع خواهد شد. تبصره ـ بیکاران مشمول این قانون کلیه حقوق و مزایا و خسارات مربوطه موضوع قانون کار را دریافت خواهند کرد.

مشاهده ماده 4 قانون بیمه بیکاری

ماده 6 ـ بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط زیر استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را خواهند داشت: الف ـ بیمه شده قبل از بیکار شدن حداقل 6 ماه سابقه پرداخت بیمه را داشته باشد. مشمولین تبصره 2 ماده 2 این قانون از شمول این بند مستثنی می باشد. ب ـ بیمه شده مکلف است ظرف 30 روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیات حل اختلاف تا سه ماه امکان پذیر خواهد بود. ج ـ بیمه شده بیکار مکلف است در دوره های کارآموزی و سوادآموزی که توسط واحد کار و امور اجتماعی و نهضت سوادآموزی و یا سایر واحدهای ذیربط با تایید وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می شود شرکت نموده و هر دو ماه یک بار گواهی لازم در این مورد را به شعب تامین اجتماعی تسلیم نماید. تبصره 1 ـ کارگرانی که در زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری به شغل یا مشاغلی گمارده می شوند که میزان حقوق و مزایای آن از مقرری بیمه بیکاری متعلقه کمتر باشد مابه التفاوت دریافتی بیمه شده از حساب صندوق بیمه بیکاری پرداخت خواهد شد. تبصره 2 ـ مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه بیمه شده از نظر بازنشستگی ازکارافتادگی و فوت محسوب خواهد شد.

مشاهده ماده 6 قانون بیمه بیکاری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM