رای قضایی شماره 9309970222301439

رای قضایی شماره 9309970222301439

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222301439


شماره دادنامه قطعی:
9309970222301439

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/13

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
منظور از تقلیل حبس در مقام تخفیف مجازات

پیام رای:
منظور از تقلیل حبس در مقام تخفیف مجازات اعم از تقلیل (کاستن از میزان حبس) و تبدیل مجازات به نوع دیگر است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. متولد 1366 آزاد به قید کفالت دایر بر اخلال در نظم عمومی تمرد و توهین به مامورین انتظامی در حین انجام وظیفه موضوع گزارش مرجع انتظامی؛ با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و نظر به گزارش واقعه مذکور تنظیمی از سوی مرجع انتظامی و اظهارات و اقاریر متهم در رابطه با درگیری لفظی با مامورین و امتناع از ارایه مدارک به ایشان و با توجه به سایر قراین و امارات موجود در پرونده اولا بزهکاری وی را از حیث تمرد در مقابل مامورین محرز دانسته و مستندا به ماده 607 (بند 3) قانون مجازات اسلامی 1375 حکم بر محکومیت ایشان به تحمل نه ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی صادر و اعلام می گردد. ثانیا راجع به موضوعات اخلال در نظم عمومی و توهین به لحاظ انکار متهم و عدم وجود دلایل کافی مستندا به ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای برایت صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرف مهلت 20 روز از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رباط کریم- فرهمند فر

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. نسبت به قسمتی از دادنامه شماره 701040-93 مورخ 29/06/1393 در پرونده کلاسه 800012-93 صادره از شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رباط کریم که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام تمرد نسبت به مامورین و با احراز بزهکاری و به استناد بند 3 ماده 607 قانون مجازات اسلامی 1375 به نه ماه حبس محکوم شده است نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد اقامه ننموده و ازنظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا این که تجدیدنظرخواه فاقد سابقه کیفری است و مستحق تخفیف در مجازات است و مجازات حبس نیز مناسب با شخصیت وی نیست و با تفسیر قضایی و اخذ وحدت ملاک بند ت ماده 37 قانون مجازات اسلامی و این که تقلیل مجازات اعم از تقلیل (کاستن از همان نوع) و تبدیل (کاستن به نوع دیگر) و با سکوت قانون گذار در بند الف ماده37 از حیث بیان معنایی تقلیل مجازات حبس و تفسیر به نفع متهم و با اختیارات حاصل از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب حبس مندرج در دادنامه را به پرداخت نه میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف می نماید و به استناد تبصره 2 ماده 22 قانون موصوف ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را به شرح موصوف تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه 23 دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
حسینعلی منصوری - صادق جعفری شهنی

قاضی:
فرهمندفر , جعفری شهنی , حسینعلی منصوری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM