رای قضایی شماره 9309970221401390

رای قضایی شماره 9309970221401390

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221401390


شماره دادنامه قطعی:
9309970221401390

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/10/13

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک های توهین آمیز

پیام رای:
مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک های توهین آمیز مصداق تعدد مادی جرم است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم م. دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و اهانت به شاکیه خصوصی خانم م.الف. با وکالت آقای ق. وفق کیفرخواست صادره دادسرای عمومی و انقلاب تهران ناحیه 5؛ دادگاه با تدقیق در محتویات پرونده من جمله شکایت شاکیه خصوصی ملاحظه متن پیامک های توهین آمیز ارسالی توسط متهمه از طریق شماره های.. . و.. . به خط تلفن متعلق به شاکیه خصوصی در دفاعیات ناموجه متهم و وکیل ایشان در خصوص اتهامات وارده که علت این اعمال مجرمانه را رفتار تحریک آمیز خود شاکیه از طریق برقراری ارتباط تلفنی غیرمتعارف با شوهر متهمه اعلام نموده اند با احراز بزهکاری متهمه مستندا به مواد 641 و 608 قانون مجازات اسلامی 1375 و با رعایت مواد 40 و 46 و 49 و 50 و 52 قانون مجازات اسلامی 1392 با در نظر گرفتن رفتار تحریک آمیز خود شاکیه فقدان سابقه کیفری و پیش بینی اصلاح مرتکب ضمن صدور حکم محکومیت متهم به تحمل چهار ماه حبس تعزیری به اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی و یک میلیون ریال جزای نقدی به اتهام توهین و اهانت قرار تعلیق اجرای مجازات حبس به مدت دو سال صادر و اعلام می گردد. چنانچه محکوم در مدت تعلیق مرتکب هر یک از جرایم مندرج در ماده 52 قانون فوق الذکر گردد تعلیق ملغی خواهد شد. و اما در خصوص اتهام خانم م. و آقای غ. دایر بر رابطه نامشروع از طریق ارسال پیامک های غیرمتعارف و غیراخلاقی به همدیگر با عنایت به این که صرف ارسال پیامک غیراخلاقی تشابهی با مصادیق تمثیلی در ماده 637 قانون مجازات اسلامی نداشته صرف ارسال پیامک دلیلی بر رابطه نامشروع نبوده فلذا به لحاظ عدم احراز بزه موصوف مستندا به اصل متعالی برایت و بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 120 قانون مجازات اسلامی حکم برایت متهمان را صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1174 دادگاه عمومی جزایی تهران- موثقی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم م. نسبت به دادنامه 1081 مورخ 28/07/1393 صادر شده از شعبه 1174 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهامات ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین موضوع شکایت خانم م. به ترتیب بابت ایجاد مزاحمت تلفنی به چهار ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال و از بابت توهین به پرداخت جزای نقدی به مبلغ یک میلیون ریال محکوم شده است؛ با توجه به این که اعتراض موثر و موجه از ناحیه تجدیدنظرخواه مطرح نشده که موجبات نقض دادنامه را ایجاب نماید و دادنامه نیز از حیث رعایت مقررات قانونی بدون ایراد و اشکال اساسی اصدار یافته است ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
شعبه14دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
نعمت اله نیک نژاد - اسماعیل تیموری

قاضی:
نعمت الله نیک نژاد , موثقی , اسماعیل تیموری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 641 ـ دیه هریک از انگشتان اصلی دست یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 641 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 40 ـ در جرایم موجب تعزیر درجه شش تا هشت دادگاه می تواند پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد: الف ـ وجود جهات تخفیف ب ـ پیشبینی اصلاح مرتکب پ ـ جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران ت ـ فقدان سابقه کیفری موثر تبصره ـ محکومیت موثر محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم براساس ماده (25) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کند.

مشاهده ماده 40 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 49 ـ قرار تعلیق اجرای مجازات به وسیله دادگاه ضمن حکم محکومیت یا پس از صدور آن صادر می گردد. کسی که اجرای حکم مجازات وی به طورکلی معلق شده است اگر در بازداشت باشد فوری آزاد می گردد.

مشاهده ماده 49 قانون مجازات اسلامی

ماده 50 ـ چنانچه محکومی که مجازات او معلق شده است در مدت تعلیق بدون عذر موجه از دستورهای دادگاه تبعیت نکند دادگاه صادرکننده حکم قطعی می تواند به درخواست دادستان یا قاضی اجرای احکام برای بار اول یک تا دو سال به مدت تعلیق اضافه یا قرار تعلیق را لغو نماید. تخلف از دستور دادگاه برای بار دوم موجب الغای قرار تعلیق و اجرای مجازات می شود.

مشاهده ماده 50 قانون مجازات اسلامی

ماده 52 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب جرم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت نشود محکومیت تعلیقی بیاثر می شود.

مشاهده ماده 52 قانون مجازات اسلامی

ماده 637 ـ قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که به هر علت دارای انگشت نمیباشد موجب ارش است. تبصره ـ در قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که کمتر از پنج انگشت دارد علاوه بر دیه آن انگشتان نسبتی از ارش کف دست نیز ثابت است بدین ترتیب که اگر مچ دست دارای یک انگشت باشد علاوه بر دیه یک انگشت چهار پنجم ارش کف دست و اگر دارای دو انگشت باشد علاوه بر دیه دو انگشت سه پنجم ارش کف دست و اگر دارای سه انگشت باشد علاوه بر دیه سه انگشت دو پنجم ارش کف دست و اگر دارای چهار انگشت باشد علاوه بر دیه چهار انگشت یک پنجم ارش کف دست نیز پرداخت می شود.

مشاهده ماده 637 قانون مجازات اسلامی

ماده 120 ـ هرگاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هریک از شرایط مسوولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرار گیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 120 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM