رای قضایی شماره 9309970224101215

رای قضایی شماره 9309970224101215

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224101215


شماره دادنامه قطعی:
9309970224101215

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تخریب مال در راستای ورود به عنف

پیام رای:
چنانچه تخریب مال مقدمه ارتکاب بزه ورود به عنف باشد مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای الف. دایر بر مشارکت در تخریب عمدی درب کمپ ترک اعتیاد و ورود به عنف به کمپ ترک اعتیاد موضوع شکایت آقای م. و شرب خمر با توجه به تحقیقات انجام شده و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب پردیس و گزارش مرجع انتظامی و اظهارات مطلعین و شکایت شاکی و اقرار صریح متهم بزه انتسابی به متهم را محرز و مسلم دانسته و مستندا به مواد 677 و 694 قانون مجازات اسلامی 1375 و مواد 264 و 264 و 172 و 134 و 27 قانون مجازات اسلامی 1392 نامبرده را با لحاظ قواعد حاکم بر تعدد جرم به تحمل هشتاد ضربه شلاق حدی از حیث اتهام شرب خمر و تحمل سه سال حبس تعزیری از حیث اتهام تخریب عمدی و تحمل شش سال حبس تعزیری از حیث اتهام ورود به عنف با احتساب ایام بازداشت قبل محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان پردیس ـ شیخ الحکمایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای الف. به طرفیت آقای م. از دادنامه 1401689 مورخ 30/07/93 شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان پردیس در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق الذکر تجدیدنظرخواه از جهت جرم شرب خمر به مجازات 80 ضربه شلاق حدی و از جهت جرم تخریب عمدی ارتکابی به سه سال حبس و از جهت ورود به عنف به شش ماه حبس حسب مواد استنادی قانونی در دادگاه بدوی محکوم شده است که جرایم فوق الذکر در تاریخ 11/12/92 ارتکاب یافته است. حال با توجه به گزارش اولیه و شکواییه شکات و اظهارات آقای م. و ش. و ع. و ع.ح. از مصدومین حادثه که توسط افرادی که به عنف وارد موسسه ترک اعتیاد شدند که چهار یا پنج نفر بودند مورد ضرب و شتم واقع شدند و شروع به تخریب موسسه کردند و با وسایل زنجیر و قمه و چاقو و باطوم به بیماران معتاد در حال ترک اعتیاد حمله و اظهارات گواهان حاضر در محل و اظهارات آقای الف. که قبول دارد با 7 الی 8 نفر از دوستان بودند و این که شرب خمر کرده و با افراد کمپ درگیر شدند. هم چنین اظهارات آقای م. سرپرست کمپ که در ساعت 12 شب تعدادی موتورسوار که دارای حالت طبیعی نبودند درب موسسه را شکسته و وارد شدند که با چماق و قمه و تبر و زنجیر و سنگ به ساختمان موسسه و بیماران حمله کردند و شیشه ها را شکستند و تخریب نمودند و آقایان ی. و الف. و س. مورد شناسایی واقع شدند. با این ترتیب ورود به عنف و جرم مشارکت در تخریب و هم چنین جرم شرب خمر آقای الف. محرز می باشد و به تعیین مجازات حدی برای جرم شرب خمر حسب ماده استنادی قانونی مصوب 1392 و به مجازات برای مشارکت در تخریب با رعایت ماده 125 قانون مجازات اسلامی و با استناد به ماده 677 قانون مجازات اسلامی 1375 و هم چنین به مجازات برای ورود به عنف با استناد به ماده 694 قانون مجازات اسلامی 1375 محکوم گردیده و با توجه به این که جرایم ارتکابی تعزیری فقط تخریب و ورود به عنف بوده و جرم ارتکابی تخریب مقدمه برای ورود به عنف به مرکز درمان بیماران معتاد و ایراد صدمات به آنان بوده و جرم مستقل تلقی نمی گردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای راجع به تخریب نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد. و بر تعیین مجازات برای جرم ورود به عنف حسب ماده استنادی قانونی ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای تایید می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ طایفی

قاضی:
عبدالعلی قنبری , حمیدرضا طایفی , شیخ الحکمایی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 264 ـ مصرف مسکر از قبیل خوردن تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد جامد باشد یا مایع مست کند یا نکند خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند موجب حد است. تبصره ـ خوردن فقاع (آب جو مسکر) موجب حد است هر چند مستی نیاورد.

مشاهده ماده 264 قانون مجازات اسلامی

ماده 172 ـ در کلیه جرایم یک بار اقرار کافی است مگر در جرایم زیر که نصاب آن به شرح زیر است: الف ـ چهار بار در زنا لواط تفخیذ و مساحقه ب ـ دو بار در شرب خمر قوادی قذف و سرقت موجب حد تبصره 1 ـ برای اثبات جنبه غیر کیفری کلیه جرایم یکبار اقرار کافی است. تبصره 2 ـ در مواردی که تعدد اقرار شرط است اقرار می تواند در یک یا چند جلسه انجام شود.

مشاهده ماده 172 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

ماده 125 ـ هر کس با شخص یا اشخاص دیگر درعملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان مجازات فاعل مستقل آن جرم است. تبصره ـ اعمال مجازات حدود قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب های دوم سوم و چهارم این قانون انجام می گیرد.

مشاهده ماده 125 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM