رای قضایی شماره 9309970223901197

رای قضایی شماره 9309970223901197

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223901197


شماره دادنامه قطعی:
9309970223901197

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عنصر مادی شروع به جرم

پیام رای:
چنانچه عمل متهم در مرحله توسل به عملیات اجرایی جرم باشد و به واسطه مانع خارجی جرم محقق نشود مصداق شروع به جرم است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. اهل و ساکن اسلامشهر 32 ساله فاقد سابقه کیفری دایر بر سرقت اموال عمومی متعلق به شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه؛ از توجه به جمیع اوراق و محتویات پرونده و گزارش مامورین انتظامی و تحقیقات انجام شده و کشف یک قطعه کامپیوتر اتوبوس و سایر دلایل و قراین موجود در پرونده و کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 16 تهران و اقاریر صریح خود متهم اتهام انتسابی به وی محرز و مسجل تشخیص علی هذا دادگاه با انطباق عمل وی با ماده 659 قانون مجازات اسلامی 1375 وی را به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم می نماید. و در خصوص رد مال نظر به رضایت شاکی دادگاه با تکلیفی در این خصوص مواجه نمی باشد. رای صادره حضوری بوده و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دادگستری استان تهران است.
رییس شعبه 1157 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ رضایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای.. . به وکالت از ع. اهل و ساکن اسلام شهر 32 ساله فاقد سابقه کیفری از دادنامه شماره 284 مورخ 10/04/93 صادره از شعبه 1157 دادگاه عمومی جزایی تهران که تجدیدنظرخواه از حیث اتهام سرقت اموال (یک قطعه کامپیوتر اتوبوس) موجب شکایت مدیریت سامانه اتوبوس های تندرو.. . به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند و از رای دادگاه اعتراض و تقاضای تجدیدنظرخواهی داشته و به این شعبه ارجاع شده و با وصول سابقه و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی و اظهارات تجدیدنظرخواه در جریان دادرسی و ملاحظات طرفین و با عنایت به این که تجدیدنظرخواه قصد خروج قطعه را از محل کار قبول دارد و خروج انجام شده و مانع خارجی به وجود آمده و از جهت دیگر می گویند قصد سرقت نداشته بلکه می خواستم آزمایش کنم که می توانست با اذن و اجازه مقامات مافوق اداری خارج کند که با بررسی اوراق قضایی اتهام سرقت متصور نمی باشد بلکه اتهام شروع به جرم سرقت قابل تصور می باشد. چون قصد خروج را دارد و به مافوق خودش اعلام نمی کند و اموال مکشوفه متعلق به نهاد عمومی بوده که با وضع موجود بزه شروع به سرقت موضوع ماده 659 قانون مجازات اسلامی 1375 قابل تصور می باشد فلذا با پذیرش اعتراض از باب اتهام و تغییر اتهام از سرقت به شروع به سرقت و تطبیق فعل ارتکابی تجدیدنظرخواه با جرم شروع به سرقت که دادگاه ضمن تایید ارکان رای و اصلاح اتهام از سرقت به شروع به سرقت و به استناد بند الف از ماده 257 و 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و بند پ ماده 122 قانون مجازات اسلامی 1392 و ماده 19 قانون مذکور و به علت تغییر در اتهام تجدیدنظرخواه را از حیث اتهام شروع به سرقت به تحمل 6 ماه حبس تعزیری درجه 6 و با حذف مجازات یک سال حبس محکوم می نمایند. و اما به علت اوضاع خاص اجتماعی و فقدان سابقه کیفری موثر و اظهار ندامت و اعلام رضایت شاکی به استناد مواد 46 و 54 و رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی 1392 حبس تعزیری نامبرده را برای مدت یک سال از اجرای قرار تعلیق صادر و اعلام می گردد. در صورت ارتکاب جرایم حدی تعزیری قصاصی و محکوم به پرداخت دیه لغو و مجازات اجراء خواهد شد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
شفیعی ورشیدی ـ موسی پور

قاضی:
مهدی رضایی , شفیعی خورشیدی , احمد موسی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 659 ـ هرگاه به همراه ازاله بکارت جنایت دیگری نیز به وجود آید مانند آنکه مثانه آسیب دیده و شخص نتواند ادرار خود را ضبط کند جنایت مزبور حسب مورد دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 659 قانون مجازات اسلامی

ماده 122 ـ هر کس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به اجرای آن نماید لکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می شود: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات حبس دائم یا حبس تعزیری درجه یک تا سه است به حبس تعزیری درجه چهار ب ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها قطع عضو یا حبس تعزیری درجه چهار است به حبس تعزیری درجه پنج پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی یا حبس تعزیری درجه پنج است به حبس تعزیری یا شلاق یا جزای نقدی درجه شش تبصره ـ هرگاه رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با ارتکاب جرم داشته لکن به جهات مادی که مرتکب از آنها بی اطلاع بوده وقوع جرم غیرممکن باشد اقدام انجام شده در حکم شروع به جرم است.

مشاهده ماده 122 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM