رای قضایی شماره 9309970222301366

رای قضایی شماره 9309970222301366

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222301366


شماره دادنامه قطعی:
9309970222301366

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/09/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مفهوم قضایی واژه تقلیل مجازات مندرج در بند الف ماده 37 قانون مجازات اسلامی

پیام رای:
واژه تقلیل مجازات در بند الف ماده 37 قانون مجازات اسلامی با وحدت ملاک از تعریف تقلیل در بند ت ماده مذکور به معنای تخفیف است که اعم از تقلیل و تبدیل می باشد

رای دادگاه بدوی
:در خصوص اتهام آقای م. خ. فرزند غ. دایر بر الف- ایجاد مزاحمت تلفنی ب- توهین موضوع کیفرخواست تنظیمی. دادگاه با التفات به جمیع محتویات پرونده ملاحظه متن پیامک های استخراج شده و اقرار متهم در دادسرا ارتکاب بزه را از سوی متهم محرز تشخیص بر این اساس مستندا به مواد 608 و 641 قانون مجازات اسلامی نامبرده را از بابت اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی به تحمل شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و از بابت اتهام توهین به تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید. در ما نحن فیه دادگاه با رعایت بند الف ماده 37 و بند پ ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 19 همین قانون مجازات حبس وی را به یک ماه تقلیل می نماید رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1026 دادگاه عمومی جزایی تهران - خواجه خسان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.خ. نسبت به دادنامه شماره100580-93مورخ7/7/1393 در پرونده کلاسه400184-93صادره از شعبه1026 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی از حیث توهین به 74ضربه شلاق و از حیث ایجاد مزاحمت تلفنی و با اعمال تخفیف به ماه حبس محکوم شده است. نظر به اینکه تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری باشد اقامه ننموده و ازنظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظر خواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا اینکه اولا مجازات ماده641 حبس از یک تا شش ماه است بنابراین صدور حکم به یک ماه مجازات قانونی جرم بدون تخفیف است لذا با حذف مواد37و38 از دادنامه اصلاح می گردد ثانیا طبق قاعده امری ماده66 قانون مجازات اسلامی مرتکبان جرایم عمدی که حداکثر مجازات آن ها شش ماه حبس باشد به جای حبس مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند ثالثا کلمه تقلیل در بند الف ماده 37 قانون مجازات اسلامی با وحدت ملاک تعریفی تقلیل در بند ت ماده مذکور به معنای تخفیف است که اعم از تقلیل و تبدیل می باشد لذا با رعایت بند ب ماده86 ناظر به بند ب ماده83 حبس مندرج در دادنامه به هجده میلیون ریال مجازات جایگزین حبس تبدیل می گردد و درنهایت به استناد ماده250 قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظر خواسته با اصلاح مذکور تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
منصوری - جعفری شهنی

قاضی:
فرشید خواجه خسان , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 641 ـ دیه هریک از انگشتان اصلی دست یک دهم دیه کامل است.

مشاهده ماده 641 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 66 ـ مرتکبان جرایم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آنها نود و یک روز تا شش ماه حبس است به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند مگر اینکه به دلیل ارتکاب جرم عمدی دارای سابقه محکومیت کیفری به شرح زیر باشند و از اجرای آن پنج سال نگذشته باشد: الف ـ بیش از یک فقره سابقه محکومیت قطعی به حبس تا شش ماه یا جزای نقدی بیش از ده میلیون (10.000.000) ریال یا شلاق تعزیری ب ـ یک فقره سابقه محکومیت قطعی به حبس بیش از شش ماه یا حد یا قصاص یا پرداخت بیش از یک پنجم دیه

مشاهده ماده 66 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 240 ـ قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رای دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمی کند بازداشت می شود.

مشاهده ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 250 ـ قرار تامین و نظارت قضایی باید مستدل و موجه و با نوع و اهمیت جرم شدت مجازات ادله و اسباب اتهام احتمال فرار یا مخفی شدن متهم و از بین رفتن آثار جرم سابقه متهم وضعیت روحی و جسمی سن جنس شخصیت و حیثیت او متناسب باشد. تبصره ـ اخذ تامین نامتناسب موجب محکومیت انتظامی از درجه چهار به بالا است.

مشاهده ماده 250 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM