رای قضایی شماره 9409970955600342

رای قضایی شماره 9409970955600342

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955600342


شماره دادنامه قطعی:
9409970955600342

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/29

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
مرجع ابتدایی احراز سوابق ادعایی بیمه

پیام رای:
کمیته های رسیدگی به ادعای بیمه شدگان مستقر در شعب تابعه سازمان تامین اجتماعی براساس معیارهای قانون از جمله ارسال لیست از سوی کارفرماگزارش بازرسان تامین اجتماعی و یا بازرسی از دفاتر قانونی میزان و چگونگی سابقه بیمه ای افراد را احراز می کنند.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه شاکی در زمره مستخدمین پیمانی بوده که بر اساس نظریه هسته گزینش در تاریخ... با ادامه اشتغال وی موافقت نگردید و سپس با توجه به نامه هیات مرکزی گزینش با رعایت غمض عین از برخی شرایط مشارالیه اعاده به خدمت شده است و ایام دوره عدم اشتغال از... تا.. . در اجرای تبصره 3 ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون گزینش به عنوان سابقه خدمت تلقی و در حکم کارگزینی وی احتساب شده است لذا با وصف پذیرش ایام مذکور به عنوان سنوات خدمت دولتی بر اساس قوانین و مقررات حاکم و با التفات به اینکه شاکی از مستخدمین پیمانی [بوده] و مقررات قانون تامین اجتماعی در روابط استخدامی طرفین حاکم است مستفاد از ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و الزام قوه قضاییه (اداره کل امور اداری و استخدامی اداری) به پرداخت حق بیمه ایام مذکور و الزام سازمان تامین اجتماعی به پذیرش و احتساب آن جز سنوات بیمه پردازی صادر و اعلام می نماید. حکم صادره طبق ماده 65 قانون مرقوم ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر است.
دادرس شعبه 25 دیوان عدالت اداری - خضرایی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه اولاـ به موجب رای وحدت رویه شماره 720-1390/3/3 هیات عمومی دیوان عالی کشور در صورتی که کارفرما در ایام اشتغال بیمه شده به تکلیف قانونی خود مطابق مقررات مواد 30 و 36 و 39 و 40 قانون تامین اجتماعی در ارتباط با پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده در مهلت مقرر در قانون عمل ننماید و بیمه شده خواستار الزام او به انجام تکلیف پرداخت حق بیمه ایام اشتغال و پذیرش آن از سوی سازمان تامین اجتماعی گردد رسیدگی به موضوع در صلاحیت سازمان تامین اجتماعی محل خواهد بود ثانیاـ کمیته های رسیدگی به ادعای بیمه شدگان مستقر در شعب تابعه سازمان تامین اجتماعی با توجه به اختیاری که قانونگذار در مواد 39 و 40 و 47 و 101 و قسمت اخیر ماده 102 قانون تامین اجتماعی به این کمیته ها تفویض نموده بر اساس معیارهای قانون از جمله ارسال لیست از سوی کارفرما گزارش بازرسان تامین اجتماعی و یا بازرسی از دفاتر قانونی میزان و چگونگی سابقه بیمه ای افراد را احراز می نمایند ثالثاـ با عنایت به ماده 148 قانون کار مبنی بر الزام کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون مزبور به بیمه کردن کارگران خود و با عنایت به اینکه احراز رابطه کارگری و کارفرمایی بین اشخاص بر اساس مادتین 2 و 3 قانون فوق الاشعار و همچنین احراز مدت رابطه کارگری بین طرفین به حکم قانون در صلاحیت مراجع اختلاف کارگر و کارفرما قرار دارد و چنانچه این مراجع کارفرما را ملزم به پرداخت حق بیمه در حق کارگر نمایند برابر ماده 166 قانون کار آرای قطعی صادره از این مراجع لازم الاجرا بوده و سازمان تامین اجتماعی نیز در چارچوب آن قسمت از آرای مراجع حل اختلاف که در ارتباط با وظایف و مسیولیت های این سازمان است می باید آن را مرعی دارد لذا بنابه جهات فوق شعبه با وارد دانستن ایرادات و اعتراضات تجدیدنظرخواه دادنامه معترض به که در غیر مورد و محل قانونی خود صادر گردیده را با استناد به ماده 71 قانون دیوان نقض و با اجازه حاصله از ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان قرار عدم صلاحیت به اعتبار و شایستگی کمیته بررسی سوابق بیمه ای سازمان تامین اجتماعی تهران صادر و اعلام می گردد. قرار صادره طبق رای وحدت رویه شماره 126-1393/2/15 هیات عمومی دیوان قطعی می باشد.
رییس و مستشار شعبه ششم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
مهدوی - دلاوری

قاضی:
حسن مهدوی , محمدرضا دلاوری , احمدخضرایی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ هرگاه رسیدگی به شکایت در صلاحیت سایر مراجع قضایی باشد شعبه دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع مذکور ارسال و مراتب را به شاکی اعلام مینماید و چـنانچه موضوع را در صلاحیت مراجع غیرقضائی بداند ضمن صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می نماید. مرجع اخیر مکلف به رسیدگی است.

مشاهده ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 148 ـ کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلف هستند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.

مشاهده ماده 148 قانون کار

ماده 166 ـ آراء قطعی صادره از طرف مراجع حل اختلاف کار لازم الاجراء بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجراء گذارده خواهد شد. ضوابط مربوط به آن به موجب آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد وزارتین کار و امور اجتماعی و دادگستری به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 166 قانون کار

ماده 30 ـ غرامت دستمزد ایام بیماری بیمه شدگان که از طرف کارفرما پرداخت نمی شود به عهده سازمان می باشد تبصره ـ ارزش مزایای غیر نقدی مستمر مانند مواد غذایی ـ پوشاک و نظایر آن طبق آیین نامه ای که به پیشنهاد هیات مدیره به تصویب شورای عالی خواهد رسید به طور مقطوع تعیین و حق بیمه از آن دریافت می گردد.

مشاهده ماده 30 قانون تامین اجتماعی

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

ماده 40 ـ در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد مذکور در ماده 39 این قانون خودداری کند سازمان می تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول نماید

مشاهده ماده 40 قانون تامین اجتماعی

ماده 102 ـ در صورتی که کارفرما یا نماینده او از اقدامات بازرس سازمان جلوگیری نموده یا از ارائه دفاتر و مدارک مربوط و تسلیم رونوشت یا عکس آنها به بازرس خودداری کند به جزای نقدی از پانصد ریال تا ده هزار ریال محکوم خواهد شد گزارش بازرسان سازمان در این خصوص در حکم گزارش ضابطین دادگستری است.

مشاهده ماده 102 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM