رای قضایی شماره 9409970955200273

رای قضایی شماره 9409970955200273

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955200273


شماره دادنامه قطعی:
9409970955200273

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/02/27

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
بانک رفاه کارگران و آرای کمیسیون ماده 16 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان

پیام رای:
بانک رفاه کارگران از جمله دستگاه های مشمول قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی بوده و مکلف به تبعیت از آرای صادره از سوی کمیسیون ماده 16 این قانون می باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شاکی با تقدیم دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه [کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان] تقاضای نقض رای شماره.. . مورخ 1392/3/12 مبنی بر تبدیل وضعیت استخدامی فرزند شهید م.م صادره از کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان را نموده است با عنایت به محتویات پرونده مفاد دادخواست شاکی و ضمایم آن و مفاد لایحه جوابیه مشتکی عنه مثبوت به شماره.. . نظر به اینکه 20 درصد سهام بانک شاکی دولتی و دولت در انتخاب مدیریت بانک سهیم و بانک رفاه کارگران مشمول مواد 3 و 8 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان و همچنین مشمول قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می باشد و با عنایت به بند الف ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه کشور رای صادره منطبق بر قانون بوده و ایراد و اشکالی که متضمن اثبات نقض قوانین و مقررات یا مخالف با آنها باشد مشاهده نمی گردد لذا خواسته شاکی موجه نبوده و به استناد مواد 1 3 10 63 و 65 قانون تشکیلات وآیین دادرسی دیوان عدالت اداری ضمن تایید رای معترض عنه حکم به رد شکایت شاکی صادر و اعلام می ‏گردد. رای صادره ظرف مهلت بیست روز پس ازابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری خواهد بود.
رییس شعبه 26 دیوان عدالت اداری - حسینیان

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
در خصوص تجدیدنظرخواهی بانک رفاه کارگران به طرفیت کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات جانبازان نسبت به دادنامه شماره فوق الذکر با توجه به اینکه اعتراض موجهی از سوی تجدیدنظرخواه صورت نپذیرفته و رای معترض عنه با رعایت ضوابط و شرایط قانونی اصدار یافته است و موجبی برای نقض رای مذکور وجود ندارد و بنابراین در اجرای ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 دادنامه تجدیدنظرخواسته را عینا تایید می نماید. این رای قطعی است.
دادرس و مستشاران شعبه دوم تجدید نظر دیوان عدالت اداری
اشراقی - عرفان - شریعت فر

قاضی:
حمیدرضاشریعت فر , محمدعرفان , مرتضی علی اشراقی , حسینیان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM