رای قضایی شماره 9309970270100858

رای قضایی شماره 9309970270100858

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970270100858


شماره دادنامه قطعی:
9309970270100858

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/06

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مسئولیت شرکای جرم در رد مال

پیام رای:
مسئولیت شرکای جرم در رد مال به صورت تضامنی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. و خانم ف. مبنی بر کلاهبرداری به مبلغ 000/000/112 ریال کیفرخواست مورخه 11/07/91؛ نظر به شکایت شاکی اسناد و مدارک و تحقیقات انجام شده حاکی از توسل متهمین از طریق نشر آگهی به اختیارات و امر واهی به اخذ تسهیلات از سیستم بانکی حاکی از فریفتن شاکی و اخذ وجه یاد شده در این مورد از سوی متهمین و این که متهمین در کلیه مراحل تعقیب و تحقیق و دادرسی حاضر نشده اند و البته مساعی دادسرا در دستیابی به متهم سرانجامی نداشته و مستندا به ماده یک قانون مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری و ماده 125 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت هر یک از متهمین به دو سال حبس و رد مال به نحو تضامن و جزای نقدی هرکدام معادل وجه یادشده صادر و اعلام می دارد. رای صادره غیابی و ظرف 10 روز از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف بیست روز قابل پژوهش در محاکم استان می باشد.
رییس شعبه 1049 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ خلجی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای.. . به وکالت از خانم ف. از دادنامه شماره 01121-16/11/92 شعبه 1049 دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام واخواهی از دادنامه غیابی شماره 00425 مورخ 05/05/92 همان شعبه صادرشده تجدیدنظرخواهی کرده است. به موجب دادنامه غیابی مذکور تجدیدنظرخواه به همراه آقای م. (که در این مرحله تجدیدنظرخواه نیست) از حیث مشارکت در کلاهبرداری موضوع شکایت آقای الف. هرکدام به تحمل دو سال حبس و رد مبلغ 000/000/112 ریال رد مال به شاکی خصوصی به نحو تضامن و پرداخت هر یک مبلغ 000/000/112 ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم شده اند که در دادنامه واخواهی حبس تجدیدنظرخواه به تحمل یک سال حبس تقلیل یافته است در دادنامه تجدیدنظرخواسته به اشتباه عنوان مجرمانه به جای مشارکت در کلاهبرداری خیانت درامانت ذکرشده که بدین وسیله اصلاح می شود و با اجازه حاصل از تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب به محکمه بدوی در این خصوص تذکر داده می شود. دادگاه با توجه به بررسی اوراق و مستندات پرونده و مطالعه لایحه ابرازی وکیل تجدیدنظرخواه در این مرحله ایراد و اعتراض موثر و مدللی که موجب نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم کند مطرح نشده است و درخواست تجدیدنظر با شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری انطباق ندارد لذا با رد تجدیدنظرخواهی به استناد بند الف ماده 257 قانون مرقوم دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید و استوار می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 56 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
اهوارکی ـ رمضانی

قاضی:
خلجی , اهوارکی , رمضانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 125 ـ هر کس با شخص یا اشخاص دیگر درعملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان مجازات فاعل مستقل آن جرم است. تبصره ـ اعمال مجازات حدود قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب های دوم سوم و چهارم این قانون انجام می گیرد.

مشاهده ماده 125 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM