رای قضایی شماره 9309970270400898

رای قضایی شماره 9309970270400898

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970270400898


شماره دادنامه قطعی:
9309970270400898

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/05

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مطالبه خسارت مازاد بر دیه

پیام رای:
تمامی ضررهای وارده به مصدوم از قبیل هزینه های بیمارستانی و از کار افتادگی و خسارات مازاد بر دیه که از فعل غیر قانونی خوانده واقع شده قابل مطالبه است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی الف.ب. با وکالت ح.ع.پ به طرفیت ف.ن. به خواسته مطالبه کلیه هزینه های بیمارستانی و از کار افتادگی و خسارات وارده زاید بر دیه ناشی از بی‬ احتیاطی در امر رانندگی با وسیله نقلیه با جلب نظرکارشناس با عنایت به مفاد دادخواست تقدیمی وکیل خواهان در توضیح دعوی مطروحه بیان نموده خوانده به موجب دادنامه قطعی شماره 00262 صادره از شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به اتهام بی‬ احتیاطی در امر رانندگی منجر به صدمه بدنی غیرعمدی در حق خواهان به پرداخت دیه محکوم گردیده است لذا توجها به اینکه دیه تعیینی خسارت موکل را تامین نکرده و به جهت ایراد جراحت و از کار افتادگی موکل مجبور به تامین هزینه های معالجه پزشکی و از این حیث موجبات تضرر وی ناشی از بی‬ احتیاطی خوانده گردیده است علی‬ ای‬ حال نظر به اینکه حسب نظریه کارشناس رسمی دادگستری که مصون از تعرض خوانده واقع گردیده میزان خسارت و هزینه های وارده به خواهان به مبلغ 78/291/300 ریال برآورد گردیده است و از طرفی نظر به اینکه خوانده به موجب دادنامه صدرالذکر از ناحیه شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر محکومیت قطعی یافته است و نظر به اینکه مطابق قانون و قاعده لاضرر می بایست تمامی ضررهای وارده اعم از مادی و یا معنوی که از فعل غیر قانونی خوانده واقع شده باشد جبران گردد و از طرفی خوانده نیز دلیل و مدرکی که حاکی از حقانیت خواهان نباشد را به دادگاه ارایه ننموده است لذا دادگاه دعوی مطروحه خواهان را ثابت و مسلم تشخیص و با استناد به مواد 307 و 331 قانون مدنی و مواد 1 و 2 و 3 و 4 قانون مسولیت مدنی و قواعد تسبیب و لاضرر حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ 78/291/300 ریال بابت اصل خواسته در حق خواهان را صادر و اعلام می نماید رای صادره حضوری و ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر‬خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 212 دادگاه عمومی حقوقی تهران
بیگی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی ف.ن. به طرفیت الف.ب. از دادنامه شماره 1165 مورخ 1392/12/28 شعبه 212 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به محکومیت تجدیدنظرخواه به پرداخت مبلغ 78/291/300 ریال بابت هزینه های مداوا و هزینه های بیمارستانی ناشی از صدمه بدنی به تجدیدنظرخوانده در حق وی صادر شد با دقت در محتویات پرونده نظر به اینکه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجهی که نقض دادنامه را ایجاب نماید به عمل نیاورده و از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز ایراد و اشکالی به دادنامه موصوف به نظر نمی رسد بنابر این به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‬های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته عینا تایید می گردد این رای قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 59 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
موسوی - نوروزی

قاضی:
موسوی , شهرام بـیـگی , نوروزی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 307 - امور ذیل موجب ضمان قهری است: 1 - غصب و آن چه که در حکم غصب است؛ 2 - اتلاف؛ 3 - تسبیب؛ 4 - استیفاء.

مشاهده ماده 307 قانون مدنی

ماده 331 - هر کس سبب تلف مالی بشود باید مثل یا قیمت آن را بدهد و اگر سبب نقص یا عیب آن شده باشد باید از عهده ی نقص قیمت آن برآید.

مشاهده ماده 331 قانون مدنی

ماده 1 - هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

مشاهده ماده 1 قانون مسئولیت مدنی

ماده 2 - در موردی که عمل وارد کننده زیان موجب خسارت مادی یا معنوی زیان دیده شده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارات مزبور محکوم می نماید و چنان چه عمل وارد کننده زیان فقط موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتی که وارد نموده محکوم خواهد نمود.

مشاهده ماده 2 قانون مسئولیت مدنی

ماده 3 - دادگاه میزان زیان و طریقه و کیفیت جبران آن را با توجه به اوضاع و احوال قضیه تعیین خواهد کرد جبران زیان را به صورت مستمری نمی شود تعیین کرد مگر آن که مدیون تامین مقتضی برای پرداخت آن بدهد یا آن که قانون آن را تجویز نماید.

مشاهده ماده 3 قانون مسئولیت مدنی

ماده 4 - دادگاه می تواند میزان خسارت را در مورد زیر تخفیف دهد: 1 - هر گاه پس از وقوع خسارت وارد کننده زیان به نحو موثری به زیان دیده کمک و مساعدت کرده باشد. 2 - هر گاه وقوع خسارت ناشی از غفلتی بود که عرفا قابل اغماض باشد و جبران آن نیز موجب عسرت و تنگدستی وارد کننده زیان شود. 3 - وقتی که زیان دیده به نحوی از انحاء موجبات تسهیل ایجاد زیان را فراهم نموده یا به اضافه شدن آن کمک و یا وضعیت وارد کننده زیان را تشدید کرده باشد.

مشاهده ماده 4 قانون مسئولیت مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM