رای قضایی شماره 9309970908400367

رای قضایی شماره 9309970908400367

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970908400367


شماره دادنامه قطعی:
9309970908400367

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع صالح رسیدگی به حمل و نگهداری بی سیم غیرمجاز

پیام رای:
رسیدگی به بزه حمل و نگهداری بی سیم غیرمجاز در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.

رای خلاصه جریان پرونده
در پرونده حاضر آقای م.ح. به اتهام حمل و نگه داری دو دستگاه بی سیم غیرمجاز گمرکی در مورخه 1390/11/05 تحت تعقیب کیفری در دادسرای عمومی و انقلاب.. . قرار می گیرد. در تحقیق از متهم نام­برده گفته است: بی سیم ها را از فروشگاهی در.. . خریداری نموده است. آقای دادیار.. . به صلاحیت رسیدگی دادسرای عمومی و انقلاب.. . در مورخه 1390/11/08 قرار عدم صلاحیت صادر می نماید. پرونده به دادسرای ارسال می شود. آقای دادیار شعبه 9 دادسرای عمومی و انقلاب.. . با عدم پذیرش صلاحیت خود پرونده را به دیوان عالی کشور جهت حل اختلاف ارسال می دارد. پرونده به این شعبه جهت رسیدگی ارجاع می گردد. این شعبه پس از رسیدگی طی دادنامه شماره 00165–1391/02/16 به صلاحیت رسیدگی دادسرای عمومی.. . مستندا به مواد 52 و 53 قانون آیین دادرسی دادگاه­های عمومی و انقلاب در امورکیفری اعلام نظر می نماید. پرونده پس از وصول به دادسرای.. . بدین استدلال که با استعلام از معاونت اداره الکترونیک و ارتباطات رادیویی استان.. . بی سیم های مکشوفه با لحاظ مفاد بند 2 از ماده 10 قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی که خرید دستگاه های بی سیم مکشوفه را غیرمجاز دانسته و این که فعل خرید در... واقع شده است به استناد ماده 54 قانون آیین دادرسی دادگاه­های عمومی و انقلاب در امور یفری مجددا به صلاحیت محلی رسیدگی دادسرای عمومی و انقلاب.. . قرار عدم صلاحیت صادر می نماید. پرونده به دادسرای.. . ارسال می شود. دادسرای.. . از طریق پلیس اطلاعات و امنیت.. . نظر اداره گمرگات.. . را در مورد قاچاق بودن بی سیم های مکشوفه استعلام می نماید. مرجع اخیر ارزش کالا را هر دستگاه 2142789 ریال و جزء کالاهای مجاز مشروط اعلام داشته است. آقای دادیار شعبه 9 دادسرای عمومی و انقلاب.. . متصدی رسیدگی به پرونده با توجه به مندرجات ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز 1392 رسیدگی به موضوع را در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی دانسته و قرار عدم صلاحیت به شایستگی سازمان مذکور صادر می نماید و پرونده را در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی جهت تایید به دیوان عالی کشور ارسال می دارد که به این شعبه جهت رسیدگی ارجاع می گردد.

رای شعبه دیوان عالی کشور
در خصوص قرار عدم صلاحیت صادره از شعبه 9 دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب.. . به صلاحیت رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی.. . با توجه به محتویات پرونده مستندا به بند (ب) از ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03 و ماده 44 آن قانون قرار عدم صلاحیت صادره از شعبه 9 دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب.. . در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی تایید می گردد.
شعبه 24 دیوان عالی کشور - رییس و مستشار
ابراهیم لشکری - علی شوشتری

قاضی:
ابراهیم لشکری , علی شوشتری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 28 - هرگاه بین دادگاههای عمومی نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد. رای دیوان عالی کشور در خصوص تشخیص صلاحیت لازم الاتباع می باشد.

مشاهده ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 44ـ رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه‏ای قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است. سایر پرونده‏های قاچاق کالا و ارز تخلف محسوب و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است. چنانچه پرونده ای متهمان متعدد داشته و رسیدگی به اتهام یکی از آنان در صلاحیت مرجع قضائی باشد به اتهامات سایر اشخاص نیز در این مراجع رسیدگی می­شود. تبصره ـ در صورتی که پس از ارجاع پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی و انجام تحقیقات محرز شود رسیدگی به جرم ارتکابی در صلاحیت مرجع قضائی است شعبه مرجوع الیه مکلف است بلافاصله قرار عدم صلاحیت خود را صادر کند. این قرار پس از تایید مقام مافوق شعبه در سازمان تعزیرات حکومتی و یا در صورت عدم اعلام نظر آن مقام ظرف مدت یک هفته قطعی است و پرونده مستقیما به مرجع قضائی ذی صلاح ارسال می شود. همچنین در مواردی که پرونده به تشخیص مرجع قضائی در صلاحیت تعزیرات حکومتی است پرونده مستقیما به مرجع مذکور ارسال می گردد و شعب سازمان تعزیرات حکومتی مکلف به رسیدگی می باشند. مقررات این تبصره از شمول ماده (28) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 21/1/1379 مستثنی است. (اصلاحی 21/07/1394)

مشاهده ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 18ـ هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود علاوه بر ضبط کالا یا ارز به جریمه های نقدی زیر محکوم می شود: الف ـ کالای مجاز: جریمه نقدی یک تا دو برابر ارزش کالا ب ـ کالای مجاز مشروط: جریمه نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا پ ـ کالای یارانه ای: جریمه نقدی معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا ت ـ ارز: جریمه نقدی ارز ورودی یک تا دو برابر بهای ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی دو تا چهار برابر بهای ریالی آن جریمه نقدی خرید فروش یا حواله ارز دو برابر بهای ریالی آن (الحاقی 21/07/1394) تبصره 1ـ عرضه و فروش کالای قاچاق موضوع این ماده ممنوع و مرتکب به حداقل مجازات های مقرر در این ماده محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ فهرست کالاهای یارانه ای با پیشنهاد وزارتخانه­های امور اقتصادی و دارایی و صنعت معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد. تبصره 3ـ وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است فهرست کالاهای مجاز مشروط را اعلام نماید. تبصره 4ـ خرید فروش حمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می گیرند به صورت تجاری مانند فرآورده های نفتی و دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود. دولت مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون دستورالعمل موردنیاز را تصویب نماید. ( الحاقی 21/07/1394)

مشاهده ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM