رای قضایی شماره 9309970925001092

رای قضایی شماره 9309970925001092

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970925001092


شماره دادنامه قطعی:
9309970925001092

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/01

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
استناد دادگاه به آیین نامه ی غیر همسو با قانون

پیام رای:
اقرارمجنی علیه مبنی بر واهی بودن شکایت از مصادیق شبهه بوده و موجب تجویز اعاده دادرسی است.

رای خلاصه جریان پرونده
به موجب دادنامه شماره 158-30/11/89 صادر شده از شعبه یک دادگاه کیفری استان اردبیل در خصوص اتهام متقاضی اعاده دادرسی م. به همراه دو متهم دیگر به نام های م.الف. و ی. هر سه نفر دایر بر ارتکاب بزه لواط ایقابی به عنف با س. 15 ساله با توجه به دلایل موجود و منعکس در پرونده مشتمل بر شکایت والدین طفل و شخص نامبرده گواهی پزشک قانونی که مفادا حاکی از انجام لواط ایقابی به عنف به طور متعدد نسبت به مجنی علیه و هم زمان با ادعای او می باشد اظهارات افراد مطلع به نام های ح. و س. به عنوان مطلع که خلاف ادعای متهمان را مبنی بر این که مجنی علیه را در همان روز (روز وقوع جرم اعلامی) ندیده و مشاهده نکرده اند می رساند و تحقیقات انجام شده از ناحیه پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان.. .. در خصوص وضعیت اخلاقی و رفتاری متهمین و دیگر قراین و امارات موجود در پرونده اتهام انتسابی به هر سه نفر متهم را از طریق حصول علم برای دادگاه محرز تشخیص و به استناد مواد 108 و 110 و 11 و 120 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت آن ها به یک فقره اعدام (قتل) از طریق دار آویختن صادر می نماید. با اعتراض تجدیدنظرخواهی وکلای محکوم علیها شعبه 27 دیوان عالی کشور به موجب دادنامه شماره 702-05/10/90 اعتراض را مردود و رای محکمه کیفری استان را تایید می نماید. وکیل نامبرده با تقدیم لایحه ای از محضر ریاست محترم دیوان عالی کشور تقاضای اعاده دادرسی می نماید. در شعبه 27 دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار می گیرد و شعبه مرقوم تقاضا را رد می نماید. مجددا و برای بار دوم محکوم علیه (م.) به موجب لایحه تقدیمی با ضمیمه نمودن روگرفت رضایت نامه والدین طفل و شخص طفل مبنی بر عدم انجام لواط با وی از محضر ریاست محترم دیوان عالی کشور تقاضای اعاده دادرسی می نماید. پس از ثبت در دبیرخانه دیوان عالی کشور جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
تقاضای اعاده دادرسی محکوم علیه م. نسبت به دادنامه شماره 158-30/11/89 کیفری استان اردبیل وارد به نظر می رسد. زیرا پس از صدور حکم قطعی مذکور مجنی علیه س. و والدین نامبرده به شرح اقرارنامه رسمی شماره 1756-29/05/90 تنظیمی در دفترخانه.. . اردبیل که به عنوان مدرک جدید ارایه گردیده است به صراحت بیان داشته اند که عمل لواط ایقابی صورت نگرفته و طرح شکایت به علت مسایل اختلافی بوده چون به لحاظ مفاد و مدلول اقرارنامه مذکور وقوع جرم لواط ایقابی مورد شبهه و تردید قرار می گیرد و حسب مواد 120 و 121 قانون مجازات اسلامی 1392 با وصف مزبور اثبات جرم (لواط ایقابی) ثابت نمی گردد و محکومیت اعدام نامتناسب تلقی می شود لذا به لحاظ مستند اخیر و مدلول آن تقاضا منطبق است با بندهای 5 و 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری بوده و با اختیار حاصل از ماده 274 همان قانون ضمن تجویز اعاده دادرسی پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض محاکم کیفری استان اردبیل ارسال و ارجاع می گردد.
اعضای معاون شعبه سی وپنجم دیوان عالی کشور
حیاتی ـ احمدی

قاضی:
احمدی , عنایت حیاتی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 108 ـ هرگاه اجرای مجازات شروع ولی به هر علت قطع شود تاریخ شروع مرور زمان تاریخ قطع اجرای مجازات است و در مواردی که بیش از یک نوبت قطع شود شروع مرور زمان از تاریخ آخرین انقطاع است مگر اینکه اجرای مجازات براثر رفتار عمدی محکوم قطع شده باشد که در این صورت مرور زمان اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 108 قانون مجازات اسلامی

ماده 110 ـ هرگاه در مورد یک شخص به موجب حکم یا احکامی محکومیت های قطعی متعدد صادر شود شروع به اجرای هر یک از محکومیت ها نسبت به دیگر محکومیت ها قاطع مرور زمان است.

مشاهده ماده 110 قانون مجازات اسلامی

ماده 11 ـ قوانین زیر نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجراء می شود: الف ـ قوانین مربوط به تشکیلات قضایی و صلاحیت ب ـ قوانین مربوط به ادله اثبات دعوی تا پیش از اجرای حکم پ ـ قوانین مربوط به شیوه دادرسی ت ـ قوانین مربوط به مرور زمان تبصره ـ در صورتی که در مورد بند (ب) حکم قطعی صادر شده باشد پرونده برای بررسی به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال می شود.

مشاهده ماده 11 قانون مجازات اسلامی

ماده 120 ـ هرگاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هریک از شرایط مسوولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرار گیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 120 قانون مجازات اسلامی

ماده 121 ـ در جرایم موجب حد به استثنای محاربه افساد فی الارض سرقت و قذف به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 121 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM