رای قضایی شماره 9309970224800869

رای قضایی شماره 9309970224800869

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224800869


شماره دادنامه قطعی:
9309970224800869

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/01

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نگهداری و فروش مشروبات الکلی

پیام رای:
نگه داری و فروش مشروبات الکلی دو بزه مستقل است؛ لذا مشمول تعدد جرم می شوند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام س. مبنی بر نگه داری و فروش مشروبات الکلی داخلی و خارجی به شرح مندرج در پرونده؛ با توجه به جمیع محتویات موجود و گزارشات واصله و مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و توجه به اقاریر صریح و مقرون به واقع متهم در جریان دادرسی و عدم حضور وی در دادگاه و به عمل نیاوردن دفاع مفید و موثر در مقابل مستندات موجود خصوصا گزارش مردمی مبنی بر فعالیت وی در امر تهیه و توزیع مشروبات الکلی و هم چنین انجام معامله صوری با نامبرده و خرید مشروب توسط ضابطین قضایی و نهایتا کشف و ضبط مقادیر قابل توجهی مشروبات الکلی از نامبرده بزهکاری اش در حد ارتکاب جرم واحد (تهیه و توزیع مشروبات الکلی) نزد دادگاه محرز و مسلم بوده فلذا به استناد ماده 702 قانون مجازات اسلامی 1375 و لحاظ مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی از باب تخفیف مجازات به سبب فقد سابقه قبلی و اقاریر موثر وی در جریان دادرسی با اعمال یک درجه تخفیف محکومیت وی به لحاظ تهیه و توزیع مشروبات داخلی و دست ساز به تحمل نودویک روز حبس تعزیری به انضمام تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و هم چنین پرداخت مبلغ سی میلیون ریال جزای نقدی (کمتر از پنج برابر ارزش تجاری مشروبات مکشوفه) در حق صندوق دولت و هم چنین به لحاظ تهیه و توزیع مشروبات خارجی نیز به استناد بند الف ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز 1392 مضافا محکومیت وی به پرداخت سه میلیون و شش صد هزار ریال جزای نقدی معادل دو برابر ارزش تجاری مشروبات مکشوفه در حق صندوق دولت صادر و اعلام می گردد. ایام بازداشت قبلی متهم وفق ماده 27 قانون مجازات اسلامی محاسبه و محسوب گردد. مشروبات مکشوفه نیز معدوم شوند. رای صادره غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه و سپس ظرف بیست روز پس ازآن قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ صحراییان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی س. نسبت به دادنامه شماره 200507 مورخ 29/04/93 شعبه 1088 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن در مقام رسیدگی به اعتراض و واخواهی از رای غیابی شماره 200283-11/03/93 مبنی بر محکومیت نامبرده به اتهامات 1- نگه داری 2- فروش (توزیع) به شرح مندرجات رای غیابی مذکور که با جرم واحد تشخیص شدن جرایم تهیه و توزیع از ناحیه دادگاه صادرکننده رای با این که دو جرم جداگانه و مستقل است با اعمال مقررات تخفیف مجازات به اتهام تهیه و توزیع مشروبات داخلی دست ساز به تحمل نودویک روز حبس تعزیری و تحمل سی ضربه شلاق تعزیری و پرداخت مبلغ سی میلیون ریال جزای نقدی (کمتر از پنج برابر ارزش تجاری مشروبات الکلی) به صندوق دولت و به لحاظ تهیه و توزیع مشروبات الکلی خارجی به پرداخت مبلغ سه میلیون و شش صد هزار ریال جزای نقدی معادل دو برابر ارزش تجاری مشروبات الکلی به صندوق دولت که مشروبات الکلی معدوم گردد که رای غیابی مذکور تایید شده است وارد نیست. زیرا با توجه به محتویات پرونده و اوضاع واحوال منعکسه در آن ازجمله دلایل و مبانی صدور رای و مفاد کیفرخواست شماره 9310/347-03/02/93 دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 21 تهران صدور رای مذکور مغایر مقررات مربوطه به نظر نمی رسد و نظر به این که از ناحیه تجدیدنظرخواه دلیلی که نقض رای تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید اقامه نشده است لذا به جهات مذکوره مستندا به مدلول بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای تجدیدنظر خواسته را تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 48 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
میراحمدی ـ کریمی یزدی

قاضی:
شهباز صحرائیان , میراحمدی , حسن کریمی یزدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

ماده 22ـ هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا به شرح زیر و مواد (23) و (24) مجازات می شود: الف ـ درصورتی که ارزش کالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ب ـ درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق پ ـ در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ت ـ در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق تبصره 1ـ در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع ضبط می شود. تبصره 3ـ آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می گیرد ضبط می شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامدا آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد مشمول حکم این تبصره نمی باشد. تبصره 4ـ مشروبات الکلی اموال تاریخی ـ فرهنگی تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیرمجاز آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است. ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر برای این ماده می باشد. (الحاقی 21/07/1394) تبصره 5 ـ محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده (24) این قانون نشود توقیف و پلمب می شود و در صورتی که محکوم علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی جریمه نقدی را نپردازد حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏شود. در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع کند از محل نگهداری رفع توقیف می شود. (الحاقی 21/07/1394)

مشاهده ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM