رای قضایی شماره 9309970222200799

رای قضایی شماره 9309970222200799

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222200799


شماره دادنامه قطعی:
9309970222200799

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
انتساب اتهام از طریق نگارش نامه

پیام رای:
انتساب اتهام از طریق نگارش نامه خطاب به حراست بانک مصداق نشر اکاذیب است نه افترا.

رای دادگاه بدوی
به موجب کیفرخواست تقدیمی از دادسرای عمومی و انقلاب تهران مورخ 31/01/1393 آقای ر.ی. فرزند الف. 52 ساله اهل رودبار مقیم تهران فاقد سایقه کیفری و آزاد با معرفی کفیل متهم است به افتراء موضوع شکایت آقای ه.ب.؛ بدین توضیح که حسب شکایت شاکی که کارمند بانک رفاه کارگران می باشد متهم طی نوشته ای خطاب به حراست بانک اعلام داشته که آقای ه.ب. با سوءاستفاده از موقعیت شغلی خویش مبادرت به پولشویی و قاچاق ارز نموده است دادگاه با بررسی اوراق پرونده و ملاحظه شکایت شاکی و مستندات ابرازی ایشان که مفادا جرایمی به وی نسبت داده شده است و نظر به اقرار متهم به نگارش نامه خطاب به حراست بانک و این که از سوی متهم دلیلی که صحت اسناد و انتساب جرم را ثابت نماید ارایه نگردیده لذا دادگاه وقوع بزه افتراء از ناحیه مشارالیه را محرز و مسلم دانسته و با استناد به ماده 697 قانون مجازات اسلامی وی را به تحمل پنج ماه حبس تعزیری محکوم و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ محمدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ر.ی. نسبت به دادنامه شماره 930296 مورخ 11/04/1393 صادره از شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن حکم به محکومیت تجدیدنظرخواه به اتهام ارتکاب افتراء نسبت به آقای ه.ب. به تحمل پنج ماه حبس تعزیری صادر گردیده است؛ نظر به این که حسب محتویات پرونده تجدیدنظرخواه گزارشاتی را علیه تجدیدنظرخوانده به حراست بانک رفاه کارگران تقدیم نموده است لذا اقدام وی از مصادیق نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر بوده و منطبق با ماده 698 قانون مجازات اسلامی 1375 می باشد لذا هرچند مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی به نحوی نیست که نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید و در مجموع ایراد و اعتراض موثری که فسخ و نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید به عمل نیامده است لکن از جهت تطبیق عمل با قانون دارای اشتباهی است که به اساس حکم لطمه وارد نمی سازد بنابراین به استناد ماده 250 و بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با اصلاح عنوان اتهامی از افتراء به نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر و با تبدیل مجازات حبس به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال جزاری نقدی بدل از حبس در حق صندوق دولت و ضمن رد تجدیدنظرخواهی مشارالیها دادنامه تجدیدنظرخواسته را به کیفیت اصلاحی و تبدیل یافته تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حیات مقدم ـ مرادی

قاضی:
محمدی , مرادی , خلیل حیات مقدم

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 697 ـ از بین بردن صوت به طور کامل به گونه ای که شخص نتواند صدایش را آشکار کند دیه کامل دارد گرچه بتواند با اخفات و آهسته صدایش را برساند.

مشاهده ماده 697 قانون مجازات اسلامی

ماده 698 ـ از بین بردن گویایی به طور کامل و بدون قطع زبان دیه کامل و از بین بردن قدرت ادای برخی از حروف به همان نسبت دیه دارد. تبصره ـ شخصی که دارای لکنت زبان است و یا به کندی یا تندی سخن میگوید یا برخی از حروف را نمی تواند تلفظ کند گویا محسوب می شود و دیه از بین بردن ادای هر حرف با توجه به تعداد حروف زبان تکلم مجنی علیه تعیین می شود. مانند اینکه از بین بردن قدرت ادای یک حرف شخص فارسی زبان یک سی و دوم دیه کامل است.

مشاهده ماده 698 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM