رای قضایی شماره 9309970223901133

رای قضایی شماره 9309970223901133

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223901133


شماره دادنامه قطعی:
9309970223901133

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط برائت از اتهام ترک انفاق با استناد به حکم الزام به تمکین

پیام رای:
در ترک انفاق حکم الزام به تمکین زوجه در صورتی از زوج (متهم) رفع اتهام می نماید که حکم مذکور قبل از زمان تحقق بزه ترک انفاق صادر شده باشد.

رای دادگاه بدوی
حسب کیفرخواست دادسرای عمومی ناحیه چهار تهران آقای م. متهم است به ایراد ضرب عمدی به واسطه هل دادن و توهین و ترک انفاق نسبت به همسرش خانم الف.؛ دادگاه با عنایت به شکایت شاکی خصوصی مولای شهادت شهود و اقاریر صریح متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی راجع به توهین و دفاعیات بلاوجه راجع به بزه ترک انفاق انتساب بزه های توهین و ترک انفاق را محرز و مسلم می داند لذا مستندا به مواد 608 قانون مجازات اسلامی و ماده 53 قانون حمایت خانواده از جهت ارتکاب بزه توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و از جهت ارتکاب بزه ترک انفاق به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم می گردد. و در خصوص بزه ایراد ضرب عمدی به لحاظ فقد دلیل در وجه اتهام مستندا به ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای به برایت صادر و اعلام می گردد. رای صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ طالبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. از دادنامه شماره 930527-26/05/93 صادره از شعبه محترم 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران که ضمن آن آقای م. به اتهام ترک نفقه موضوع شکایت خانم الف. به تحمل یک سال حبس و به اتهام توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم گردیده است؛ دادگاه نظر به محتویات پرونده و لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه و وکلای ایشان و اظهارات طرفین در جلسات رسیدگی ایراد و اعتراض موجه و موثری که نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید از ناحیه تجدیدنظرخواه و وکلای ایشان اقامه و ابراز نشده است و هرچند تجدیدنظرخوانده خانم الف. به شرح دادنامه شماره 930238-24/02/93 دادگاه خانواده شعبه 259 تهران به تمکین محکوم و قطعی شده است و اصولا دادگاه مکلف به تبعیت از آن می باشد ولی زمان تحقق جرم ترک انفاق به قبل از صدور حکم تمکین مربوط می گردد کما این که تجدیدنظرخواه آقای م. به شرح دادنامه شماره 940038-31/03/94 شعبه 2301 شورای حل اختلاف به پرداخت نفقه ماهیانه دویست و پنجاه هزار تومان از تاریخ 01/05/92 لغایت 20/03/93 محکوم گردیده است و به نظر رای صادره صحیحا و وفق موازین قانونی اصدار یافته است لهذا دادگاه مستندا به قسمت الف ماده 455 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب رد امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تعلیق مجازات حبس برای مدت سه سال به تجویز ماده 46 قانون مجازات اسلامی با لحاظ وضعیت فردی و اجتماعی محکوم علیه بدین کیفیت تایید می نماید و چنانچه محکوم علیه ظرف مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم مندرج در ماده 54 قانون مرقوم شود قرار تعلیق مجازات لغو و اجرا خواهد شد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
مهدی رضایی , شفیعی خورشیدی , حسین طالبی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 53 ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود. تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.

مشاهده ماده 53 قانون حمایت از خانواده

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM