رای قضایی شماره 9309970907101165

رای قضایی شماره 9309970907101165

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970907101165


شماره دادنامه قطعی:
9309970907101165

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/06/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع صالح در رسیدگی به اتهام قاچاق البسه خارجی مستعمل غیربهداشتی و غیراستاندارد

پیام رای:
رسیدگی به بزه قاچاق البسه خارجی مستعمل غیربهداشتی و غیراستاندارد در صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب است

رای خلاصه جریان پرونده
در شهرستان.. . از یک ماشین وانت مقدار 15 عدل لباس مستعمل و نیز به مقدار ده گوش فله ای لباس مستعمل خارجی کشف و ضبط شد و راننده و سرنشین وانت به نام های ر.الف. و ر.ج. همراه با پرونده به اداره تعزیرات حکومتی معرفی شدند. گمرک.. . اعلام نموده که البسه مستعمل از نوع کالای مجاز مشروط بوده و ورود آن به کشور مشروط به اخذ مجوز قبلی از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می باشد لیکن به موجب جلسه شصت و نهم ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز شیوه نامه تعیین تکلیف و انهدام کالای قاچاق و به خصوص البسه مستعمل و با توجه به اعلام وزارت بهداشت مبنی بر غیربهداشتی بودن و غیراستاندارد بودن این نوع کالا ضمن این که ممنوع الورود می باشند بلکه در صورت کشف البسه مستعمل سازمان اموال تملیکی بدون نیاز به استعلام از استاندارد و بهداشت می بایستی نسبت به انهدام سریع آن ها اقدام نمایند. شعبه اول تعزیرات حکومتی شهرستان.. . با توجه به نامه اداره گمرک مبنی بر این که البسه دسته دوم جزء اقلام ممنوع الورود بوده در خصوص اتهام متهمان فوق الذکر مستندا به ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب.. . صادر کرده است ولیکن دادسرای.. . ادعای عدم صلاحیت تعزیرات حکوتی را نپذیرفته و با توجه به صدر نامه اداره گمرک و صورت جلسه مورخ 1393/03/25 ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با توجه به تعریف کالای مجاز مشروط کالای مکشوفه را از نوع کالای مجاز مشروط تلقی و رسیدگی به آن را در صلاحیت تعزیرات حکومتی دانسته و ضمن صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی اداره تعزیرات حکومتی شهرستان... پرونده را در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی به دیوان عالی کشور ارسال نموده است. هییت شعبه پس از مشاوره چنین رای می دهد:

رای شعبه دیوان عالی کشور
صرف نظر از این که قرار عدم صلاحیت تعزیرات حکومتی به صراحت تبصره ذیل ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 قطعی و از شمول ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی خارج است نظر به این که البسه خارجی مستعمل غیربهداشتی و غیراستاندارد و ممنوع الورود اعلام شده است مستندا به مواد 22 و 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز رسیدگی به اتهام قاچاق کالای یاد شده در صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب می باشد لذا قرار عدم صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان.. . که به اعتبار صلاحیت اداره تعزیرات حکومتی آن شهرستان صادر شده مورد تایید نیست و پرونده جهت اقدام قانونی اعاده می گردد.
شعبه 11 دیوان عالی کشور - رییس و مستشار
احمد صاحب الزمانی - منوچهر کاظمی

قاضی:
احمد صاحب الزمانی , منوچهرکاظمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 28 - هرگاه بین دادگاههای عمومی نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد. رای دیوان عالی کشور در خصوص تشخیص صلاحیت لازم الاتباع می باشد.

مشاهده ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 44ـ رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه‏ای قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است. سایر پرونده‏های قاچاق کالا و ارز تخلف محسوب و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است. چنانچه پرونده ای متهمان متعدد داشته و رسیدگی به اتهام یکی از آنان در صلاحیت مرجع قضائی باشد به اتهامات سایر اشخاص نیز در این مراجع رسیدگی می­شود. تبصره ـ در صورتی که پس از ارجاع پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی و انجام تحقیقات محرز شود رسیدگی به جرم ارتکابی در صلاحیت مرجع قضائی است شعبه مرجوع الیه مکلف است بلافاصله قرار عدم صلاحیت خود را صادر کند. این قرار پس از تایید مقام مافوق شعبه در سازمان تعزیرات حکومتی و یا در صورت عدم اعلام نظر آن مقام ظرف مدت یک هفته قطعی است و پرونده مستقیما به مرجع قضائی ذی صلاح ارسال می شود. همچنین در مواردی که پرونده به تشخیص مرجع قضائی در صلاحیت تعزیرات حکومتی است پرونده مستقیما به مرجع مذکور ارسال می گردد و شعب سازمان تعزیرات حکومتی مکلف به رسیدگی می باشند. مقررات این تبصره از شمول ماده (28) قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 21/1/1379 مستثنی است. (اصلاحی 21/07/1394)

مشاهده ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 22ـ هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا به شرح زیر و مواد (23) و (24) مجازات می شود: الف ـ درصورتی که ارزش کالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ب ـ درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق پ ـ در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق ت ـ در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق تبصره 1ـ در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع ضبط می شود. تبصره 3ـ آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می گیرد ضبط می شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامدا آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد مشمول حکم این تبصره نمی باشد. تبصره 4ـ مشروبات الکلی اموال تاریخی ـ فرهنگی تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیرمجاز آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است. ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر برای این ماده می باشد. (الحاقی 21/07/1394) تبصره 5 ـ محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده (24) این قانون نشود توقیف و پلمب می شود و در صورتی که محکوم علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی جریمه نقدی را نپردازد حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‏شود. در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع کند از محل نگهداری رفع توقیف می شود. (الحاقی 21/07/1394)

مشاهده ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM