رای قضایی شماره 9309970221100827

رای قضایی شماره 9309970221100827

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221100827


شماره دادنامه قطعی:
9309970221100827

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اثبات کراهت قبل از شروع زندگی مشترک

پیام رای:
امکان اثبات کراهت زوجه از زوج قبل از زندگی مشترک وجود دارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست خانم م.ع. با وکالت آقای ب.ص. به طرفیت همسرشان آقای ع.س. با وکالت آقای الف.ع. به خواسته طلاق آنچه که زوجه بیان داشته اجمالا بدین شرح است که در تاریخ 17/9/91 با زوج ازدواج کردم و به علت اختلافات فی مابین هنوز هم زندگی مشترک را شروع نکرده ایم من تقاضای طلاق دارم زیرا قادر به شروع زندگی مشترک با ایشان نیستم ما هم کفو هم نیستیم و زندگی ما سرانجام ندارد بسیاری از حرف های ایشان در این مدت واقعیت نداشته ایشان سابقه اعتیاد داشته سابق جهت ترک اعتیاد به کمپ مراجعه کرده است درحالی که این ها را به من نگفته بود حاضرم از هرچی حق وحقوق خودم است بگذرم و نجات پیدا کنم زوج نیز دفاعا بیان داشته اعتیاد من مربوط به شش سال پیش بوده و من شش سال است مواد مصرف نکرده ام و همسرم از قبل از اعتیاد من مطلع بوده است همسرم را دوست دارم و اختلافات ما مربوط به خانواده هایمان می شود تقاضای رد دعوی ایشان را دارم. دادگاه قرار ارجاع امر به داوری صادر نمود که داوران منتخب زوجین نیز موفق به رفع اختلافات و اصلاح ذات البین نگردیده نظریه داوری خود را کتبا به دادگاه ارایه کرده اند زوجه با حضور در دادگاه اصرار به طلاق نموده است به نظر دادگاه با توجه به اینکه کراهت زوجه نسبت به زوج بسیار شدید است به طوری که نه تنها این دادگاه با مساعی خود موفق به ایجاد صلح و سازش فی مابین زوجین نگردیده بلکه داوران زوجین که پدران آن ها می باشند نیز علیرغم برگزاری جلسات سازش توفیقی در رفع کدورت ها و نارضایتی های موجود ناشی از اختلافات تاکنون موفق به تشکیل زندگی مشترک نگردیده اند و صرف نظر از اطلاع یا عدم اطلاع زوجه به هر حال سابقه اعتیاد زوج که درگذشته موجود داشته مانعی دیگر در رفع اختلافات فی مابین بوده و با توجه به اینکه علی رغم اینکه زوجین روابط زناشویی با یکدیگر داشته اند مع الوصف زوجه حاضرشده کلیه مهریه ما فی القباله را به زوج در قبال طلاق بذل نماید که همین امر شدت کراهت زوجه را از زوج به اثبات می رساند علی هذا نظر به مراتب مذکوره دادگاه ادامه زوجیت را موجب عسر و حرج زوجه دانسته با ثابت تشخیص دادن دعوی مستندا به مواد 1141 و 1130 و 1119 قانون مدنی و مواد 34 و 26 و 27 و 24 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 حکم به الزام زوج به طلاق زوجه صادر نموده به زوجه خانم م.ع. اجازه می دهد با مراجعه به یکی از محاضر رسمی طلاق و با بذل کلیه مهریه ما فی القباله خود را به طلاق خلعی مطلقه ساخته طلاق را به ثبت برساند ضمن اینکه زوجه می تواند به وکالت از زوج قبول بذل نماید کلیه محاضر رسمی طلاق نیز ماذون در ثبت و اجرای صیغه طلاق خلع به شرح فوق بر طبق مقررات موضوعه می باشند زوجین از یکدیگر فرزندی ندارند.
رییس شعبه 261 دادگاه عمومی خانواده 2 تهران - اقدم

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.س. با وکالت آقای الف.ع. به طرفیت خانم م.ع. نسبت به دادنامه شماره 321- 19/3/93 اصداری از شعبه 261 دادگاه حقوقی (خانواده) تهران که به موجب و حسب دادخواست زوجه با بذل کلیه مهریه و حقوق خود که قرینه رای بر عسر و حرج است گواهی عدم امکان سازش گردیده است نظر به اینکه دادنامه تجدیدنظر خواسته مطابق دلایل موجود در پرونده و وفق مقررات قانونی صادر گردیده است و ایراد تجدیدنظرخواه در حدی نیست که موجب حصول علم به وجود اشتباه در حکم گردد لذا اعتراض نامبرده قابل انطباق با جهات مقرر در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 نمی باشد در نتیجه دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 قانون مذکور ضمن رد اعتراض حکم تجدیدنظر خواسته را تایید می نماید رای صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ فرجام پذیر در دیوان عالی کشور است.
رییس شعبه 11 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
فرهبد ـ علی محمدی

قاضی:
اصلان بدیهه اقدم , محمود فرهبد , علی محمدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1141 - طلاق در طهر مواقعه صحیح نیست مگر این که زن یائسه یا حامل باشد.

مشاهده ماده 1141 قانون مدنی

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 1119 - طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند: مثل این که شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوءقصد یا سوءرفتاری نماید که زندگانی آن ها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.

مشاهده ماده 1119 قانون مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM