رای قضایی شماره 9409970955201756

رای قضایی شماره 9409970955201756

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970955201756


شماره دادنامه قطعی:
9409970955201756

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/08/23

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
صلاحیت دیوان و دعوای الزام ثبت احوال به ثبت ولادت فرزند

پیام رای:
دیوان عدالت اداری در دعوای الزام ثبت احوال به ثبت ولادت فرزند صلاحیت رسیدگی دارد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شاکی با تقدیم دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه [اداره ثبت احوال خراسان رضوی] تقاضای صدور حکم بر ثبت ولادت و صدور شناسنامه برای طفل صغیر خود را نموده است باعنایت به محتویات پرونده مفاد دادخواست شاکی و ضمایم آن و مفاد لایحه جوابیه مشتکی عنه مثبوت به شماره.. . مورخ.. . و مفاد دادخواست اعتراض نسبت به رای صادره از شعبه ششم دادگاه عمومی حقوقی ساری مبنی برصدور شناسنامه برای فرزند شاکی نظر به این که اولا بر اساس گواهی ولادت شماره.. . مورخ.. . و.. . برگ فتوکپی برابر با اصل پرونده بالینی همسر شاکی خانم م.ق. صادره از بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد شاکی در تاریخ.. . صاحب فرزند پسر شده است ثانیا دفاعیات طرف شکایت دایر بر عدم توجه شکایت به لحاظ ضرورت مراجعه شاکی به ثبت احوال ساری به لحاظ سکونت والدین در ساری و همچنین گذشت بیش از ده سال از ازدواج و عدم امکان عادی بچه دار شدن پس از آن و تردید در هویت و انتساب طفل به ایشان که فاقد دلیل و قابل قبول نمی باشد ثالثا طرف شکایت خلاف ادعای شاکی را اثبات نکرده است لذا خواسته شاکی موجه بوده و به استناد مواد 1 3 10 11 و 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و مواد 1 8 12 17 و 19 قانون ثبت حکم به ورود شکایت و الزام طرف شکایت به ثبت ولادت فرزند شاکی و صدور شناسنامه برای وی با نام ابوالفضل و تاریخ تولد.. . صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری خواهد بود.
رییس شعبه 26 دیوان عدالت اداری - حسینیان

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر به این که اعتراضات تجدیدنظرخواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض عنه شود و از آن جایی که دادنامه مورد اعتراض منطبق با موازین قانونی اصدار یافته و از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایراد می باشد لذا با رد درخواست تجدیدنظرخواهی مستندا به ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 رای معترض عنه در حد بررسی مدارک پزشکی مورد ادعای مشتکی عنه (آزمایش DNA ) نتیجتا تایید و استوار می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 2 تجدید نظر دیوان عدالت اداری
مرتضی علی اشراقی - محمدعلی محمدی

قاضی:
مرتضی علی اشراقی , محمدی , حسینیان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 71ـ چنانچه شعبه تجدیدنظر ایراد تجدیدنظر خواه را وارد تشخیص ندهد رای شعبه بدوی را تایید و در غیر این صورت آن را نقض و پس از رسیدگی ماهوی مبادرت به صدور رای می نماید.

مشاهده ماده 71 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM