رای قضایی شماره 9309970222300670

رای قضایی شماره 9309970222300670

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222300670


شماره دادنامه قطعی:
9309970222300670

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تهدید به قتل و قدرت نمایی به وسیله ی چاقو

پیام رای:
تهدید به قتل و قدرت نمایی به وسیله ی چاقو مصداق یک رفتار مجرمانه است و مشمول مقررات تعدد نمی شود.

رای دادگاه بدوی
با عنایت به شکایت شاکی به تاریخ10/8/91ملاحظه صورت جلسه اولیه استشهادیه محلیاظهارات شاکی در مرجع انتظامی به اظهارات گواه به تاریخ16/8/91در مرجع انتظامیاظهارات سه نفر از گواهان تعرفه شده از سوی شاکی در نزد دادیار محترم دادسرااظهارات متهم در نزد مامورینشکایت متقابل متهم به تاریخ27/8/91ملاحظه اظهارات متهم به تاریخ29/8/91 که عنوان نموده.. . درب کارگاه باز بود جهت اخذ طلب خود به شرکت رفته بودم اصلا توهین و تهدید نبوده است و چاقویی نداشتم فقط کلید دستم بود و فحاشی قدرت نمایی نکرده ام و اظهارات شهود را قبول ندارم... ملاحظه اظهارات شهود که به تاریخ29/8/91 در حضور شاکی و متهم و پس از مواجهه حضوری توسط دادیار محترم انجام شدهاظهارات متهم درهمان جلسه که عنوان نموده... فقط گفته ام بی وجدان پول منو بیا بده خدا را خوش نمی آید برای اینکه ده میلیون تومان پول از من گرفته سوله بفروشند و گفت گران شده نمی دهم و... قرارمجرمیت و کیفرخواست دادسرای بهارستان اظهارات متهم در وقت دادرسی27/9/92و17/11/92دادگاه درمجموع اتهامات انتسابی به متهم را محرز و مسلم دانسته از بابت توهین و فحاشی مستندا به ماده 608 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب1375 متهم را به پرداخت هفت صد هزار ریال جزای نقدی و از بابت تهدید به قتل مستندا به ماده 669 قانون مذکور متهم را با رعایت بند2ماده 3 قانون وصول برخی دولت و مصرف آن در موارد معین به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی با احتساب ایام بازداشت قبلی و از بابت قدرت نمایی با چاقو مستندا به ماده 617 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب1375 متهم را به تحمل 6 ماه حبس و10ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید که با رعایت بندپ وث ماده 38و37و19قانون مجازات اسلامی به لحاظ اوضاع واحوال خاص که متهم مرتکب جرم شده ازجمله مطالبه طلب خود از شاکی و وضعیت خاص متهم از قبیل بیماری و سن و سال وی 6 ماه حبس وی را با دو درجه تخفیف به20روز حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و10ضربه شلاق وی را با دو درجه تخفیف به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم می نماید رای صادره حضوری و ظرف20روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه104جزایی دادگستری بهارستان-فتحی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ن. و آقای م.الف. نسبت به دادنامه شماره400987-92مورخ21/11/92 در پرونده کلاسه100868-92 صادره از شعبه104 دادگاه عمومی جزایی بهارستان که به موجب آن آقای م.ن. به اتهام توهین و فحاشی و تهدید به قتل و قدرت نمایی با چاقو موضوع شکایت آقای م. الف. و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی مندرج در دادنامه از حیث توهین و فحاشی به پرداخت هفت صدهزارریال جزای نقدی در حق دولت و از حیث تهدید به قتل مستند به ماده 699قانون مجازات اسلامی و رعایت بند2 ماده3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن ماده699 قانون مجازات اسلامی و رعایت بند2ماده3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و از حیث قدرت نمایی با چاقو و با رعایت دو درجه تخفیف در مجازات به 20روز حبس و پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی بدل از ده ضربه شلاق محکوم شده است و در این مرحله از رسیدگی آقای م.الف. درخواست تشدید مجازات نموده و آقای م.ن. درخواست تبدیل حبس مندرج در دادنامه به جزای نقدی شده است نظر به اینکه تجدیدنظرخواهان ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و ماهوی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی باشد اقامه ننموده و ازنظر این دادگاه دادنامه از حیث بزهکاری آقای م. ن. منطبق با موازین قانونی است الا اینکه در خصوص تطبیق عمل مرتکب با قانون و ایضا از حیث مجازات واجد ایراداتی است که از مصادیق اصلاح رای می باشد زیرا اولا: جرم قدرت نمایی با چاقو و تهدید از مصادیق ماده 617 قانون مجازات اسلامی( تعزیرات) است تجدیدنظرخواه آقای م. ن. به وسیله چاقو تهدید نموده است و این عمل یک رفتار مجرمانه است نه دو عمل بنابراین این قسمت از دادنامه که آقای م. ن. به اتهام تهدید به طور مستقل به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است مبتنی بر اشتباه است و با حذف جزای نقدی مذکور این قسمت از دادنامه اصلاح می گردد ثانیا: مجازات حبس جرم موضوع ماده 617 قانون مجازات اسلامی تعزیرات شش ماه دو سال حبس است و طبق قانون مجازات اسلامی سابق و ایضا قانون مجازات اسلامی مصوب 92 مجازات حبس کمتر از91روز حبس قانونا ممنوع است و با توجه به اینکه آقای م. الف. درخواست تشدید مجازات نموده است 20روز حبس مندرج در دادنامه را به 91روز حبس تشدید می نماید و درنهایت ضمن پذیرش تجدیدنظرخواهی آقای م. الف. ورد تجدیدنظرخواهی آقای م. ن. به استناد تبصره3و4 ماده22قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاحات موصوف تایید می نماید رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
منصوری - جعفری شهنی

قاضی:
احمد فتحی , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 19 ـ مجازات های تعزیری به هشت درجه تقسیم می شود: درجه 1 ـ حبس بیش از بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال ـ مصادره کل اموال ـ انحلال شخص حقوقی درجه 2 ـ حبس بیش از پانزده تا بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال درجه 3 ـ حبس بیش از ده تا پانزده سال ـ جزای نقدی بیش از سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال تا پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال درجه 4 ـ حبس بیش از پنج تا ده سال ـ جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000) ریال تا سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال ـ انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی درجه 5 ـ حبس بیش از دو تا پنج سال ـ جزای نقدی بیش از هشتاد میلیون (80.000.000) ریال تا یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000)ریال ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از پنج تا پانزده سال ـ ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی ـ ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی درجه 6 ـ حبس بیش از شش ماه تا دو سال ـ جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال ـ شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرایم منافی عفت ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال ـ انتشار حکم قطعی در رسانه ها ـ ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال درجه 7 ـ حبس از نود و یک روز تا شش ماه ـ جزای نقدی بیش از ده میلیون (10.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال ـ شلاق از یازده تا سی ضربه ـ محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه درجه 8 ـ حبس تا سه ماه ـ جزای نقدی تا ده میلیون (10.000.000) ریال ـ شلاق تا ده ضربه تبصره 1 ـ موارد محرومیت از حقوق اجتماعی همان است که در مجازات های تبعی ذکر شده است. تبصره 2 ـ مجازاتی که حداقل آن منطبق بر یکی از درجات فوق و حداکثر آن منطبق با درجه بالاتر باشد از درجه بالاتر محسوب می شود. تبصره 3 ـ در صورت تعدد مجازات ها مجازات شدیدتر و درصورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر مجازات حبس ملاک است. همچنین اگر مجازاتی با هیچ یک از بندهای هشت گانه این ماده مطابقت نداشته باشد مجازات درجه هفت محسوب می شود. تبصره 4 ـ مقررات این ماده و تبصره های آن تنها جهت تعیین درجه مجازات است و تاثیری در میزان حداقل و حداکثر مجازات های مقرر در قوانین جاری ندارد. تبصره 5 ـ ضبط اشیاء و اموالی که در ارتکاب جرم به کار رفته یا مقصود از آن به کارگیری در ارتکاب جرم بوده است از شمول این ماده و بند (ب) ماده (20) خارج و در مورد آنها برابر ماده (215) این قانون عمل خواهد شد. در هر مورد که حکم به مصادره اموال صادر می شود باید هزینه های متعارف زندگی محکوم و افراد تحت تکفل او مستثنی شود.

مشاهده ماده 19 قانون مجازات اسلامی

ماده 699 ـ جنایتی که موجب پیدایش عیبی در گفتار یا ادای حروف گردد و یا عیب موجود در آن را تشدید کند موجب ارش است.

مشاهده ماده 699 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

مشاهده ماده 608 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM