رای قضایی شماره 9309970222000545

رای قضایی شماره 9309970222000545

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222000545


شماره دادنامه قطعی:
9309970222000545

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دستکاری سند سجلی واقعی

پیام رای:
دستکاری سند سجلی واقعی مصداق بزه مخدوش کردن سند سجلی است نه جعل.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ر.ع. دایر بر جعل و استفاده از سند معجول (سند سجلی خودش)؛ با عنایت به کیفرخواست صادره و گزارش اداره ثبت احوال و شکایت از متهم و جمیع قراین و امارات موجود در پرونده و عدم حضور متهم جهت دفاع و ملاحظه شناسنامه ضمیمه پرونده بزه انتسابی محرز است و مستندا به مواد 533 و 535 قانون مجازات اسلامی 1375 متهم از بابت جعل محکوم به یک سال حبس و از جهت استفاده از سند معجول محکوم به شش ماه حبس می گردد. رای صادره غیابی است و ظرف 10 روز از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1169 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ گلی پور
در خصوص واخواهی آقای ر.ع. فرزند الف. نسبت به دادنامه غیابی شماره 90193 مورخ 14/11/92 این دادگاه با توجه به این که دادنامه صادره وفق مقررات قانونی و شرعی اصدار یافته و واخواه در این مرحله نیز اعتراض موثری که نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید تقدیم دادگاه ننموده است لذا ضمن رد اعتراض واخواه مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه غیابی را عینا تایید و ابرام می نماید. رای صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1169 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ گلی پور

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ر.ع. از دادنامه شماره 9309972180900199 مورخ 12/03/93 صادره از شعبه 1169 دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام تایید رای شماره 1093-920 مورخ 14/11/92 صادره از همان شعبه بوده که به موجب آن نامبرده به اتهام جعل و استفاده از شناسنامه مجعول موضوع گزارش اداره ثبت احوال کشور به تحمل یک سال حبس تعزیری از بابت جعل و شش ماه حبس تعزیری به جهت استفاده از سند مجعول محکوم گردیده است؛ با توجه به محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی معترض نظر به این که ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه باشد ارایه نشده ولیکن از حیث تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباه بوده که این اشتباه لطمه ای به اساس رای وارد نمی سازد لذا به استناده ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و توجها به متن شکواییه اولین اداره ثبت احوال و این که عمل مرتکب از مصادیق مخدوش کردن شناسنامه بوده و دلیلی بر جعل و یا استفاده از سند مجعول ارایه نشده علی هذا با اصلاح بزه انتسابی به مخدوش نمودن شناسنامه و مواد استنادی از 532 و 533 قانون مجازات اسلامی به ماده 10 قانون تخلفات جرایم اسناد سجلی مجازات های مقرر را به پرداخت پانصد هزار ریال جزای نقدی اصلاح و رای تجدیدنظرخواسته با اصلاحات یاد شده تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
خاتوندهی ـ جعفری شهنی

قاضی:
گلی پور , حسین خاتوندهی , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 533 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو شرکت سبب وقوع جنایت یا خسارتی بر دیگری گردند به طوری که آن جنایت یا خسارت به هر دو یا همگی مستند باشد به طور مساوی ضامن می باشند.

مشاهده ماده 533 قانون مجازات اسلامی

ماده 535 ـ هرگاه دو یا چند نفر با انجام عمل غیرمجاز در وقوع جنایتی به نحو سبب و به صورت طولی دخالت داشته باشند کسی که تاثیر کار او در وقوع جنایت قبل از تاثیر سبب یا اسباب دیگر باشد ضامن است مانند آنکه یکی از آنان گودالی حفر کند و دیگری سنگی در کنار آن قرار دهد و عابری به سبب برخورد با سنگ به گودال بیفتد که در این صورت کسی که سنگ را گذاشته ضامن است مگر آنکه همه قصد ارتکاب جنایت را داشته باشند که در این صورت شرکت در جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 535 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM