رای قضایی شماره 9309970224100421

رای قضایی شماره 9309970224100421

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224100421


شماره دادنامه قطعی:
9309970224100421

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
استفاده از وسیله نقلیه در بزه سرقت

پیام رای:
استفاده از وسیله نقلیه برای نقل و انتقال و خرید و فروش اموال مسروقه مصداق بزه مداخله در اموال مسروقه است نه معاونت در سرقت.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ر.ح. فرزند ب. بازداشت به علت عجز از تودیع وثیقه 2- ش.ح. بازداشت به علت عجز از تودیع وثیقه 3- الف.م. آزاد با تودیع وثیقه اتهام متهمان ردیف اول و دوم دایر بر سرقت 25 عدد شاخه لوله پلی اتیلن و اتهام متهم ردیف سوم دایر بر معاونت در سرقت و خرید و فروش اموال مسروقه موضوع شکایت آقای م.الف. فرزند ف. بدین خلاصه که متهمان ردیف اول و دوم نزد شاکی به عنوان کارگر مشغول به کار بوده اند پس از مدتی به تحریک و ترغیب متهم ردیف سوم طی دو مرحله و شبانه لوله های پلی اتیلن را به آن سوی دیوار کارگاه پرتاب نموده و متهم ردیف سوم نیز با وانت پیکان به آن محل مراجعه نموده و با کمک دو متهم دیگر لوله ها را بارگیری کرده و سپس آن ها را به فروش می رسانده است. دادگاه با عنایت به اقاریر صریح متهمان ردیف اول و دوم اظهارات مطلعین تحقیقات صورت گرفته دفاعیات بی مورد متهم ردیف سوم و سایر قراین و امارات موجود در پرونده ارتکاب بزه های فوق را از جانب متهمین محرز و مسلم دانسته و در نتیجه با استناد به مواد 43 و 656 و 662 و 667 از قانون مجازات اسلامی متهمان ردیف اول و دوم را به تحمل شش ماه حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و متهم ردیف سوم را به تحمل یک سال حبس و 74 ضربه شلاق و رد مثل یا قیمت اموال مسروقه به شاکی محکوم می نماید. این رای حضوری و ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی بخش کهریزک ـ آریان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای م.الف. (شاکی) به طرفیت آقای الف.م. و ح.م. و ش.ح. و ر.ح. و هم چنین آقای ش.ح. و آقای الف.م. به طرفیت آقای م.الف. از دادنامه 700351-31/02/92 شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی بخش کهریزک در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه فوق الذکر آقای ش.ح. از جهت سرقت 25 عدد شاخه لوله پلی اتیلن به مجازات حبس و شلاق و آقای الف.م. از جهت جرم معاونت در سرقت و خرید و فروش اموال مسروقه به مجازات مقرره و رد اموال مسروقه حسب مواد استنادی قانونی در آن محکوم گردیده است؛ حال با توجه به اظهارات آقای ر.ح. و ش.ح. و آقای الف.م. و آقای م.الف. جرم ارتکابی آقای ش.ح. در سرقت اموال آقای م.الف. و ر.ح. محرز می باشد و با استناد به ماده 42 و 47 و 656 قانون مجازات اسلامی بر تعیین مجازات مقرره برای ایشان و رد نصف اموال مسروقه با اختیار حاصل از تبصره 4 و 3 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای تایید می گردد و اما جرم معاونت در جرم سرقت توسط آقای الف.م. با توجه به این که وسیله نقلیه برای کمک به سارقین برای انجام سرقت توسط آقای الف.م. به سارقین داده نشده است بلکه از وسیله نقلیه برای نقل و انتقال و خرید و فروش اموال مسروقه توسط الف.م. مورد استفاده قرار گرفته است با این ترتیب جرم مستقل تلقی نمی گردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد و اما جرم خرید و فروش اموال مسروقه توسط آقای الف.م. محرز می باشد و حسب ماده استنادی قانونی در این دادنامه و با رعایت تبصره 2 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و با توجه به این که حسب ماده استنادی قانونی (662) قانون مجازات اسلامی فقط مجازات حبس و شلاق بدون رد مال در این ماده تعیین گردیده و با اختیار حاصل از تبصره 4 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و با استناد به ماده 662 قانون مجازات اسلامی به شش ماه حبس و 30 ضربه شلاق فقط محکوم می گردد و با این ترتیب که رای اصلاح گردید و اعمال تخفیف در مجازات صورت گرفته است طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای تایید می گردد. رای قطعی است.
رییس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
شهاب آریان , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 43 ـ در تعویق مراقبتی دادگاه صادرکننده قرار می تواند با توجه به جرم ارتکابی و خصوصیات مرتکب و شرایط زندگی او به نحوی که در زندگی وی یا خانواده اش اختلال اساسی و عمده ایجاد نکند مرتکب را به اجرای یک یا چند مورد از دستورهای زیر در مدت تعویق ملزم نماید: الف ـ حرفه آموزی یا اشتغال به حرفه ای خاص ب ـ اقامت یا عدم اقامت در مکان معین پ ـ درمان بیماری یا ترک اعتیاد ت ـ پرداخت نفقه افراد واجب النفقه ث ـ خودداری از تصدی کلیه یا برخی از وسایل نقلیه موتوری ج ـ خودداری از فعالیت حرفه ای مرتبط با جرم ارتکابی یا استفاده از وسایل موثر در آن چ ـ خودداری از ارتباط و معاشرت با شرکاء یا معاونان جرم یا دیگر اشخاص از قبیل بزه دیده به تشخیص دادگاه ح ـ گذراندن دوره یا دوره های خاص آموزش و یادگیری مهارت های اساسی زندگی یا شرکت در دوره های تربیتی اخلاقی مذهبی تحصیلی یا ورزشی

مشاهده ماده 43 قانون مجازات اسلامی

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

ماده 662 ـ قطع و از بین بردن اندام تناسلی مرد تا ختنه گاه و یا بیشتر از آن موجب دیه کامل است و در کمتر از ختنه گاه به نسبت ختنه گاه محاسبه و به همان نسبت دیه پرداخت می شود. تبصره 1 ـ در این حکم تفاوتی بین اندام کودک جوان پیر عقیم و شخصی که دارای بیضه سالم یا معیوب یا فاقد بیضه است وجود ندارد. تبصره 2 ـ هرگاه با یک ضربه تا ختنه گاه از بین برود و سپس مرتکب یا شخص دیگری باقیمانده یا قسمتی دیگر از اندام تناسلی را از بین ببرد نسبت به ختنه گاه دیه کامل و در مقدار بیشتر ارش ثابت است. تبصره 3 ـ هرگاه قسمتی از ختنه گاه را شخصی و قسمت دیگر از ختنه گاه را شخص دیگری قطع کند هر یک به نسبت مساحتی که از ختنه گاه قطع کرده اند ضامن می باشند و چنانچه شخصی قسمتی از ختنه گاه را قطع کند و دیگری باقیمانده ختنه گاه را به انضمام تمام یا قسمتی از اندام تناسلی قطع کند نسبت به جنایت اول دیه به مقدار مساحت قطع شده از ختنه گاه و نسبت به جنایت دوم بقیه دیه و ارش مقدار زائد قطع شده از اندام تناسلی ثابت است.

مشاهده ماده 662 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM