رای قضایی شماره 9309970220500474

رای قضایی شماره 9309970220500474

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220500474


شماره دادنامه قطعی:
9309970220500474

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/14

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تاثیر تمکین در تحقق بزه ترک انفاق

پیام رای:
زایل شدن وصف کیفری ترک انفاق منوط به اثبات عدم تمکین توسط زوج است.

رای دادگاه بدوی
حسب کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه چهار تهران آقای م.ح. متهم است به ایراد ضرب و جرح عمدی و ترک انفاق نسبت به همسرش خانم ز.ف.؛ دادگاه با عنایت به شکایت شاکی خصوصی مودای شهادت شهود و سوابق متعدد محکومیت کیفری به واسطه ایراد ضرب و جرح عمدی و ترک انفاق و نظریات پزشکی قانونی و دفاعیات بلاوجه متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی و عدم حضور در جلسه دادرسی بزه های منتسب را محرز و مسلم می داند لذا مستندا به مواد 709 و 714 قانون مجازات اسلامی و ماده 54 قانون حمایت خانواده به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و پرداخت سه و نیم هزارم دیه کامله یک نفر انسان بابت کبودی زیر چشم راست و قرمزی لب فوقانی و دو سه هزارم دیه کامله بابت حارصه در بند انتهایی انگشت دوم و بند میانی انگشت سوم دست راست و نیم صدم دیه کامله بابت جراحت حارصه در روی دست چپ و سی هزارم دیه کامله بابت کبودی های طرف راست شکم (5 عدد) و کتف راست و پهلوی راست و بازوی راست (2 عدد) و بازوی راست و چپ و ساعد راست و چپ و مچ دست راست و روی دست راست و لب فوقانی و تحتانی و ترقوه راست در حق مجنی علیها خانم ز.ف. ظرف مهلت یک سال از تاریخ وقوع جنایت محکوم می گردد. رای صادر شده غیابی محسوب و ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه است.
رییس شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ طالبی
در خصوص اعتراض واخواهی آقای م.ح. نسبت به دادنامه غیابی شماره 800777 صادر شده از شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران که به واسطه ایراد ضرب و جرح عمدی و ترک انفاق نسبت به همسرشان خانم ز.ف. به تحمل حبس و پرداخت دیه محکوم شده است؛ دادگاه با عنایت به دفاعیات واخواه و ارایه دلایل راجع به پرداخت نفقه زوجه لذا مستندا به ماده 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن فسخ دادنامه معترض عنه رای به برایت واخواه از بزه منتسب صادر و اعلام می گردد. و در خصوص پرداخت دیه با عنایت به محتویات پرونده و سوابق محکومیت قبلی راجع به این موضوع عینا تایید می گردد. رای صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ طالبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ز.الف. نسبت به دادنامه شماره 01198 مورخ 15/10/92 صادره از شعبه 1081 دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام واخواهی از دادنامه غیابی به شماره 01020 مورخ 02/09/92 که به اشتباه شماره پرونده (8000777) قید گردیده است اصدار یافته است که متضمن صدور رای بر محکومیت تجدیدنظرخوانده به لحاظ بزه ایراد ضرب و جرح عمدی به پرداخت دیه و نیز متضمن صدور رای بر برایت تجدیدنظرخوانده از بزه انتسابی ترک نفقه می باشد و تجدیدنظرخواه نسبت به بخش صدور رای برایت در مورد ترک انفاق اعتراض دارد هییت این شعبه با بررسی محتویات پرونده و ملاحظه لوایح تقدیمی از سوی تجدیدنظرخواه مبنی بر این که تاریخ شکایت بنده خرداد سال 92 بوده و فیش های ارایه شده از سوی تجدیدنظرخوانده مربوط به سال های 90 و 91 می باشد و آخرین فیش پرداختی وی 07/09/91 به مبلغ 150 هزار تومان بوده است و از این تاریخ به بعد نفقه پرداخت نکرده است و با عنایت به این که تجدیدنظرخواه (زوجه) حاضر به زندگی به تجدیدنظرخوانده می باشد و این که دادخواست الزام به تمکین زوج رد و در شعبه 11 تجدیدنظر به قطعیت رسیده است بدین لحاظ اعتراض تجدیدنظرخواه در این بخش (ترک انفاق) وارد تشخیص و مستندا به بند یک از شق ب از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض این بخش از دادنامه تجدیدنظرخوانده آقای م.ح. را مستندا به ماده 53 از قانون حمایت خانواده به تحمل 6 ماه حبس محکوم می گردد که با توجه به جانباز بودن وی با رعایت تبصره 2 از ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات 6 ماه حبس به 3 میلیون ریال جزای نقدی تبدیل می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 5 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
علوی فر ـ سعادت زاده

قاضی:
حسین طالبی , بهزاد سعادت زاده , محمد علی علوی فر

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 54 ـ هرگاه مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می شود.

مشاهده ماده 54 قانون حمایت از خانواده

ماده 53 ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود. تبصره ـ امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است.

مشاهده ماده 53 قانون حمایت از خانواده

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM