رای قضایی شماره 9309972130500572

رای قضایی شماره 9309972130500572

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309972130500572


شماره دادنامه قطعی:
9309972130500572

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/08

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دعوای سلب حضانت به علت اقامت زوجه در خارج از کشور

پیام رای:
در فرضی که حضانت فرزند به عهده ی زوجه ای باشد که در خارج از کشور ساکن است این امر با مصلحت فرزند و حقوق زوج راجع به ملاقات فرزند در تضاد است پس حضانت به طرف دیگر واگذار می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقای ب.ث. فرزند م. با وکالت آقای ه.ت. به طرفیت خانم ف.ع. فرزند ف. با وکالت آقای الف.ز. به خواسته حضانت و نگهداری فرزند مشترک بنام ف. حدودا 6 ساله: با عنایت به مجموع اوراق و محتویات پرونده ازجمله اسناد و مدارک ابرازی که حکایت از آن دارد که فرزند مشترک پسر و حدودا 6 ساله می باشد و هرچند قانونا حضانت فرزند تا 7 سالگی کمتر از 10 ماه دیگر با مادر است ولیکن با توجه به تحقیقات به عمل آمده از وکلای طرفین و شهود و استعلامات به عمل آمده زوجه به همراه زوج و فرزندش بعد از خروج از ایران در کشور آمریکا سکنی شده و علی رغم بازگشت زوج از آمریکا نامبرده از زوج تبعیت ننموده و از بازگشت خود و فرزندش به ایران امتناع نموده است و بیش از یک سال است که نه تنها خود به ایران مراجعه نکرده فرزند را هم به ایران نفرستاده است و مانع ملاقات فرزند با پدرش شده است به نحوی که حتی در حین رسیدگی هم حاضر به حضور در دادگاه نشده فلذا ادامه حضانت فرزند به عهده ی زوجه با مصلحت فرزند و حقوق زوج راجع به ملاقات فرزند مباینت دارد و اصولا فرزند در مواقعی که زوجین باهم اختلاف دارند باید در ایران باشد مگر در موارد ضروری و با اجازه دادگاه که در مانحن فیه رعایت این مورد نشده است بنابراین دادگاه دعوی خواهان را مقرون به صحت تشخیص و مستندا به مواد 11681169 قانون مدنی و ماده 41 و 42 و 45 قانون حمایت خانواده مصوب 1392 حضانت فرزند مشترک یادشده را به خواهان واگذار می نماید و خوانده در اجرای این موضوع مکلف به تحویل فرزند به خواهان می باشد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
شعبه 287 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ احمدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ف.ع. با وکالت آقای الف.ز. به طرفیت آقای ب.ث. با وکالت آقای ه.ت. نسبت به دادنامه شماره 242 مورخه 21/02/93 صادره دادگاه خانواده تهران که به موجب آن حضانت فرزند مشترک بنام ف. به تجدیدنظر خوانده واگذارشده است و تجدیدنظر خوانده در این مرحله دلیلی که موجب نقض دادنامه شود ارایه نکرده با توجه به مندرجات پرونده و عکس های ارایه شده از زوجه از سوی زوج که وکیل محترم زوجه نیز دفاع موثری در دادگاه ارایه نکرده است با توجه به مندرجات پرونده و لایحه اعتراضیه و توضیحات طرفین و مستندات رای و استدلال دادگاه دادنامه تجدیدنظر خواسته مطابق قانون و دلایل موجود در پرونده صادرشده و مخالفتی نیز با موازین شرعی ندارد. لذا به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه مذکور تایید می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 60 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
آل حبیب ـ علیخانی

قاضی:
احمدی , عبدالغفار آل حبیب , حسین علیخانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 41ـ هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات حضانت نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند. تبصره ـ قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

مشاهده ماده 41 قانون حمایت از خانواده

ماده 42ـ صغیر و مجنون را نمی توان بدون رضایت ولی قیم مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آنان به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند و با درنظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذی حق این امر را اجازه دهـد. دادگاه در صـورت موافقت با خـارج کردن صغیـر و مجنون از کشور بنابر درخواست ذی نفع برای تضمین بازگرداندن صغیر و مجنون تامین مناسبی اخذ می کند.

مشاهده ماده 42 قانون حمایت از خانواده

ماده 45ـ رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاهها و مقامات اجرائی الزامی است.

مشاهده ماده 45 قانون حمایت از خانواده

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM