رای قضایی شماره 9309970955500282

رای قضایی شماره 9309970955500282

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955500282


شماره دادنامه قطعی:
9309970955500282

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/11

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
صدور حکم به اخراج کارگر از سوی هیات حل اختلاف کار بر اساس نظر شورای اسلامی کار

پیام رای:
نظر شورای اسلامی کار مبنی بر عدم صلاح‎دید ادامه به کار کارگر خاطی مجوز صدور حکم به اخراج کارگر از سوی هیات‎های حل اختلاف کار نمی‎باشد.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت ب.ن. به طرفیت اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان تبریز به خواسته اعتراض به رای معترض عنه مورخ.. . هیات حل اختلاف کار دیوان پس از بررسی اوراق پرونده و اظهارات طرفین رسیدگی اداره مشتکی عنه را برابر مقررات تشخیص و شاکی دلیل و مدرکی که موجب بی اعتباری و تنزلزل رای معترض عنه را فراهم نماید ارایه و ابراز ننموده است و ایراد وی مبتنی بر قانون نمی باشد زیرا اخراج شاکی به لحاظ اینکه زمینه اشتغال مجدد مشارالیه در کارگاه یاد شده از بین رفته و تشخیص هیات حل اختلاف بر اساس تبصره 1 ماده 27 قانون کار اصدار یافته و نظر مثبت هیات تشخیص نیز مبنی بر اخراج طی دادنامه شماره.. . مورخ.. . صادر گردیده لذا دیوان به استناد مواد 1 و2 و 3 و24 و31 و 37 و61 و71 و 165 و سایر مواد از قانون کار مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام حکم به رد شکایت و ابرام رای معترض عنه را صادر و اعلام می کند. این رای بر اساس ماده 10 و 65 از قانون دیوان عدالت اداری صادر گردیده و [ ظرف 20 روز] از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت ادرای است.
رییس شعبه 19 دیوان عدالت اداری
امینی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده نظر به این که دلیلی از سوی مشتکی عنه مبنی بر عدم امکان ادامه اشتغال ارایه نگردیده و تنها مستند ارایه شده نظر شورای اسلامی کار است که با مداقه در نظریه شورای اسلامی کار مشخص گردید شورای اسلامی اعلام داشته ادامه اشتغال شاکی به مصلحت نمی باشد نه این که زمینه ادامه اشتغال وجود ندارد؛ با توجه به مراتب فوق ضمن نقض رای شماره 02187 شعبه نوزدهم بدوی حکم به ورود شکایت و نقض رای هیات حل اختلاف شماره.. . 3528-20/10/91 تبریز و ارجاع به هیات همعرض صادر و اعلام می گردد تا هیات حل اختلاف همعرض به لحاظ رای دیوان مبادرت به صدور رای نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
باقری ـ تقوی

قاضی:
امینی , باقری , تقوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 65 ـ کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظر خواهی در شعب تجدیدنظر است. مهلت تجدیدنظر خواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از ایران دو ماه از تاریخ ابلاغ است.

مشاهده ماده 65 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 27 ـ هر گاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان " حق سنوات" به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید. در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است. در هر مورد از موارد یاد شده اگر مساله با توافق حل نشد به هیات تشخیص ارجاع و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیات حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد. در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید. تبصره 1 ـ کارگاه هایی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نبوده و یا شورای اسلامی کار و یا انجمن صنفی در آن تشکیل نگردیده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص موضوع ماده 158 این قانون) در فسخ قرارداد کار الزامی است. تبصره 2 ـ موارد قصور و دستورالعملها و آیین نامه های انضباطی کارگاه ها به موجب مقرراتی است که با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد رسید.

مشاهده ماده 27 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM