رای قضایی شماره 9309970221400272

رای قضایی شماره 9309970221400272

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221400272


شماره دادنامه قطعی:
9309970221400272

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/03/03

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نگهداری حیوان در آپارتمان

پیام رای:
نگه داری حیوان (سگ) در آپارتمان فاقد وصف جزایی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم ش.ش. فرزند ع. 54 ساله اهل شیراز و ساکن تهران شغل خانه دار آزاد به قید التزام دایر بر ایجاد مزاحمت و سلب آسایش (نگه داری سگ) موضوع کیفرخواست شماره 04612 مورخه 25/8/92 صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه پنج تهران دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و با توجه به شکایت شاکی آقای ی.پ. و با ملاحظه لایحه تقدیمی وکیل شاکی و گزارش مرجع انتظامی و با ملاحظه نظریه پزشکی قانونی در خصوص شاکی که اعلام گردید: (در حال حاضر علایمی دال بر اختلال خلقی اضطرابی ناشی از استرس های محیطی از جمله استرس ناشی از درگیری های اخیر در وی مشهود است.) و با توجه به اظهارات و اقرار متهم مبنی بر این که روزانه چندین مرحله حیوان (سگ) را در قسمت مشاعات حیاط مشترک و نیز برای گردش و غیره به بیرون (خیابان) می برد و حسب اعلام شاکی در صورت مواجهه با سگ موضوع دعوی موجبات خوف و استرس شاکی و خانواده وی فراهم می گردد و نیز با توجه به این که حیوان (سگ) متعلق به متهم از نژاد دوبرمن (بزرگ و درنده) می باشد دادگاه با توجه به مجموعه قوانین و مقررات آپارتمان نشینی و دیگر این که هیچ کس نمی تواند اعمال حق خویش را به وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد و سایر قراین و امارات موجود در پرونده مجرمیت نامبرده را محرز دانسته و به استناد اصل 40 قانون اساسی و ماده 690 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و با رعایت ماده 3 قانون وصول مصوب 28/12/73 و صدر ماده 10 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 وی را به تحمل پرداخت مبلغ پانصد هزار ریال معادل پنجاه هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت و رفع مزاحمت و ایجاد وضع به حال سابق (اخراج سگ موضوع پرونده از آپارتمان توسط مالک آن (متهم) محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1172 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسین زاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ش.ش. فرزند ع. نسبت به دادنامه شماره 1100 مورخ 19/11/92 صادر شده از شعبه 1172 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن به اتهام ایجاد مزاحمت و سلب آسایش (نگه داری سگ در آپارتمان) موضوع شکایت آقای ی.پ. به پرداخت مبلغ پانصد هزار ریال جزای نقدی در حق دولت و رفع مزاحمت و ایجاد وضع به حال سابق (اخراج سگ تجدیدنظرخواه از آپارتمان) محکوم گردیده است با توجه به محتویات پرونده و نظر به دفاعیات تجدیدنظرخواه در تمامی مراحل دادرسی مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به این که عمل ارتکابی مشارالیها (نگه داری سگ در آپارتمان) از شمول مقررات و مصادیق ماده استنادی دادگاه بدوی (ماده 690 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375) خارج است و به نظر فاقد عنوان کیفری و اساسا وقوع جرمی متصور نیست. دادگاه دادنامه معترض عنه را مغایر با قانون تشخیص داده و با پذیرش تجدیدنظرخواهی مستندا به شق یک ذیل بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و بنا به مراتب و جهت مرقوم و استناد به ماده 177 همان قانون حکم بر برایت تجدیدنظرخواه موصوف از اتهام انتسابی صادر می نماید. رای دادگاه قطعی است.
رییس شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
نیک نژاد ـ تیموری

قاضی:
نعمت الله نیک نژاد , تیموری , حسین زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM