رای قضایی شماره 9309970224000238

رای قضایی شماره 9309970224000238

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224000238


شماره دادنامه قطعی:
9309970224000238

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/27

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شهادت در امور عدمی

پیام رای:
شهادت باید در امر وجودی باشد و در امر عدمی نافذ نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست تقدیمی از طرف آقای غ.چ. فرزند غ.. با وکالت آقای ر.الف. به طرفیت خانم ف.ن. فرزند م. به خواسته صدور حکم فسخ نکاح به علت تدلیس و مطالبه خسارات دادرسی دادگاه باملاحظه اوراق و محتویات ازجمله اظهارات خواهان که اعلام نموده به موجب سند نکاحیه در تاریخ 24/12/91 به عقد رسمی و دایمی و شرعی هم درآمدیم و خوانده همسر دایمی و شرعی من می باشد که تابه حال عروسی واقع نشده و زندگی مشترک شروع نشده است اما من اخیرا متوجه شدم که ایشان ازدواج قبلی با شخص دیگری داشته که منجر به صدور طلاق گردیده است لهذا با توجه به کتمان ازدواج قبلی خویش از من خواستار فسخ نکاح به جهت تدلیس گردیده است و اعلام نموده که اگر می دانستم که ایشان ازدواج قبلی داشته با ایشان ازدواج نمی کردم خوانده اعلام نموده که اظهارات خواهان و وکیلش واهی است و من قبل از خواستگاری مراتب ازدواج قبلی خویش را به ایشان اطلاع دادم و شهودی جهت صحت اظهارات خویش دارم که حاضرم در دادگاه حاضر نمایم که نامبرده شهود خویش را تعرفه و اظهارات آن ها را اخذ نموده است و زوج نیز شهودی تعرفه که اظهارات آن ها اخذ گردیده است علی ایحال با توجه به مطالب معنونه فوق ازجمله شهادت شهود خوانده که در راستای ادعای خوانده شهادت داده اند و مبین اطلاع زوج از ازدواج قبلی زوجه می باشد و شهود تعرفه شده از طرف خواهان هرچند شهادت به امر عدمی می باشد به عبارت دیگر شهود نمی توانند اعلام اطلاع نمایند که در هیچ زمانی زوجه اعلام اطلاع از ازدواج قبلی خویش به زوج ننموده است یعنی هر زمانی می تواند زوجه زوج را به این امر مطلع نموده باشد. لهذا دادگاه دعوی خواهان را وارد تشخیص نداده و مستندا به مواد 1257 قانون مدنی و مواد 229 و 230 و 241 قانون آیین دادرسی مدنی حکم برد دعوی خواهان صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم استان تهران می باشد.
رییس شعبه 239 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ حاتمی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص دادخواست تجدیدنظرخواهی غ.چ. با وکالت ر.الف. به طرفیت ف.ن. نسبت به دادنامه شماره 2209 مورخ 17/12/92 در پرونده کلاسه 1008 صادره از شعبه 239 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به رد دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته فسخ نکاح صادر گردید نظر به اینکه اظهارات شهود و عدم ارایه دلیل مثبت ادعای تجدیدنظرخواه لذا ایراد تجدیدنظرخواهی وارد نمی باشد زیرا دادنامه تجدیدنظر خواسته بر اساس محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی صحیحا و مطابق مقررات قانونی و خالی از هرگونه اشکال صادرشده و تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانع کننده و محکمه پسندی که نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز ننموده و لایحه اعتراضیه متضمن جهت موجه نیست و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد لذا دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده دادنامه مورد اعتراض را منطبق با مقررات و اصول دادرسی می داند مستندا به ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد دادخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عینا تایید می نماید. این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور می باشد.
رییس شعبه 40 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
خالقی ـ نجفی سواد رودباری

قاضی:
حاتمی , محمد خالقی , نجفی سوادرودباری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

ماده 229 - در مواردی که دلیل اثبات دعوا یا موثر در اثبات آن گواهی گواهان باشد برابر مواد زیر اقدام می گردد.

مشاهده ماده 229 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 230 - در دعاوی مدنی ( حقوقی) تعداد و جنسیت گواه همچنین ترکیب گواهان با سوگند به ترتیب ذیل می باشد: الف - اصل طلاق و اقسام آن و رجوع در طلاق و نیز دعاوی غیر مالی از قبیل مسلمان بودن بلوغ جرح و تعدیل عفو از قصاص وکالت وصیت با گواهی دو مرد. ب - دعاوی مالی یا آنچه که مقصود از آن مال می باشد از قبیل د ین ثمن مبیع معاملات وقف اجاره وصیت به نفع مدعی غصب جنایات خطائی و شبه عمد که موجب دیه است با گواهی دو مرد یا یک مرد و دو زن. چنانچه برای خواهان امکان اقامه بینه شرعی نباشد می تواند با معرفی یک گواه مرد یا دو زن به ضمیمه یک سوگند ادعای خود را اثبات کند. درموارد مذکور در این بند ابتدا گواه واجد شرایط شهادت می دهد سپس سوگند توسط خواهان ادا می شود. ج - دعاوی که اطلاع بر آنها معمولا دراختیار زنان است از قبیل ولادت رضاع بکارت عیوب درونی زنان با گواهی چهار زن دو مرد یا یک مرد و دو زن. د - اصل نکاح با گواهی دو مرد و یا یک مرد و دو زن.

مشاهده ماده 230 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 241 - تشخیص ارزش و تاثیر گواهی با دادگاه است.

مشاهده ماده 241 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM