رای قضایی شماره 9309970910700158

رای قضایی شماره 9309970910700158

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970910700158


شماره دادنامه قطعی:
9309970910700158

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
محدودیت مرجع رسیدگی به اتهامات مندرج در کیفرخواست

پیام رای:
دادگاه تنها به جرایم مندرج در کیفرخواست رسیدگی می نماید.

رای خلاصه جریان پرونده
آقای م.الف. فرزند ح. به اتهام ارتکاب بزه های فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و معاونت در اهانت به امام خمینی (ره) و مقام رهبری از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ز تحت تعقیب قرار گرفته و بر اساس کیفرخواست شماره 00557-26/2/92 به استناد مواد 470 514 و 5000 و 726 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 از دادگاه های انقلاب اسلامی ز تقاضای مجازات و کیفر علیه متهم مذکور شده است (ص 232). پرونده به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ز ارجاع شده و این دادگاه به شرح دادنامه شماره 423-8/4/1392 مستندا به مواد فوق متهم را به لحاظ فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک سال حبس و به لحاظ توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی نیز به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم کرده است. دادنامه موصوف وفق دادنامه شماره 533-26/5/1392 صادر شده از شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان ز با تخفیف و تقلیل مجازات های مندرج در دادنامه تجدیدنظرخواسته مورد تایید قرار گرفته است (با اجازه حاصل از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب از باب ارتکاب بزه فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل چهار ماه و از حیث ارتکاب بزه توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی به تحمل شش ماه حبس تعزیری تخفیفا محکوم شده است). محکوم علیه نسبت به دادنامه اخیر درخواست پذیرش اعاده دادرسی از دیوان عالی کشور نموده که پس از ثبت در دبیرخانه دیوان عالی کشور به شعبه 34 جهت رسیدگی ارجاع شده است. لایحه فوق هنگام شور خوانده می شود.

رای شعبه دیوان عالی کشور
درخواست محکوم علیه مبنی بر پذیرش اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره 533-26/5/92 صادر شده از شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان ز از حیث محکومیت وی به مجازات به لحاظ ارتکاب بزه توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران وارد است زیرا در کیفرخواست صادر شده از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ز اتهامات 1- فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران 2- معاونت در توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران ذکر شده و تقاضای صدور حکم علیه محکوم علیه شده است در حالی که دادگاه بدوی و تجدیدنظر وی را خلاف کیفرخواست به مجازات مباشرت در توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی محکوم کرده اند. بند ج ماده 14 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مقرر می دارد: دادگاه های عمومی جزایی و انقلاب با حضور رییس دادگاه یا دادرس علی البدل و دادستان یا معاون او یا یکی از دادیاران به تعیین دادستان تشکیل می شود و فقط به جرایم مندرج در کیفرخواست وفق قانون آیین دادرسی مربوط رسیدگی می نماید. بنابراین به لحاظ انطباق درخواست محکوم علیه با بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار قبولی آن صادر می شود و در اجرای ماده 274 همان قانون پرونده به شعبه دیگر دادگاه تجدیدنظر استان ز جهت رسیدگی به اتهام وی مبنی بر معاونت در بزه توهین به مقام رهبری و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران ارجاع می شود.
رییس شعبه سی و چهارم دیوان عالی کشور ـ عضو معاون
اسلامی ـ قاسمی

قاضی:
اسلامی , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 470 ـ در صورتی که مرتکب دارای عاقله نباشد یا عاقله او به دلیل عدم تمکن مالی نتواند دیه را در مهلت مقرر بپردازد دیه توسط مرتکب و در صورت عدم تمکن از بیت المال پرداخت می شود. در این مورد فرقی میان دیه نفس و غیر آن نیست.

مشاهده ماده 470 قانون مجازات اسلامی

ماده 514 ـ هرگاه در اثر علل قهری مانند سیل و زلزله مانعی به وجود آید و موجب آسیب گردد هیچ کس ضامن نیست گرچه شخص یا اشخاصی تمکن برطرف کردن آنها را داشته باشند و اگر سیل یا مانند آن چیزی را به همراه آورد ولکن کسی آن را جایی نامناسب مانند جای اول یا در جای بدتری قرار دهد که موجب آسیب شود عهده دار دیه است و اگر آن را از جای نامناسب بردارد و در جهت مصلحت عابران در جای مناسب تری قرار دهد ضامن نیست. تبصره 1 ـ هرگاه مانع مزبور توسط شخصی به وجود آمده باشد تغییردهنده وضعیت به حالت مناسب تر نیز ضامن نیست. تبصره 2 ـ افراد یا دستگاه هایی که مسوولیت اصلاح یا رفع آثار اینگونه حوادث را برعهده دارند در صورت تقصیر یا قصور قابل استناد در انجام وظیفه ضامن می باشند.

مشاهده ماده 514 قانون مجازات اسلامی

ماده 726 ـ دیه جنایت بر میت خواه عمدی باشد یا خطایی توسط خود مرتکب پرداخت می شود.

مشاهده ماده 726 قانون مجازات اسلامی

ماده 14 – الف – دادگاههای عمومی حقوقی با حضور رئیس دادگاه و یا دادرس علی البدل تشکیل می شود و تمام اقدامات و تحقیقات به وسیله رئیس دادگاه یا دادرس علی البدل وفق قانون آیین دادرسی مربوط انجام می گردد و اتخاذ تصمیم قضائی و انشای رای با قاضی دادگاه است. ب – دادگاههای خانواده حتی المقدور با حضور مشاور قضائی زن که دارای پایه قضائی است اقدام به رسیدگی نموده و نظر مشورتی آنان قبل از صدور حکم توسط رئیس دادگاه اخذ خواهد شد. ج – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 1 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 2 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM