رای قضایی شماره 9309970221400058

رای قضایی شماره 9309970221400058

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221400058


شماره دادنامه قطعی:
9309970221400058

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/01/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی

پیام رای:
ایراد ضرب و جرح عمدی بدون چاقو یا بدون شکستگی یا نقص عضو فاقد جنبه عمومی جرم است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1ـ م.الف. فرزند پ. دایر بر ایراد جرح عمدی با چاقو و 2ـ م.الف. فرزند پ. دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی که نامبردگان آقای ع.م. را به عنوان وکیل خود معرفی نمودند و 3ـ ف.ز. فرزند ف. با وکالت ح.ن. و 4ـ م.ز. فرزند ط. دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی با عنایت به شکایت نامبردگان علیه یکدیگر و گزارش مرجع انتظامی و تحقیقات محلی انجام شده و مودای اظهارات شهود و مطلعین و گواهی های پزشکی قانونی و نحوه دفاع متهمان و سایر قراین و امارات موجود که حکایت از وقوع درگیری بین متهمان دارد بزهکاری آنان محرز است لهذا دادگاه به استناد تبصره ماده 614 قانون مجازات اسلامی (در خصوص متهم ردیف اول) و تبصره 2 ماده 269 همان قانون (در خصوص سایر متهمان) به لحاظ بیم تجری متهمان ردیف دوم تا چهارم و مواد 480و481و367 قانون مجازات اسلامی هر کدام از متهمان فوق را به تحمل هشت ماه حبس و متهمان ردیف اول و دوم را بالمناصفه به پرداخت شانزده درصد دیه کامله به عنوان ارش آسیب شدید نسج نرم ناحیه جلوی گوش راست و کیست جدار عروق اصلی سمت راست گردن (کاروتید خارجی) و عمل جراحی مجدد و چهارده درصد دیه کامله به عنوان ارش آسیب و فلج نسبی طناب صوتی و اختلال تکلم در حق ف.ز. و هر یک از متهمان ردیف سوم و چهارم را بالتساوی به پرداخت یک درصد دیه کامله بابت دامیه زیر بغل چپ و دو درصد دیه کامله بابت دو دامیه روی ساعد راست و یک سه هزارم دیه کامله بابت حارصه بند میانی انگشت سوم دست راست در حق م.الف. و پرداخت دو سه هزارم دیه کامله بابت دامیه بند آخر انگشت پنجم دست راست و یک درصد دیه کامله بابت دامیه مچ دست راست و یک درصد دیه کامله بابت دامیه آرنج چپ و نیم درصد دیه کامله به عنوان ارش حارصه کتف راست در حق م.الف. محکوم و اعلام می نماید. این رای حضوری است ولکن در خصوص اتهام متهمان فوق دایر بر تهدید و فحاشی و اتهام ک.ز. دایر بر ایراد جرح عمدی و تهدید و اتهام پ.الف. دایر بر تهدید و اتهام ف.ز. دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی و اتهام ن.ز. دایر بر جرح عمدی و تهدید به لحاظ انکار متهمان و فقدان ادله اثباتی کافی دادگاه به استناد اصل 37 قانون اساسی رای بر برایت آنان صادر و اعلام می نماید. آرای فوق ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 105 دادگاه عمومی جزایی بهارستان ـ شمس

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان: 1- م.الف. و م.الف. با وکالت آقای ع.م. 2- ف.ز. و م.ز. با وکالت آقای ح.ن. نسبت به دادنامه شماره 296 مورخه 13/4/92 صادر شده از شعبه 105 دادگاه عمومی جزایی بهارستان که به موجب آن تجدیدنظرخواه م.الف. به اتهام ایراد جرح عمدی با چاقو و م.الف. به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی هر کدام به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت دیه در حق ف.ز. محکومیت حاصل نموده اند و تجدیدنظرخواهان ف.ز. و م.ز. به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به م. و م.الف. هر کدام به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت دیه محکوم شده اند. با توجه به محتویات پرونده نظر به این که دادنامه از حیث احراز بزهکاری تجدیدنظرخواهان و صدور حکم به محکومیت آقای م.الف. به پرداخت دیه صدمات و حبس تعزیری و نیز در مورد سایر تجدیدنظرخواهان بر محکومیت به پرداخت دیه صدمات ایراد و اشکال وارد نیست و موافق موازین قانونی اصدار یافته و این که اعتراض موثر و موجهی که نقض دادنامه را ایجاب نماید عنوان نشده است دادگاه با رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان و با لحاظ وضعیت خاص وی (آقای م.الف.) ((جوان بودن)) با اختیار حاصله از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و رعایت مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/92 مجازات هشت ماه حبس از مورد حکم را به سه ماه و یک روز تقلیل و از طرفی در مورد سایر تجدیدنظرخواهان نظر به این که از حیث جنبه عمومی بزه ایراد ضرب و جرح عمدی تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی مصوب 1370 با تصویب و اجرای قانون لاحق مصوب 1392 نسخ و در قانون جدید مجازاتی جهت عمل مزبور پیش بینی نشده است دادگاه مستندا به تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن حذف ماده قانونی مرقوم ((تبصره 2 ماده 269)) و مجازات حبس تعزیری مقرره در حکم مزبور در مورد سه نفر از تجدیدنظرخواهان به اسامی م.الف. و ف.ز. و م.ز. از دادنامه معترض عنه نتیجتا با اصلاح و تخفیف به عمل آمده دادنامه تجدیدنظرخواسته تایید و استوار می نماید. رای دادگاه قطعی است.
رییس شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
نیک نژاد ـ تیموری

قاضی:
نعمت الله نیک نژاد , تیموری , علی شمس

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 481 ـ هرگاه مجنی علیه یا اولیای دم ادعاء کنند که مرتکب شخصی نامعین از دو یا چند نفر معین است در صورت تحقق لوث مدعی می تواند اقامه قسامه نماید. با اجرای قسامه بر مجرم بودن یکی از آنها مرتکب به علم اجمالی مشخص می شود و مفاد مواد فوق اجراء می گردد.

مشاهده ماده 481 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM