رای قضایی شماره 9209970221401458

رای قضایی شماره 9209970221401458

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970221401458


شماره دادنامه قطعی:
9209970221401458

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/07

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تصرف عدوانی در مشاعات

پیام رای:
بزه تصرف عدوانی در اموال مشاع نیز قابل تحقق است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم ها ن. و ف. هر دو با شهرت و. فرزندان ع. مبنی بر تصرف عدوانی مشاعات با عنایت به کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه دو تهران اظهارات شهود که در دادسرا بیان شده است و اظهارنظر کارشناس رسمی دادگستری در برگ های 101 و 108 پرونده علم به وقوع بزه حاصل می شود و با این توضیح که صرفا تصرف عدوانی در قسمت مشاعات بالای راه پله و خرپشته که با پارتیشن اشغال شده محرز است؛ با استناد به ماده 690 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و بند ب ماده 11 و ماده 211 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 علاوه بر صدور حکم به رفع تصرف از مشاعات مذکور هر یک از آنان را به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. در خصوص تصرف عدوانی نسبت به سایر مشاعات به لحاظ فقدان ادله اثباتی کافی و مستندا به ماده 120 قانون اخیرالذکر حکم بر برایت صادر می گردد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معصومی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ها 1- ن.و. 2- ف.و. هر دو با وکالت آقای الف.ی. 3- خانم ز.م. 4- ک.ر. هر دو با وکالت آقای الف.ک. نسبت به دادنامه 782 مورخه 4/9/92 صادره از شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران موضوع شکایت تجدیدنظرخواهان ردیف سوم و چهارم علیه تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم که به موجب آن تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم به اتهام تصرف عدوانی مشاعات بالای راه پله و خرپشته هر یک ((ردیف اول و دوم)) به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکومیت حاصل و از اتهام تصرف عدوانی در سایر موارد مطروحه در پرونده ((پارکینگ)) برایت حاصل نموده اند. با عنایت به مجموع محتویات پرونده و لوایح وکلای همه تجدیدنظرخواهان ((ردیف اول الی چهارم)) اعتراض موثر و موجه از ناحیه تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم ((نسبت به محکومیت)) و هم چنین اعتراض موثر و موجه از ناحیه تجدیدنظرخواهان ردیف سوم و چهارم ((نسبت به برایت)) مطرح نشده و دادنامه نیز بدون ایراد و اشکال اساسی اصدار یافته است. فلذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی همه تجدیدنظرخواهان به لحاظ وضعیت خاص تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم ((زن بودن و فقدان سابقه)) مجازات حبس مندرج در دادنامه را در خصوص هر یک از تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم مستندا به مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/92 و تبصره دو ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی به مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف و نتیجتا دادنامه معترض عنه را با تخفیفات اعمال شده تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است
مستشاران شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
تیموری ـ نیک نژاد

قاضی:
مسعود معصومی , تیموری , نعمت الله نیک نژاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 211 ـ علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود. در مواردی که مستند حکم علم قاضی است وی موظف است قرائن و امارات بین مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند. تبصره ـ مواردی از قبیل نظریه کارشناس معاینه محل تحقیقات محلی اظهارات مطلع گزارش ضابطان و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند می تواند مستند علم قاضی قرار گیرد. در هر حال مجرد علم استنباطی که نوعا موجب یقین قاضی نمی شود نمی تواند ملاک صدور حکم باشد.

مشاهده ماده 211 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM